Vissende commercie

Momenteel leven we een maatschappij waarin de media en marketing de rol overnemen en proberen keuzes uit handen te nemen. Bij veel producten die worden aangeboden staan schreeuwende termen als, ‘Dit product is als beste uit de tests gekomen’, ‘100 mannen zijn je voorgegaan’ en meer. Elk merk meent dat zij het beste product hebben en bizar genoeg worden de grootste vissen op merk X gevangen. De commercie vist op nieuwe klanten, schept het liefste massa’s mensen om maar een stijgend marktaandeel te verkrijgen. Het is een simpele marketingtruc, mensen laten geloven dat zij geen keuzes meer hoeven te maken door de keuze al voor te leggen. Jammer genoeg is het ook een doeltreffende truc en wordt merk X toch wel verkocht.

Het jammere van deze commercie is dat ondanks dat we met zijn allen zeggen dat we wel door de reclames heen prikken, we ook aan de waterkant beslissen en laten blijken of iemand een goede of slechte visser is. Kom je een vissende collega tegen die vist met merk Y molens en merk Q hengels, dan kijken we hem raar aan en denken we al snel dat we hier te maken hebben met iemand die het spelletje toch niet begrijpt of zelfs niet serieus neemt. De interesse daalt dan al snel waardoor de visser al snel als minderwaardig wordt afgeschermd. Op een moment als deze, is het de commercie die onbewust jouw gedachtegang heeft veranderd en hierdoor ervoor heeft gezorgd dat jij minder respect hebt voor je collega visser. Dit terwijl misschien desbetreffende visser misschien over veel meer kennis en ervaring bezit dan je denkt. Het is lastig om geen negatieve woorden te spreken over iemand die vist met materiaal wat niet in het wereldje gebruikelijk is. Toch moeten we elkaar leren te respecteren gezien het feit dat het aantal karpervissers in Nederland de laatste jaren weer fors toeneemt!

Iedereen is op zijn eigen manier bezig met zijn hobby


Het lastig om de commercie te negeren. We worden door de bladen, fora’s, boeken en zelfs DVD’s overspoeld met (sluik)reclame. Dit is niet erg zolang we onze eigen individuele waarden eruit kunnen halen. Helaas hebben deze mediums ervoor gezorgd dat gezien worden met een grote vis in de handen en met een pet op van merk X, de nieuwe maatstaf is. Sta je nog niet onder contract bij een grote firma of heb je nog geen grote vissen gevangen, dan hoor je er niet bij! Dit komt doordat het karpervissend volk de grote verhalen uit de verschillende mediums tegenwoordig als maatstaf hanteert.  Het is ook niet verwonderlijk. De bladen geven een vertekend beeld af. Het is verbazingwekkend dat altijd grote vissen worden gepubliceerd waardoor het lijkt of het vangen van een dertiger een alledaagse klus is. Veel vissers willen het geloven maar wees nu eens eerlijk, je vangt toch meer kleine karper dan grote!

Ben ik een mindere visser doordat ik ook kleine vissen vang? Ben ik een
mindere visser omdat ik kan genieten van een kleine vis als deze?


Wat ik wil zeggen is dat we ieder moeten bepalen in hoeverre we meegaan met de commercie. Iedere visser doet er wel eens aan mee. Hoever is ieder zijn eigen keuze. Laat iedereen in zijn waarde ongeacht de spullen waarmee hij vist. Niet iedereen beschikt over het geld om spullen van merk X te kopen of vindt de spullen het geld waard! Probeer nu eens als je een collega visser ziet, optimistisch te zijn en te denken, kijk dat is iemand die houdt van de zelfde mooie hobby die mij gegrepen heeft.  Ik zeg niet dat we in harmonie met elkaar moeten leven maar respect is toch iets heel humaans!
Dat de een meer ervaring heeft dan de ander is niet verwonderlijk. Iedereen is op zijn eigen manier bezig met zijn hobby. De een vist zo vaak hij kan, de ander wacht liever op wat warme zonnestralen. De een gaat voor kwaliteit, het vangen van een bepaalde vis, de ander gaat voor kwantiteit en vindt aantallen belangrijker dan gewicht. Volgens mij was het dan ook een bankroute firma Frisia die niet voor niks zei ‘zoveel mensen, zoveel wensen!’ Laten we deze zin dan ook eens vertalen naar de werkelijkheid!  Laat je collega visser in zijn waarde en accepteer dat hij of zij andere wensen heeft op visgebied dan jij!

Een groot deel van ons karpervissers kan gezien worden als kudde dieren. Meegaand op de golven van de commercie. Sommige van ons weten hiermee een flink bedekte boterham te verdienen. Andere zijn meer in voor prestige en aanzien. Als we nu eens de kudde uit elkaar zullen trekken?
Als we nu eens niet meer gaan praten over merken maar over vis! Als we nu eens zouden terugkeren naar de essentie van onze hobby? We gebruik zouden maken van naamloze aardappels en roggebrood en stroop in verpakkingen zonder tekst? Dat de commercie het een keer niet voor ons heeft uitgedokterd en we zelf opzoek moeten gaan naar waardevol aas? Zou dit de commercie killen en het kaf van het koren scheiden?


Als laatste wil ik jullie een tekst laten lezen van iemand die boilies fabriceert op maat. Ik ken de persoon in kwestie niet maar sommige van jullie misschien wel.  Veel leesplezier!..... enne Lang leven de commercie, gewoonweg omdat deze zo grappig is!

Super karpervoer te koop!
ik heb nog steeds het recept voor het neusje van de zalm wat betreft voer. dit recept bestaat uit verschillende bestandsdelen voor de karper,speciaal na jaren intensief speurwerk,geweest bij hele grote viskwekerijen,en na jaren erachter gekomen welke bestandsdelen het beste mixt .Nu kan ik garanderen dat je de vissen vangt. Ik heb vissen gevangen van boven de 20 pond en daarnaast kan je over 1 dag vissen minstens wel 10 karpers vangen in alle soorten en maten. Vandaag weer uitgeprobeerd en verschillende er weer gevangen, van winde,brasem,witvis,tot een 7 tal zeer mooie karpers in verschillende maten. Een dag om niet te vergeten als je voert met supervoer van ons,en daarmee dus ook vist. Je draait een bolletje of( 8) ter grote ven een (stuiter/knikker) in je hand,die werp je naar de plek waar je wilt vissen ongeveer tussen een half uur drie kwartier wachten en garantie dat ze op jouw plek liggen te wachten op jou. Ik vis specifiek op karper maar zoals ik al zei vang je er veel meer op,en dat blijft een verassing dan en maakt het vissen erg spannend voor je. nu gaat het niet om het recept voor jou maar om het voer wat eruit komt heb je interesse daarin kan je mij mailen of bellen en ik maakt het voor je en stuur het naar je toe. Eventueel verzendkosten zijn voor je eigen rekening gaat op gewicht. Per 5 kilo 25 euro en je vist zeker deze zomer goed. kort samen gevat 5 kilo super karpervoer 25 euro verzendkosten voor koper gegarandeerd grote vis niet goed geld terug recept verkrijgbaar tegen een zeer aannemelijk bod.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.