Tussen zwijgen & gillen: Naar het buitenland

Dagenlang speur ik over het internet op zoek naar interessante bestemmingen. Google is mijn grootste vriend en ik maak dan ook veel gebruik van de functies Maps, Earth en Translate om meer informatie te verzamelen over bepaalde wateren. Met name die translate functie komt best goed van pas als je, zoals ik, de Franse taal niet erg machtig bent en toch ‘inside info’ wilt verkrijgen.

Voor je op zoek gaat naar bruikbare informatie is het wel zo handig om voor jezelf al te bepalen wat voor watertype je wilt bevissen. Dit scheelt je enorm veel tijd (en frustratie). Helaas neem ik het niet zo nauw met mijn eigen ‘stelregels’ en blijk ik ieder jaar toch weer lichtelijk besluiteloos te zijn. Mijn voorkeur gaat uit naar een aantal sessies in het Franse land, liefst mooi verdeeld over de diverse jaargetijden. Tot zover geen problemen, maar waar wil ik gaan vissen? En met wie?


Een mooie spiegel uit de Seine


Dat laatste blijkt ook altijd weer een flinke opgave te zijn. Doordat ik in Nederland vrijwel altijd alleen vis heb ik weinig ‘vaste’ visvrienden om de plannen te smeden en, met het oog op de veiligheid, ga ik liever niet alleen naar het buitenland. Ik leg dan ook vast een aantal lijntjes uit binnen de vrienden- en kennissenkring in de hoop op een paar positieve reacties.


De gok op het onbekende resulteerde in een visloze week


In de tussentijd probeer ik voor mezelf een keuze te maken voor het watertype. De laatste jaren heb ik in Frankrijk diverse wateren bevist, variërend van onbekende kanalen tot de bekende rivier de Seine en enkele bekende afgesloten wateren. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar openbare wateren, maar het aantal goed beheerde betaalwateren is de laatste jaren flink gestegen en heeft ook mijn interesse zeker gewekt. Ook voor mij is de tijd van onbeperkte vistijd inmiddels wel voorbij en na vele improductieve vistrips naar Frankrijk vormen de omstandigheden op een goed BTW soms een mooie uitkomst. Gelukkig is mijn laatste sessie in het buitenland een succesvolle geweest (zie de filmpjes ‘knallen in Frankrijk’) zodat de druk niet extreem hoog ligt.

Gelukkig duurt het niet heel lang voor ik positieve reacties binnen krijg van vissers die de handen ineen willen slaan en een tripje naar het buitenland wel zien zitten. De komende maanden zullen de plannen dan ook worden gesmeed met hopelijk in het voorjaar de eerste trip naar het Franse land. Nog steeds ben ik niet bang om zonder resultaten thuis te komen, maar natuurlijk hoop ik dit jaar een paar mooie vissen te vangen in het buitenland.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.