Tussen zwijgen & gillen: It giet oan!

Na de vangst van de twee vissen op de voerplek besloot ik deze stek nogmaals te bevissen. Gedurende het weekend werd er niet gevoerd omdat er over het algemeen genoeg voer in gaat in die twee dagen. Tevens is de kans groot dat de stek door andere vissers bezet is en daarom pakte ik het voeren op maandag weer op. Op donderdagmiddag pakte ik met veel vertrouwen het materiaal om het weer een nachtje te gaan proberen.

Afgezien van de vele bezoekers op de stek, bleef het die sessie doodstil. Nu kan een blank altijd voorkomen, maar ik had er toch wel iets van verwacht. Wel had ik goede gesprekken met enkele locals en het bleek dat ik niet de enige was met najaarsplannen. Mijn oktobersessie naar Frankrijk was eerder al gecanceld en ik was daarom plannen aan het maken om een lange sessie te maken op het vaste water. Een local vertelde me dat hij precies die week ook een lange sessie wilde gaan draaien en we hadden beide dezelfde stek op het oog. Omdat hij op dat moment al begonnen was met aanvoeren besloot ik eieren voor mijn geld te kiezen en op zoek te gaan naar een andere stek.


Op jacht naar gave kanaalschubs
 

Op dat moment ontstond er onverwacht toch nog een opening voor Frankrijk. Een vriend zou diezelfde week een aantal dagen richting het Zuiden gaan en ging kijken of ik kon aansluiten. Helaas lukte dit uiteindelijk toch niet, maar toen bleek dat Tim ook nog wel zin had in een avontuurtje. Gisteren kreeg ik de bevestiging van hem, het gaat door. Volgende week woensdag rijden we naar een kanaal in Frankrijk en de komende week staat dus in het teken van voorbereidingen. Hopelijk zit het weer mee en lukt het ons om een paar mooie vissen op de kant te trekken. 


Ik maak mij klaar voor Frankrijk


Ik ben er voor mijzelf nog niet helemaal uit hoe lang ik na de Frankrijktrip blijf doorvissen op de karpers. Langzaam begin ik steeds meer interesse te ontwikkelen voor het vissen op grote snoek met dood aas en ik wil daar deze winter dan ook een begin mee gaan maken in de hoop op mijn eerste meter. Maar dat is voor later ;) Nu eerst de nachtdienst in en op de rustige momenten even google earth aanslingeren en op zoek naar interessante locaties voor volgende week…

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.