Vertrouwen

Wanneer je eenmaal succesvol bent geweest met een bepaald aas, maakt dit het voor jou hét karper aas op de markt. Je blijft hiermee vissen en het vangt altijd wanneer andere aassoorten het laten afweten. Iedereen heeft wel zo'n voorliefde voor een bepaald aas. Is het dan niet raar, dat het gros van de vissers allemaal een ander aassoort als favoriet heeft? Zijn er dan zoveel goede aassoorten op de markt, of heeft het meer te maken met het feit dat jij stug door vist met dat ene aas omdat je er vertrouwen in hebt?

Wanneer je gaat vissen, spelen meerdere factoren een rol of je wel of niet succesvol het strijdtoneel zal verlaten. Het weer, je aas, je presentatie, je voorbereidingen, de stek keuze, enz. Toch hebben mensen vaak al een voorgevoel of ze wel of niet met een nat schepnet huiswaarts zullen keren. Je hebt er wel, of geen 'vertrouwen' in!

Even terug naar de basis. Wat maakt een goed aas een goed aas? Er zijn honderden goeie aassoorten op de markt, met ieder een bewezen vangkracht. Uiteraard is de één beter dan de ander, maar wat ze allemaal gemeen hebben, is dat het graag wordt gegeten door de karper. Het ene aas heeft betere bestanddelen, hoogwaardige melen en verse ingrediënten. Vooral op de lange termijn zal dit een goed aas blijken. Ander aas heeft qua ingrediënten niet veel om armen maar ruikt gewoon goed, heeft een goeie smaak en zal instant weer zijn vruchten afwerpen. Waaruit bestaat jouw visserij? Vis jij instant of voer je veel? Waar heb je vertrouwen in?

Misschien maakt juist de enorme keuze het wel zo moeilijk voor ons. Hoe zie je door de boiliebomen het bos nog? Hoe kun je nog vertrouwd raken met een bepaalde smaak als ze steeds weer iets 'beters' uitvinden?
Neen nou een scopex bol. Deze ving 20 jaar geleden veel vis. Iedereen viste er succesvol mee, maar hij heeft nou plaats gemaakt voor de meest hippe, vernieuwende smaken. Vangt scopex niet meer dan...? Zeker wel... Misschien nog wel beter dan voorheen! Niemand vist er meer mee en dat terwijl hij zo lekker is. Was er nou mee blijven doorvissen....

Hoe komt het dat veel mensen steeds van alles proberen terwijl ze met hun bestaande manier altijd succesvol is geweest? Is dit het gebrek aan vertrouwen? Een zoektocht naar wat beters? De drang naar een vernieuwende aanpak? Of omdat je collega visser ergens anders succesvol mee is?

Het steeds maar wisselen van aanpak kan verwarrend werken. Je zult nooit vertrouwd raken met een bepaald aas of rig. Neem van mij aan, als ik zeg dat elk aas en elke rig werkt. Blijf vissen op de manier die voor jou werkt. Een goed aas is altijd een goed aas. Een goeie rig is altijd een goeie rig. Het gaat erom dat jij vertrouwen hebt in wat je doet. Win informatie en trek je eigen conclusies.

Wanneer jij er vertrouwen in hebt en met een gerust hart aan de waterkant zit, ga je vis vangen, daar heb ik het volste vertrouwen in!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.