Tussen zwijgen & gillen: Happy Hour

Na de succesvolle tweede sessie aan het pijpje besloot ik om een paar dagen daarna het water met een hengel rond te lopen. De temperatuur zou die dag ver boven de dertig graden uitkomen en daarom was ik rond de schemer ter plaatse. Het duurde lang voor ik vis vond, maar een aantal schuimplakkaten in de kant verraadde een karper. Helaas had ik enkel oppervlakteaas bij me en had ik ook de pennetjes thuis gelaten. Een foute keuze, zo zou blijken, want op een draaiende vis na zag ik geen enkele activiteit aan de oppervlakte. Rond een uur of tien begon het al zo warm te worden dat ook de activiteit volledig stilviel. Huiswaarts dan maar en de dag binnen in het gekoelde huis spenderen.

De laatste week ben ik erg druk geweest met een nieuwe fotocamera waar ik mezelf op getrakteerd heb. De spiegelreflex heeft ook een full HD video functie en met deze camera hoop ik weer een hoop mooie foto’s en filmpjes te schieten die ik met jullie kan delen op CarpFeeling. Met name de videofunctie van deze camera heeft me de laatste week flink in haar greep gehouden. De beeldkwaliteit is namelijk uitstekend, maar het vereist een erg vaste hand en wat ervaring met het blijven scherpstellen op beelden. Omdat ik niet geheel tevreden was met de kwaliteit van het geluid heb ik tevens een externe microfoon aangeschaft. Hiermee hoop ik in de komende tijd een aantal videoreviews van producten te kunnen maken voor jullie.

Toen ik in de afgelopen week een aantal malen richting de waterkant ging voor wat proefbeelden met de camera, zag ik dat de kanaalstek, waar ik eerder dit jaar een aantal keer had gevist, onder handen was genomen. De rietkraag was volledig verdwenen tot op de bodem. Ditzelfde riet was eerder de reden dat de stek onbevisbaar was geworden. Dit was de mogelijkheid om de stek weer te gaan bevissen.


De kanaalstek


Het verschil met de sessies in het voorjaar, was dat de karpers zich nu niet lieten zien. De paaiperiode bracht de vissen eerder naar de stek, maar ik was er van overtuigd dat ze nu ook in de buurt zouden zijn. Ik besloot een tweetal dagen te voeren met mais en voerde per dag een halve emmer van dit gele spul in het heldere water. De korrels waren goed zichtbaar op de bodem van de stek en tot tweemaal toe was de stek volledig kaalgevreten toen ik arriveerde. Dat gaf vertrouwen!

Afgelopen donderdagochtend plaatste ik de steunen in het smalle bermpje naast het kanaal. Nog geen vijf minuten na het inwerpen was de eerste aanbeet een feit. Een dikke brasem had zich vergist in de maiskorrels en moest van mijn haakje worden ontdaan. Dat eerste uur volgde er nog vier brasems en het uur werd afgesloten met een mooie zeelt. Een explosief begin waarbij ik dacht dat ik de hele brasempopulatie op mijn voer had zitten. Het leek wel een soort happy hour! Daarna ontstond er een heel andere situatie, complete rust.
Anderhalf uur na de vangst van de zeelt kreeg ik weer een typische brasemsaanbeet. Rustig liep ik richting de hengel toen opeens de slip het uit begon te gieren en de hengel volledig krom trok naar links. De vreemde hoek waarin de hengel kwam te staan was teveel voor de snagear achter mijn delkim en ik zag plotseling de hengel uit de steun schieten. Net op tijd kon ik hem grijpen omdat hij met het handvat achter mijn andere hengel bleef hangen. Het directe contact met de vis duurde niet zo lang, want de vis boorde zich in een, voor mij onbekend, obstakel aan de overkant van het kanaaltje. Er was geen beweging meer in te krijgen en helaas trok ik na vijf minuten de lijn kapot. Shit!


Uit een typische brasem beet


Het bewijs was geleverd, er was nog steeds karper op de stek aanwezig. Bij eerdere vangsten op deze stek had ik (gelukkig) geen problemen ondervonden met obstakels onder water. Mogelijk dat er een tak ligt ingegraven waardoor het pure pech was dat de vis er door heen zwom. De hengel werd nog opnieuw opgetuigd voor een uurtje en daarna verliet ik, met de staart tussen de benen, de stek. Binnenkort misschien een herkansing!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.