Tussen zwijgen & gillen: Een tussendoortje

Hoewel het voorjaar al goed onderweg is en de dagen zich gaan lengen, is het er nog niet van gekomen om er een nachtje op uit te trekken. Om toch aan de visdrang te kunnen voldoen probeer ik zo nu en dan een aantal uurtjes te gaan vissen op wateren in mijn omgeving. Zo ook afgelopen week. Tijdens het uitlaten van de hond liep ik regelmatig een vaste ronde langs het water. Hoewel ik er al vaker aan had gedacht om het watertje eens statisch te bevissen, was ik er nog niet eerder aan begonnen. Met de pen en aan de oppervlakte had ik overigens al wel wat kleinere karpers gevangen in de voorgaande jaren.

Ik besloot om dagelijks een klein zakje met boilies in mijn jaszak te stoppen naast de hondenkoekjes en poepzakjes. Op de terugweg van het rondje liep ik dan nog even langs het gekozen stekje om daar de vijftig meegenomen boilies te droppen. Op deze manier was het makkelijk vol te houden, want het hondje moet dagelijks toch meerdere keren haar ding doen.


Twee minuten lopen vanaf huis, daar kan ik aan wennen

Na anderhalve week voeren besloot ik het er vorige week woensdag maar eens op te wagen. De trolley werd uit de schuur gehaald en gevuld met een tas, stoeltje, onthaakmat, fotocamera en foudraal. Meer was er niet nodig. Na twee minuten wandelen tussen de huizen door was ik al op de stek, daar kan ik best aan wennen! De steuntjes gingen de grond in en de eerste hengel werd op scherp gelegd op het voerstekje. Ik besloot om de tweede hengel met een chodje te vissen en verschillende stekken ongeveer twintig minuten een kans te geven. Terwijl ik de tweede hengel op de beetmelder legde zag ik in mijn ooghoeken de linker stow tegen het carbon tikken. Langzaam begon de top zich te krommen en zo had ik binnen vijf minuten zuivere vistijd al de eerste aanbeet te pakken! De eerste dertig seconden dacht ik met een klein visje te maken te hebben. Zijn nerveuze manier van vechten wees hierop, maar ik had het mis. Toen de vis het open water op zwom ging het gas er op en begon er een heerlijke dril. Vijf minuten later schoof ik het net onder een fraaie mid-twintiger schub die goed in zijn vel zat. Een ware verrassing, want de eerder gevangen vissen waren niet groter dan een kilo of acht. Op de mat werd ook wel duidelijk dat de vis goed op het voer had gezeten, want op de mat waren de restanten van de Gluttony’s te vinden.


Een welkome verrassing

De vis werd even in de retainer sling weggehangen om bij te komen en dat gaf mij de tijd om de hengel weer in positie te brengen. Dit had een positief resultaat, want na het fotograferen van de vis liep de hengel opnieuw af. Helaas viel de druk snel weg en bij het binnendraaien zag ik dat de hair dusdanig om de haak gedraaid was dat de haak zeer ongunstig stond. Jammer! Om dit euvel te voorkomen werd er bij het opnieuw inleggen maar een PVA wokkeltje om de haak gedrukt.

Genietend van het zonnetje belde ik met vismaat Bob om wat zaken door te spreken voor onze aanstaande Frankrijktrip, die over tweeëneenhalve week aanvangt. Tijdens het gesprek ging opnieuw de linker hengel krom en enkele momenten later lag er een vijftien ponds schub op de mat. De vis gaf weinig strijd, maar met de tweede vis op de kant was ik niet ontevreden. Ook dit schubje zat goed in zijn vel en mocht na enkele foto’s weer zwemmen. Een notificatie op de telefoon herinnerde me aan de volgende agendapunten. De tijd was op en met twee geviste uurtjes en drie aanbeten was ik meer dan tevreden. Het smaakt in ieder geval naar meer!


Een mooi afsluitertje die goed in zijn vel zat

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.