Tussen zwijgen & gillen: Freestylen

Mijn voorjaarsplannen zijn dit jaar behoorlijk verstoord door de sterftes in mijn omgeving en de daaruit voortkomende visverboden. De plannen voor mijn visserij op lokale wateren konden daardoor in de koelkast en dus moest ik mijn visserij verleggen richting de stad Utrecht, zodat ik het voeren en vissen met mijn werk kan combineren. Een kwestie van freestylen tussen meerdere wateren en op zoek naar nieuwe uitdagingen. De eerste nachtjes zijn dan ook in deze omgeving gevist en de eerste vangsten gedaan.

Op bezoek in Hengelo

Na de poldersessie met Michiel heb ik nog een ochtendje gevist op een ondiepe recreatieplas, maar dat leverde geen aanbeten op. De eerstvolgende sessie viel op tweede paasdag. Er stond al langer een afspraak om op bezoek te gaan bij vrienden in Hengelo en afgelopen maandag kwam het er dan van. We hadden vooraf een goede deal gesloten. De vrouwen ontfermden zich over de kinderen van onze vrienden en ik ging een paar uurtjes vissen met Aryan. Ieder bewapend met een penhengel, net en rugtas vertrokken we naar een parkvijver in Hengelo. Doel; in korte tijd wat karpertjes vangen. Dat lukte.


Een mooie vis uit een instant nachtje


De vijver bleek behoorlijk overbezet en in een tijdsbestek van een tweetal uurtjes vingen we samen zes karpers en verspeelden we er ieder een. We kregen het zelfs voor elkaar om tegelijk een vis te landen. Dit ging iets te makkelijk en bood weinig uitdaging. We besloten daarom om te verkassen naar een ander water. Hier bleek de karper vol in de paai te zitten waardoor de vissen geen interesse toonden in de aangeboden maiskorrels en broodkorsten. De netten kregen daar dus genoeg tijd om te drogen. De middag werd afgesloten met een etentje bij de plaatselijke pannenkoekenboer. Ik weet niet waar men meer last van had, de kinderen of de vislucht ;)


Actie genoeg op de pen


Dit soort momenten zijn leuk voor tussendoor, maar ik heb in mijn visserij behoefte aan een uitdaging. Na lang nadenken heb ik daarom besloten om te gaan starten op één van de meest uitdagende wateren in mijn omgeving; het Amsterdam Rijnkanaal (ARK). Dit kanaal heeft een enorme aantrekkingskracht op mij en dat is al zo sinds mijn jeugd. Toch is het er nooit van gekomen om er daadwerkelijk te gaan vissen. Deze gigantische bak water staat met allerlei andere wateren in verbinding en derhalve weet je nooit wat je er kunt verwachten. Wat ik wel weet is dat het geen makkelijke visserij zal gaan worden en dat blanken er eerder regel dan uitzondering is. Een leuk project dus en het lijkt me fantastisch om op een dergelijk water mijn eerste aanbeet te krijgen.


Een van de penvangsten


De voorbereidingen voor mijn visserij op het ARK zijn in inmiddels in volle gang. Eind deze week zal ik een aantal stekken gaan bekijken en een stek voorbereiden om er in het weekend een eerste nachtje te gaan vissen. Als niet-kanaalvisser zal het een hele uitdaging worden en uiteraard zal ik jullie in deze blog op de hoogte houden van de vorderingen ;)

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.