Van de regen in de drup

Het is een zonnige dag als ik me begeef naar een van mijn thuiswateren. De temperatuur is een graadje subtropisch en het kleine zuchtje wind maakt alles nog veel aangenamer. In de verte zie ik de wolken al betrekken en het lijkt of ze me toeschreeuwen ‘regen op komst!’. Veel haast maak ik niet en eigenlijk vind ik zoals ik zit allemaal wel best. De hengels liggen op de juiste stekken, het wachten kon beginnen. De eerste regendruppels vallen langzaam uit de hemel. Rustig zoek ik mijn oude plu op en zet hem op om mijn spullen en mezelf nog enigszins droog te houden. Met een lichte euforie op mijn bek kijk ik aan hoe het steeds harder en harder begint te regenen. Ik was in ieder geval op tijd met het opzetten van mijn plu! Helaas had ik niet even buienradar raad gepleegd en zat ik ondertussen al dik een uur te kijken naar in sneltreinvaart vallen druppels van ellende. Op dat begon die ellende dan ook echt..

Mn oude paraplu was allang overleden en langzaam komen de eerste druppels door de gaten die meer water doorlaten dan tegenhouden. De onthaakmat waarop ik zit fungeert als een trechter en binnen de kortste keren zit ik midden in een plas water. De spullen die ik zo graag wilde drooghouden waren helaas natter geworden dan dat ik had gehoopt. Op zo’n moment begint de frustratie en de irritatie bij mij en beginnen die bellen te rinkelen. Op zulke momenten vraag je je af waar je in godsnaam mee bezig bent! Wat voor een debiel je bent door je zeiknat te laten regenen voor een enkele vis. Nog altijd blijft het gestaag doorregenen. De wind zet op en voor even sta ik te klappertanden. De wind was iets gedraaid waardoor hij vol op de plu stond en de regen zijn weg niet alleen meer door de gaten naar mij vond. Met trillende handen doe ik nog een poging om een laatste shaggie te draaien maar mijn klamme handen verpesten elk vloeitje wat ik lostrek uit het vochtige pakje. Ik heb het gehad!

Als het hard regent is ook echt alles nat


Het stomme is dat op momenten dat je lekker droog wilt blijven er altijd onvoorziene zaken komen. Zo stond de druk op mijn blaas op standje “nu pissen of het komt er aan de andere kant uit’ en ben je dus genoodzaakt om in de stromende regen je hond uit te laten. Daar sta je dan in de stromende regen te wachten op een plas die al veel te lang duurde. Voor de feiten, ik had nog geen beet gehad ook! Ik neem na mijn plaspauze weer plaats onder de plu op mijn natte onthaakmat. Veel beter dan buiten de plu was het eigenlijk niet maar beter in de drup dan in de regen niet! Nog altijd komt het met bakken uit de hemel en ik weet dat het sowieso deze avond zeiknat thuiskomen gaat worden. ik zit nog een uur naar de regen te staren en het gras voor mij is al zo drassig dat er plassen ontstaan. Nog steeds geen aanbeet, heel even vraag ik me af of mijn piepers ook niet al drie uur zijn overleden doordat ook zij verzuipen in deze ellende. We kijken straks wel!

Lekker klam en warm….. not


Tegen een uurtje of 11 heb ik 5 uur in de regen gezeten en ben ik er helemaal klaar mee. De rillingen lopen over mijn rug en een berichtje sturen met mijn telefoon is niet meer aan de orde. Mn vingers zijn stijf door de kou en het idee dat ik alles nat kan gaan opruimen in de stromende regen demotiveert me enorm. Tegen beter weten in besluit ik maar op te ruimen. Natter kon ik toch niet meer worden. Ik zat immers al een paar uur in mijn onderbroek te soppen! Aangekomen bij mijn hengels staat mijn rechterhengel helemaal krom. Ik pak hem op en volg de lijn. Tientallen meter verder dan de oorspronkelijke plaats waar de rig lag trek ik hem weer boven. Op dat moment zakt mijn wereld even in. Door het harde getik op de plu heb ik mijn pieper blijkbaar niet gehoord en heb ik dus nu een aanbeet gemist. Een kansloze avond die me net wat te nat was.


De weg terug naar de auto was nat. Verkleunt zit ik in de auto en begin me weer gerust te voelen. Nu komt alles weer goed en zo kan ik lekker onder de douche springen. De volgende keer weet ik wat ik moet doen. Eerst mijn oude plu begraven, dan een nieuwe kopen en voor zekerheid toch eens wat vaker op buienradar gaan kijken. Het meenemen van een sounderbox zal ook voortaan tot de uitrusting gaan behoren op zulke korte sessies.  Het was dus een natte avond maar die toch heel leerzaam was en ondanks dat de meeste regen altijd naast je plu valt, van de regen in de drup is ook nat!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.