Tussen zwijgen & gillen: Het roer om

Dat het afgelopen (vis)jaar voor mij verder uitsloeg naar ‘zwijgen’ dan naar ‘gillen’ had ik vooraf niet verwacht. Met frisse moed werd er in maart nog gestart met de visserij in eigen land en ook een succesvolle Frankrijktrip in mei gaf een enorme boost. Toch kakte het in de zomer behoorlijk in en over het najaar hoef ik eigenlijk al helemaal niet te beginnen. Het resultaat van zo’n kwakkeljaar is dat er gewoon erg weinig tijd aan de waterkant gespendeerd is en daarmee ook weinig vissen gevangen zijn. Dat moet dit jaar dus echt anders!


In 2015 bracht ik veel te weinig tijd door achter de hengels

De oorzaken voor het mislukken van 2015 zijn divers, maar wel bekend. Ze lopen uiteen van drukte op het thuisfront en op het werk, tot het opvoeden van een jonge hond. Het wordt dus tijd om daar anders mee om te gaan dit jaar. Gelukkig weet ik ook hoe ik dat kan doen, want ik heb mijzelf erop betrapt dat ik vaak niet ga vissen als ik geen nachtje aan het water kan spenderen (er is immers vaak nog wel wat anders te doen). Dit terwijl het doorgaans de vroege uurtjes van de dag zijn die het meeste succes brengen. Achteraf gezien natuurlijk erg stom en daarom zal ik mij dit jaar meer gaan focussen op het vissen van korte(re) sessies op aangevoerde stekjes. Bijkomend voordeel is dat de vistas flink kan worden opgeruimd en dat veel materiaal achterwege kan blijven om mobiel te blijven en snel kunnen verkassen. De nachten die ik dan toch nog kan gaan vissen zal ik zoveel mogelijk gaan doorbrengen aan de oevers van VC de Meeren, want ook daar ben ik vorig jaar totaal niet aan toegekomen. En dat is jammer, want de (top)vissen van het water zijn bezig aan een prachtige groei!


Een van de topvissen uit het afgelopen jaar

Activiteit op CarpFeeling

Het zal je misschien ook zijn opgevallen dat er vorig jaar ook veel minder (video)blogs en artikelen zijn verschenen van mijn hand. Dit heeft natuurlijk alles met bovenstaande te maken, want als er weinig wordt gevist is het ook moeilijk om er over te schrijven. Ook daar wil ik veel in gaan veranderen! Het aantal videoblogs moet nu echt omhoog en daar zijn ook al wat leuke plannen voor, abonneer je vast op ons YouTube kanaal zodat je niets mist ;) Buiten de (video)blogs staan er nog een paar leuke projecten in de wacht voor dit jaar, maar daar vertel ik jullie later meer over. Genoeg positief nieuws dus vanaf mijn kant en hopelijk volgen de eerste karpers van het jaar snel. Tot dan!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.