Tussen zwijgen & gillen: Zonde

Na de vangst van de twee schubkarpers op het thuiswater en de bootsessie met Erwin had ik weinig concrete visplannen. Toen ik afgelopen donderdagnacht om 03.00 uur thuis kwam na een late dienst en op vrijdag een vrije dag had, besloot ik om direct na thuiskomst richting het water te gaan en dus had ik iets na 04.00 uur de hengels in positie. Ik viste vanaf de zelfde stek als de sessie ervoor en gebruikte ook dezelfde voertactiek. Met de stretcher strak achter de hengels kroop ik de slaapzak in.

Nog geen twee uur later ontwaakte ik, brak als een konijn, uit mijn schoonheidsslaapje. Helaas niet als gevolg van een aanbeet, maar een andere visser die naast de stretcher stond. De visser had zijn zinnen ook op deze stek gezet en vroeg netjes of hij op de stek naast mij plaats mocht nemen. Qua lijnen had ik er geen last van, dus ik heette mijn nieuwe buurman welkom.

Rond negen uur hoorde ik een korte pieptoon. Ik zag bij de buurman een lijn uit het water opgetild worden en zijn eerste vis was gehaakt. Een mooie schub kwam op de kant en werd snel weer teruggezet. Daarna bleef het stil, erg stil. Zowel bij mij als de buurman. Toen ik ’s middags op het punt stond om de lijnen binnen te draaien was het wederom raak bij de buurman. Een sterke vis zorgde voor een mooie dril en een prachtige schub werd daarna op de mat gelegd. Toen ik de bek van de vis zag liep er echter even een rilling over mijn rug. De bek was namelijk volledig verminkt. Aan de schade te zien was deze al een tijd geleden ontstaan en goed geheeld, maar hier baal ik altijd enorm van. Dit is echt niet nodig. Een later berichtje van een medevisser leerde me dat hij deze vis al in 2007 ving in dezelfde staat en dat hij, gelukkig, toch ‘gezond’ blijft ondanks deze verminking.


Een rilling liep over mijn rug


Bij thuiskomst besloot ik een planning te maken voor de komende periode. De eerste helft van 2012 was niet helemaal verlopen zoals ik had gehoopt. Naast het feit dat ik minder heb kunnen vissen dan ik had gepland, bleek ook de factor geluk niet aan mijn zijde. Hopelijk zal dit binnenkort gaan keren en zal het me lukken om een paar mooie vissen te vangen. Naar verwachting zal ik in de komende periode ook weinig nachten kunnen vissen en daarom heb ik besloten om meer korte ochtend- en avondsessies op het water te gaan vissen. Door vaker aan de plas te zijn met observeren, voeren en vissen hoop ik dat de feeling met het water toe zal nemen en ik in gerichte sessies wat meer succes kan gaan boeken.

Toen ik gisteren arriveerde voor een tweede voerbeurt aan het water stond ik versteld van de plotselinge drukte. Tentjes waren al paddenstoelen uit de grond geschoten en over het hele water waren stekken bezet. In de laatste twee dagen waren er twee mooie vissen gevangen en dat blijkt altijd een startsein voor drukte. De stek waar ik mijn voerplek had aangelegd werd bevist, maar de vissers hielden het kort na mijn aankomst voor gezien. Hierdoor was het alsnog mogelijk om wat voer achter te laten op twee verschillende voerstekken, die ik vandaag beide wil gaan bevissen.


Laat ze maar weer gillen


Bij het verlaten van de plas bezocht ik even een ondiepe zone in het water. Ik had al vernomen dat er een grote dode vis zou zijn gevonden en de plaatselijke vissers dachten dat dit een van de topvissen betrof.  De vis bleek al in vergaande staat van ontbinding te zijn, maar duidelijk was wel dat het inderdaad een behoorlijke vis betrof en ik sluit de dood van een topvis dan ook niet uit. Het was voor mij echter niet vast te stellen welke van de, op elkaar lijkende, topvissen ik sowieso niet meer op mijn palmares zou kunnen bijschrijven. Het aanblik op zo’n karkas blijft een triest gezicht, maar zo is het leven nu eenmaal. Hopelijk blijft de rest van de (top)vissen nog lange tijd in leven en kunnen we nog met veel plezier jacht maken op deze prachtige beesten. Misschien vandaag al ;)

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.