Tussen zwijgen & gillen: Combirigs vs. takels

In mijn artikel van vorige week heb ik al wat verteld over het wintervissen op de karper. Als je weet waar de vissen zich ophouden is succes zeker niet uitgesloten, maar in deze periode is het absoluut moeilijker om ze te vangen. Dat is waarschijnlijk ook meteen de reden dat veel karpervissers in de wintermaanden overschakelen naar de visserij op de actievere (grote) snoeken. En of het nu grote karper of snoek is waar je op jaagt, de adrenalinekick bij de vangst van een bak is gelijk!

Zelf voel ik ook die drang om in de winter achter de zoetwaterkrokodillen aan te gaan, maar ergens blijft een stemmetje achter in mijn hoofd zeggen dat de karper ook eet. En dan ga je twijfelen, ik wel tenminste. Als je onder het genot van een winters zonnetje een karper op de mat mag leggen is dat natuurlijk heerlijk! Daarnaast is het opgestarte voerstekje onder de brug nu bijna twee weken aangevoerd en komende week zal de eerste sessie (eindelijk) worden gevist.

In oktober ving ik op dezelfde stek drie vissen in een tijdsbestek van slechts twintig minuten. Alle vissen kwamen toen van één hengel en bewust heb ik dan ook enkel dat stekje aangevoerd. In eerste instantie was ik van plan om met de tweede hengel een paar andere stekjes kort af te vissen op zoek naar vis, maar plots schiet het idee van combineren door mijn hoofd. Waarom toch niet gewoon die tweede hengel uitrusten met een takel en een dikke snoekdobber? Ik heb immers ook snoek zien jagen tijdens die genoemde sessie.De kans op karper in een winters zonnetje; goud!


Toegegeven, waarschijnlijk ga je er niet scherper door vissen als je je op twee vissoorten richt, maar je bent absoluut actiever bezig en zoveel aanpassingen in je materiaal zijn er nu ook weer niet voor nodig. Snoeken hebben immers ook recht op een onthaakmat en een ruim net bij het landen. Voor het vissen met een stevige aasvis is ook een stevige hengel gewenst en bij gebrek aan beter kan de karperhengel er best mee door. Een klein tasje met wat takels, een paar dobbers en een goede tang is dan ook eigenlijk alles dat extra meegenomen dient te worden.Boilie vs. sardine


Nou vooruit, ik pak ook wel een oud net mee zodat ik mijn huidige karpernet niet verkloot met een takel die erin vast komt te zitten. En last but not least, een paar bevroren aasvissen die je makkelijk in een koeltasje mee kunt nemen en ergens tussen kunt proppen. Die aasvissen kun je overigens goed zelf vangen, maar met de zoutwatervissen gaat dat was lastiger. Ik bestel deze via de webshop van www.doodaaskopen.nlEen prachtige sportvis


De wetenschap dat er ieder moment een run kan volgen of een dobber onder kan ‘ploppen’ geeft extra spanning. Ik heb er nu al zin in en zal de ‘combi-sessies’ op video vast gaan leggen voor mijn volgende videoblog. Houd deze winter de site dus goed in de gaten ;)

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.