Tussen zwijgen & gillen: De BBQ-bak

Zoals bekend ben ik vorig jaar gestart met mijn visserij op het verenigingswater van VC de Meeren. Doordat het ledenbestand van de vereniging redelijk laag wordt gehouden met een vast aantal vissers is het ook mogelijk om af en toe iets leuks te organiseren voor de leden. Een aantal weken geleden was het daarom ook weer tijd voor de jaarlijkse feestavond/BBQ. Vorig jaar kon ik er niet bij zijn, maar dit jaar was ik er bij en achteraf gezien was ik daar erg blij om. Het zou namelijk een memorabele avond worden.

Ik arriveerde aan het einde van de middag aan de plas en bleek één van de eerste aanwezigen buiten een aantal bestuursleden. Mijn plan was sowieso om te blijven slapen na de BBQ en onder het motto ‘als we er dan toch zijn’ werden er ook twee hengels meegenomen. Ik was niet de enige met dat idee en Erik Potters had zijn hengels al op scherp liggen vanaf de linkerzijde van het strand. Hij was een dag eerder al aangekomen en had zijn stek de eerste nacht aangevoerd zonder hem te bevissen. Ik koos voor een stek aan de rechterzijde van het strand en nog voor het eerste vlees op de BBQ lag had ik ook beide hengels al op een mooi plekje liggen op het diepere water.


Gezelligheid op de stek


Terwijl we lekker stonden te genieten van het goede vlees en een koud biertje klonk er plots een piep uit één van de twee sounderboxen die strategisch stonden opgesteld. Zowel Erik als ik lieten van schrik ons eten uit de mond vallen en hoorden de piep opgevolgd worden door een keiharde run. Helaas voor mij was het de sounderbox van Erik die het geluid produceerde en onder toeziend oog van zo’n twintig personen drilde Erik een mooie spiegelkarper af met een fraaie goudgele gloed. Met diezelfde fans  op de achtergrond werd de spiegel op de foto gezet en vervolgens weer snel toevertrouwd aan het water. Een aantal stukken vlees waren in de tussentijd iets te krokant geworden, maar over het algemeen kon iedereen weer lekker aan de maaltijd.

Een uurtje later was het opnieuw raak voor Erik en ook ditmaal verscheen er een mooie spiegelkarper ten tonele. Het voeren had duidelijk gewerkt en we grapten onderling al dat die avond ‘de Mooie’ ook nog wel op de kant zou komen, de huidige topvis van het water. Uiteraard waren we het er niet over eens op welke hengels, maar deze vis staat bij ons beiden bovenaan het verlanglijstje.


de Mooie


Vlak voor middernacht klinkt er opnieuw een gierende run vanuit Erik zijn hoek. Met de boot zet hij de achtervolging in en al na een paar minuten horen we hem op het water roepen dat hij de Mooie aan de lijn heeft. Ongelooflijk! Als de gespannen kreten omslaan in een flinke juich blijkt de vis in het net te liggen en nog voor Erik de kant heeft bereikt staat de stek vol met vissers. De onthaakmat in de boot is gevuld met een grote spiegel en als de vis uit het net wordt getild klinken er een hoop ‘oehs en ahs’ vanuit het publiek. Het is mijn eerste ontmoeting met deze vis (afgezien van foto’s) en het is me meteen duidelijk waarom hij deze naam heeft gekregen. Wat een prachtvis! De weegklok stopt op 21,75 kg en daarmee is de vis nu al op topgewicht terwijl het najaar nog moet beginnen. Dat belooft wat!


Ik neem de rol van fotograaf op me en maak ook een paar videobeelden van de vis die hieronder te zien zijn in een kort filmpje. Als de vis weer de diepte is ingezwommen drinken we er samen een biertje op en is er voor mij geen twijfel meer welke vis ik graag op de kant zou willen krijgen. Tot ooit!

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.