Tussen zwijgen & gillen: De tip van Flip

Het is donderdagmiddag en ik heb ongeveer drie uurtjes de tijd om te vissen. Het is droog, bewolkt en relatief zacht weer, de omstandigheden zijn daarmee helemaal niet slecht. Ik besluit om deze middag neer te ploffen op één van mijn favoriete winterstekjes en vaar al snel mijn twee rigs richting de gewenste stekken. Lang duurt het hier eigenlijk nooit, maar toch blijft het dit keer stil. Angstvallig stil zelfs. Slechts eenmaal produceert de Siren een paar piepen en ik vermoed dat dit een gemiste aanbeet is geweest. Achteraf bekeken heb ik mogelijk een verkeerde keuze gemaakt met mijn systemen. Een beetje uit gemakzucht koos ik namelijk voor systemen met pop-ups, deze waren immers nog gemonteerd van een filmsessie met Marco. Met het licht stromende water was dit wellicht niet de beste optie en op het moment van besef is het eigenlijk al te laat om de boel nog om te bouwen. Ik blank en dat is waarschijnlijk mijn eigen schuld. Zo zie je maar weer dat je altijd scherp moet blijven.

Bingo!

Ondanks de blank levert de sessie toch nog wel iets waardevols op. Een hardloper onderbreekt zijn routine voor een kort gesprekje. Het is een visser en tijdens het korte gesprek vraagt hij zich hardop af waarom ik niet op een ander stuk aan het vissen ben, daar zit immers een kuil waar zich veel vis ophoudt. Zo gemakkelijk heb ik nog niet eerder een stek aangeboden gekregen en met een paar vragen concludeer ik dat dit een potentieel waardevolle tip betreft. Ik bedank de beste man voor zijn tip en zie hem kort daarna hijgend verder huppelen.

Een dag later heb ik de middag wederom vrij en daar besluit ik maar gelijk van te profiteren. Ik ga licht op pad en met een hengel en een lood peil ik de bodem snel en globaal af. De kuil waar de man over sprak is in werkelijkheid iets minder diep dan werd voorgesteld, maar een kuil is het zeker en hij loopt een meter of twintig door. Ik plaats vervolgens twee hengels verspreid in het eerste deel van de kuil en kies, met het oog op het heldere water, bewust voor twee verschillende boilies. Op links een 15mm witte Coconut Creme en op rechts eveneens een 15mm boilie, maar dan een lichtroze Strawberry Crush. De fout van gisteren maak ik niet nog een keer en de systemen worden netjes aangepast naar de omstandigheden. Korte combi rigs met een vlijmscherpe Twister worden vergezeld van een vijftal ‘free offerings’.

Een waardevolle tip verzilverd
Een waardevolle tip mag je niet onderschatten

Na een uurtje vissen is het nog steeds stil en ik besluit beide hengels te verplaatsen naar het tweede deel van de kuil. Het duurt nog geen vijf minuten voor de rechter hengel vanuit het niets krom gaat en de slip het uitgiert. Gezocht en gevonden! In de wintermaanden kan het regelmatig verplaatsen van de rig de sleutel tot succes zijn, dat blijkt hier ook maar weer. Na een stevige dril in de stroming lukt het om het net onder een puntgaaf schubje te schuiven. De haak zit uitstekend en de korte rig heeft duidelijk zijn werk gedaan. Met de zelfontspanner schiet ik snel een paar plaatjes en kort daarna pak ik tevreden in. Deze middag is helemaal geslaagd en in een kort tijdsbestek is er toch vis op de mat gekomen op de nieuwe stek. Bedankt meneer!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.