Tussen zwijgen & gillen: Parels

Een rij forse schubben versieren haar lichaam terwijl de ochtendzon een goudkleurige gloed over de vis laat vallen. Genietend van het moment kijk ik langs haar gestroomlijnde lijf en waardeer ik de moeite die moeder natuur heeft gestopt in het creëren van deze geweldige schepsels. De camera klikt als ik de zelfontspanner indruk en zet dit mooie moment voor altijd vast.

Een verhuizing bracht me tot dit langgerekte stadswatertje waar ik al na een paar korte sessies doorhad dat er een bijzonder bestand aan karper rond zwom.  Tussen de ’13 in een dozijn’ vissen zwommen een aantal prachtige rijenkarpers en volschubspiegels. Gezien de grootte en de helderheid van het water probeerde ik zoveel mogelijk te vissen met de pen of oppervlaktehengel. Vooral met deze laatste heb ik vele uren aan de oevers gespendeerd en deze vissen achterna gejaagd.


In de zomer brachten een aantal hondenbrokken of broodkorsten vaak meerdere vissen aan het azen en wanneer de zon goed aanwezig was kon je met de polaroidbril vaak al zien met welke vissen je het genoegen had. Toch was heel selectief vissen niet altijd mogelijk en zo ving ik door de jaren heen een tweetal vissen maar liefst zes keer! Uiteraard vind ik dit teveel van het goede en richtte ik mij op de overige aanwezigen. Gelukkig lukte het me zo nu en dan toch om een nieuwe vis aan mijn palmares toe te voegen.


In die bewuste jaren aan het stadswatertje vonden meerdere parels mijn net, sommigen vaker dan eens. Inmiddels ben ik wederom verhuist en heb ik mijn jachtvelden verlegd. Gelukkig bevat vrijwel ieder water wel een aantal eigen parels en zo duurt voor mij de jacht op deze prachtige spiegels altijd voort.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.