Tussen zwijgen & gillen: Project #36

Het is tijd om plannen te maken. Plannen voor het aankomend jaar, waarin veel dingen zullen gaan veranderen. Plannen voor mijn aanpak in Nederland en voor die in Frankrijk. Plannen die ongetwijfeld weer zullen worden aangepast naarmate het jaar vordert.

Het jaar begint al met een flinke wijziging op persoonlijk vlak, want eind januari zal ik van werkgever wisselen en verruil ik de Amsterdamse binnenstad tot die van Utrecht. Van 020 naar 030. Dat ligt bij sommigen gevoelig dus ik pak maar vast een setje scheenbeschermers uit de kast. Een groot voordeel van deze stap is de afstand die ik dagelijks moet afleggen om er te komen. Tachtig kilometers worden teruggebracht naar zevenendertig en dat levert me ruim een uur winst op per dag. Een uur dat kan worden gebruikt om te voeren of later op te ruimen bij het vissen. Rekenen we door dan zijn die zestig minuten per dag goed voor negen extra potentiele (vis)dagen op jaarbasis. Maar misschien draaf ik nu door.


Veel dingen zullen gaan veranderen


Een tweede verandering is mijn toetreding tot de commissie jeugd van De KSN. In 2002 ben ik zeer nauw betrokken geweest bij de oprichting van deze commissie en dit is me destijds goed bevallen. Ik heb daarom ook besloten om opnieuw iets te willen betekenen voor de karpervissende jeugd en zal dit gaan doen via deze manier. Hiernaast blijf ik ook mijn activiteiten voor De KSN regio Utrecht uitvoeren dus dat zal wat extra werk gaan opleveren. Plotseling zie ik die negen potentiele (vis)dagen weer verdwijnen.

De derde belangrijke verandering ligt in mijn visserij zelf. Of liever gezegd, de jachtgronden. De belangrijkste verandering voor jullie dus. Toen ik afgelopen najaar een sessie viste met het team van AVK op het water van VC de Meeren hoorde ik van de plannen om het water om te bouwen tot een soort syndicaatwater. Syndicaat, iets wat we voornamelijk kennen uit Engeland en België. Een goed beheerd water waar een maximaal aantal vergunningen voor wordt uitgeven met een hogere kostprijs dan gebruikelijk. Mijn interesse werd gewekt. Het water, een zandafgraving van ongeveer elf hectaren groot, is namelijk prachtig en bevat een heel mooi bestand aan karper. Bij thuiskomst mailde ik gelijk naar de visclub op mijn interesse aan te tonen. 


#36


Begin december volgde daar plots een telefoontje van een van de bestuursleden. Het syndicaat werd doorgezet en ik kwam in aanmerking voor één van de (maximaal) twintig vergunningen. Super! Ook drie andere bekenden, waaronder Kevin, krijgen een vergunning en dat belooft een hoop goede gesprekken tijdens de visserij. Ook handig om een fotograaf als Kevin in de buurt te hebben natuurlijk ;)

Twee van de huidige leden van de visclub hebben in de afgelopen jaren een goed overzicht gemaakt van het bestand dat op de plas zwemt.  De vissen van het bestand staan met nummer, gewicht en foto gebundeld in een mapje en die kreeg ik per mail toegestuurd. Bladerend door het bestand viel het me op dat het voornamelijk bestaat uit fraai beschubde spiegelkarpers in allerlei formaten en een paar goed gebouwde schubkarpers. Eén van de vissen viel me echter in het bijzonder op. Een waanzinnig mooie rijenkarper onder nummer 36. Een vis die bijzonder fraai zou staan op de cover van een magazine, liefst in mijn handen. Hoe mooi de overige vissen in de map ook waren, continu bladerde ik onbewust terug naar 36. Dat gaat hem worden, mijn doel voor 2013! Mijn target. Een vis waar je nog meer van zult gaan horen ;)


Torpedo jagen op het riviertje


Het water ligt op een ruim uur rijden vanaf mijn huis dus is minder geschikt voor kortere sessies van een paar uur. Daarnaast is de vergunning van mijn huidige thuiswater ook al betaald en die is ook niet mals. Het lijkt me daarom verstandig om mijn visserij op te splitsen in deze twee wateren en daarnaast een derde water achter de hand te hebben voor de korte sessies dichtbij huis. Het riviertje dat op een steenworp afstand van mijn huis stroomt lijkt daar de ideale kandidaat voor.

Genoeg veranderingen dus voor het komende jaar. Stuk voor stuk leuke wijzigingen die hopelijk weer mooie nieuwe ervaringen zullen gaan opleveren.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.