Tussen zwijgen & gillen: Voorbereidingen

Mijn gebeden zijn verhoord! Er is zowaar een dooiperiode ingegaan en de sneeuw en ijspret is hopelijk weer helemaal voorbij. Voor de visserij zelf ben ik hier natuurlijk erg blij mee, want er kan straks weer gevist worden op de favoriete wateren. Echter, ik ben een beetje angstig voor de eventuele gevolgen van het ijs. Ieder jaar verschijnen er namelijk weer dode vissen vanonder de ijslaag die gestikt zijn door een tekort aan zuurstof. Gelukkig ligt de grote boosdoener, een wit sneeuwdek, nog niet heel lang op de wateren en zal de schade waarschijnlijk wel meevallen. Afwachten dus!

Nu het ijs verdwijnt wordt het snel tijd om weer verder te gaan met de voorbereidingen voor mijn visserij. Er worden wat ‘verse’ onderlijntjes geknoopt die in het voorgaande jaar succesvol zijn gebleken. Mijn standaard rig in het afgelopen jaar werd geknoopt van de 20lb Coretex van Fox. De gebruikte haak was in vrijwel alle gevallen de superhook van Gamakatsu, meestal in maat 6 of 8. Deze haak heeft zich voor mij echt bewezen en zal ik in het aankomende jaar dan ook met veel vertrouwen gaan gebruiken. Over de haak werd meestal een line aligner van PB products geschoven. De lengte van onderlijn wordt aangepast aan de visserij. Naast deze rig ben ik voornemens om meer gebruik te gaan maken van chodrigs en zigrigs. Met name het gebruik van die laatste wil ik in het aankomende jaar onder de knie gaan krijgen.


Hopelijk klokt deze schaal dit jaar een aantal prachtige vissen


Ook wordt er goed nagedacht over de tactieken op het gebied van aas. In het afgelopen jaar heb ik erg veel gebruik gemaakt van tijgernoten. Dit is me erg goed bevallen en dus zal ik ook in het komende jaar weer veel met deze noten vissen.  Met tijgernoten bereik je een groot deel van het visbestand en er zijn toch nog maar weinig karpervissers die er langdurig mee aan de slag gaan. De planning is om iedere sessie een hengel met tijgernoten te vissen en de andere hengel met een boilie. Dit om het volledige bestand te bereiken en me niet op één aas vast te pinnen. Op het moment van schrijven ben ik er echter nog niet uit welke boilie dit gaat worden dus daar ligt nog wat denkwerk ;)


Topaas!


Inmiddels heb ik wel meer zekerheid over de voorjaarsplanning voor Frankrijk. De eerste twee weken van april worden namelijk doorgebracht aan de oevers van Franse wateren. Eerst zal ik, samen met Kevin Diederen, een korte sessie van vier dagen vissen aan een Frans kanaal. Hierbij zal er enkel overdag gevist worden op aangevoerde stekken en bivakkeren we op een camping nabij.  Het wordt de eerste keer dat Kevin en ik samen op pad gaan, maar uit de gesprekjes van de laatste weken blijkt dat we behoorlijk op een lijn zitten qua aanpak en visserij. Dat belooft dus een leuke trip te worden!

Na thuiskomst heb ik een dag de tijd om mijn materiaal op orde te brengen, en hopelijk de lege accu’s van de camera’s op de laden, want na iets meer dan 24 uur vertrek ik weer naar Frankrijk voor een gezamenlijke sessie met de crew van CarpFeeling! Maar daar gaan jullie vast nog meer van horen!
In de tussentijd zal ik rustig gaan starten met vissen op het thuiswater en wat makkelijkere wateren in de buurt. Als het weerbeeld niet veranderd, en het ijs verdwijnt, dan verwacht ik aankomende week een aantal korte sessies te kunnen vissen. Hopelijk zullen de delkims dan volop gillen en ligt de eerste karper van het jaar snel op de mat!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.