Tussen zwijgen & gillen: Carp 2012

Een blik uit het raam stemt me enigszins verdrietig. Ik heb namelijk een hekel aan die witte wereld. De vieze kou en glibberbende is niets voor mij en tot overmaat van ramp moet ik zo ook nog de weg op. Gelukkig is het eindpunt van de reis Zwolle, waar de grootste karperbeurs van Europa op het punt staat om te starten! Dat werkt in ieder geval nog motiverend.

Dikke vlokken sneeuw vallen naar beneden en de wegen worden met de minuut slechter. De reistijd is inmiddels verdubbeld en gelukkig ben ik op tijd vertrokken want later op de avond zou er namelijk ruim 800 kilometer file staan op de Nederlandse wegen. Op de A50 wordt al snel duidelijk wat voor hinder de sneeuw met zich mee brengt. Een paar honderd meter voor mij verliest de bestuurder van een auto met trailer de macht over het stuur en beland op zijn kop in de middenberm. Ik zet direct mijn auto aan de kant en informeer bij twee andere weggebruikers die ook zijn gestopt of er nog iemand in het voertuig zit. Dit blijkt zo te zijn en dus glibber ik de weg over richting de auto. Als ik het portier open doe en naar binnen roep blijkt dat de bestuurder ongedeerd is en gelukkig zelf kan uitstappen via de achterklep. Gelukkig maar! Als de hulptroepen gearriveerd zijn hervat ik mijn reis en rijd ik mijn auto ongeveer twintig minuten later het parkeerterrein van de IJsselhallen op.

De stand van Aas voor Karpers blijkt al bijna volledig te zijn opgebouwd en dus valt er weinig te doen. Na een paar uurtjes finetunen en babbelen besluiten we richting het hotel te gaan waar we even bijkomen van het opbouwen (en voor mij de reis). ’s Avonds wordt er onder Arabische muziek pizza gegeten bij een lokale Turk en daarna zoeken we een plekje in de Irish pub in hartje Zwolle. Het is gezellig en pas rond half drie in de nacht wordt het hotel weer opgezocht, wat automatisch ook betekent dat we maar een paar uurtjes slaap kunnen pakken voor de wekker om zeven uur gaat. En die wekker doet pijn, echt pijn! Het duurt dan ook even voor iedereen klaar is om de deur uit te gaan en rond half negen staat iedereen op de beurs. Wanneer de bezoekers rond negen uur binnen stromen begint het spektakel. De televisies gaan aan en uit de boxen klinkt een lekkere beat die bij veel standhouders in de smaak valt (en uiteraard ook bij een aantal niet haha).

Als je actief bent als fieldtester voor een merk dan wordt er, logischerwijs, van je verwacht dat je ook je steentje bijdraagt op de beurzen. Gelukkig is er tussen het verkopen van de producten door genoeg tijd om lekker te ouwehoeren over karper en karpervissen. En dat is nu juist iets waar ik van houd! Vele handen worden geschud en op zo’n beurs blijkt hoeveel mensen je dan (onbewust) (her)kent. Af en toe loop ik even een klein rondje over de beurs om zelf nog wat spullen te bekijken, maar het blijft dit jaar bij rondlopen. Ik doe slechts twee geplande aankopen en beide zijn boeken die al langer op het lijstje stonden.


De stand


Wat me opvalt is dat er weinig echt nieuwe producten op de markt zijn gekomen die in het oog springen. De beurs is dit jaar wel wat ruimer opgebouwd zodat het iets minder druk is in de paden en dat is prettig. Over de luidsprekers galmt de stem van Aart Lokhorst; “er zijn zakkenrollers actief op de beurs”. Ik kan een glimlach niet onderdrukken en vraag me stilletjes af of hij daarmee een aantal standhouders bedoelt.
   
De beursdag wordt, traditiegetrouw, afgesloten bij de Chinees en er wordt nog even flink nagepraat en gelachen. Na het eten hou ik het voor gezien want er wordt morgen weer op me gerekend op het werk. Wel weet ik dat ik volgend jaar toch maar het hele weekend vrij moet nemen, want een beurs als deze is veel te gezellig om te laten lopen. Thuisgekomen blijkt dat ik niet de enige ben die weinig nieuwe producten heeft gezien. Zeker wanneer blijkt dat het onderwerp van gesprek de twee blonde dames zijn die in hun rode lederen broek reclame maakten voor een bedrijf.

Op Facebook verschijnen de eerste foto’s van deze modellen en stiekem hoop ik dat er volgend jaar nog veel meer bedrijven gebruik maken van modellen in plaats van dikke Engelse karpervissers!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.