Tussen zwijgen & gillen: Een warm welkom

Zweetdruppels staan op mijn voorhoofd als ik de volgeladen kar voor me uit duw over het schuine pad. Een set bandensporen in het gras doet me twijfelen, heeft iemand zijn auto hier doorheen gekregen? Is de stek bezet? Ik laat de kar even om de hoek staan om een kijkje te nemen, maar de kust blijkt veilig. De stek is vrij en ik ben de enige aan het water.

De duisternis is nabij en ik maak daarom snel beide hengels klaar. Beide rigs worden voorzien van een Solution XL hookbait en een wit pop-up maïskorreltje van Enterprise Tackle. Een combinatie die me de laatste tijd veel vis heeft opgeleverd. De lijnen worden allebei in de buurt van verzonken bomen ingegooid. De slippen staan dicht en de hengel is stevig verankerd om geen ruimte weg te geven bij een eventuele aanbeet. De anderhalve kilo boilies die ik gisteren heb verspreid over de stekken zal inmiddels toch al wel gevonden zijn? 


Solution XL hookbait


Door mijn lange afwezigheid op het water voelt het als een nieuwe start. Wat zwemt er nog? Zijn ze gegroeid? Het zijn vragen die al langere tijd door mijn hoofd hebben gedoold en nu is het tijd om er achter te gaan komen. De uren verstrijken en het blijft stil. Zo stil dat ik langzaam in slaap dommel en pas midden in de nacht een keer wakker wordt van een losse piep. Ik neem geen verdere actie waar en sluit opnieuw de luiken. Om 04.15 uur is het wel raak! De waker maakt flink slaande beweging en de top staat krom. Na het oppakken van de hengel stap ik twee meter naar achteren om de vis direct weg te halen bij de boom. Dat lukt prima en de vis komt snel naar de oppervlakte. Er hangt een aardige laag mist boven het water en dat brengt een heel mysterieuze sfeer met zich mee. Door de mist heb ik echter geen zicht op mijn tegenstander en ik voel enkel de flinke beuken die de vis geeft op de hengel. Na een paar minuten zie ik een flinke kolk onder de hengeltop en een schim richting de kant ‘glijden’. Het net ligt al klaar en de vis laat zich mooi over de rand trekken. Binnen!


Meer dan welkom


Ik stap een stukje het water in en klik de hoofdlamp aan. De zwakke lichtbundel schijnt op een brute schub die boos ligt te happen op de mazen van het net. Ik ben even stil als ik me realiseer dat dit gelijk een hele goede vis betreft. De haak zit keurig in het midden van de onderlip en wordt in het water verwijderd. Ik schuif de vis met landingsnet en al in de weighsling en dubbelcheck de ligging van de vinnen. Een glimlach ontsnapt als ik de sling uit het water til. Als het water me op deze manier welkom heet, wat zal er dan nog meer in het vat zitten?

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.