We zijn een dik jaar verder na mijn eerste bezoek bij de showroom van Raptor en RCG in Breda. Dat Bram en Ellen niet stil hebben gezeten (zowel zakelijk als privé) hebben ze ons wel laten zien. Intussen hebben ze dit jaar namelijk een zoontje gekregen, maar ook met de Raptor boten en RCG gaat het als een malle.
Een relatief nieuw merk, wat ook enorm hard groeit, is Raptor Boats en het bijbehorende RCG (of te wel Raptor Carp Gear). Recentelijk hebben ze ook een showroom geopend in Breda waar alle producten uitgestald staan. Tom Lenters ging een kijkje nemen en sprak met Bram en Ellen.  
Na vier jaar heeft de webshop voor de tackle tart ook een showroom geopend. We hebben het dan natuurlijk over M2 Bait and Tackle. Hoog tijd dus om eens een bezoekje te brengen aan de Marc en Chantal. Al dat moois willen we natuurlijk wel eens van dichtbij bekijken...
Twee weken geleden ben ik samen met Marco Tetteroo, de cameraman van Nash team Benelux, naar Engeland afgereisd. In het totaal hebben we vier nachten gevist in 'the UK' en onderdeel van onze trip was ook een bezoek aan het hoofdkantoor van Nash. De timing kon haast niet beter want de 'trade show' met alle nieuwe producten was net enkele dagen open voor winkeliers en partners. Als één van de eerste bezoekers mocht ik dus kennis maken met nieuwe producten als de Titan Hide XL, de nieuwe Scope OPS range, gecamoufleerde Titans en meer...
In de News Flash van December vermelde ik al dat er bij in de buurt een nieuwe winkel genaamd “Hooked.store” zijn deuren ging openen. Vandaag was het dan eindelijk zover voor Nicky en Andy en ze konden na maanden lang hard werken de deuren eindelijk openen voor het publiek. Dus werd gisteren de navigatie ingesteld om richting Assenede (B) af te reizen. Ondanks dat ik de landgrens over moet naar België betekend dit maar een ritje van vijftien minuutjes voor mij.
Als echte Nederlander neus ook ik het internet af naar de goedkoopste visspullen. Tijdens mijn zoektocht naar de beste deals kwam ik op de website van Sportvis Outlet terecht. Sportvis Outlet (SVO) is een webshop met producten tegen de hele lagen prijzen. De kortingen lopen op tot wel 75% van de adviesprijs. Dan vraag ik me af hoe dat in godsnaam mogelijk is. Daar moet een ‘luchtje’ aan zitten en daar wil ik meer van weten...
Onlangs reed ik langs Carpspots voor een interview met de twee bevlogen eigenaren van dit reisagentschap: Jan van der Veen en Henk Dokter. Ik ken beide heren al van ver voor de tijd dat zij met Carpspots begonnen. Henk en Jan zijn, al zolang als ik ze ken, twee typische karpervissers bij wie het tijdens hun sessies om het totaalplaatje gaat. Voor hen is veel of groot vangen niet hetgeen waar alles om draait. Bij hen draait het om gezelligheid, samen zijn, beleving, ontspanning, humor en vakantie. En precies daarom is Carpspots niet zomaar een reisaanbieder, het heeft iets persoonlijks, iets extra’s.
Een tijdje geleden hebben we je al bijgesproken over de verhuizing van Hareco. Afgelopen week zijn Harry en zijn collega’s daadwerkelijk verhuist en hebben zij alles op alles gezet om de nieuwe winkel zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen. Afgelopen donderdag was het zover, de opening van het nieuwe, 2100m2 grootte, pand aan de Blankenstraat 4 in Sliedrecht. Wij gingen op bezoek bij de opening en maakten dit fotoverslag voor je,
Afgelopen zaterdag 1 april was het dan zover, de feestelijke heropening van Fauna Hengelsport in Raamsdonksveer. De winkel die voorheen de ruimte moest delen met de diervoeder afdeling heeft nu de gehele vloer oppervlakte gebruikt voor hengelsport. De winkel heeft nu een totale oppervlakte van 2200m2 aan hengelsport artikelen. Ruud Roedolf was aanwezig en vertelt je wat deze nieuwe hengelsportzaak je te bieden heeft.
Na een periode van hard werken is de laatste hand gelegd aan de opbouw van het Baitsolutions afhaalpunt en kan Piet Vogel trots zijn op een pracht van een clubhuis waar menig visser jaloers op zal zijn. Afgelopen zondag was het zover en kon het Baitsolutions afhaalpunt feestelijk geopend worden! En wij van CarpFeeling waren erbij om even een kijkje te nemen.
De laatste jaren hoor en zie je steeds meer voorbij komen van Evolution Products. Het bedrijf, dat in 2006 is begonnen met een webshop, heeft zich door de jaren heen flink doorontwikkeld en sinds vier jaar volledig gestort op het maken en verkopen van hun eigen aasproducten. Maar wie staan er nu eigenlijk achter het bedrijf en wat verkoopt men? In deze editie van ‘even buurten’ reizen we af naar Zuidwolde, de vestigingsplaats van Evolution Products.
Het is een vrijdag in januari als ik gebeld word door Harry de Ruiter, eigenaar van Hareco Hengelsport, met de vraag of ik zin heb om bij het nieuwe pand te komen kijken. Ik aarzel niet en diezelfde middag rijd ik naar de locatie in Sliedrecht waar de nieuwe winkel moet komen. Na een kort belletje met Harry word ik naar de juiste deur verwezen. Ik loop de trap op en kom binnen in een mega groot pand. Wie de huidige Hareco winkel kent, weet dat er een ruim assortiment te vinden is maar ruimte om alle stretchers, bivvy’s etcetera uit te stallen is er niet...
The Carp Specialist is het grootste reisbureau voor karpervissers in Nederland en België. Wij gingen langs bij het kantoor in Tiel en spraken uitgebreid met oprichter en eigenaar Bas van Klaveren. In dit zeer uitgebreide interview bespreken we de visie van The Carp Specialist, de wateren en achtergronden zoals de omgang met watereigenaren en onderhoud van de wateren.
Wie in de omgeving van Ede woont, of regelmatig online visspullen bestelt, zal de hengelsportzaak ’t Guppy aan de Schaapsweg vast kennen. Deze mooie zaak was altijd al goed gesorteerd voor de diverse facetten van de hengelsport en het vakkundige personeel hielp je altijd goed op weg. Deze winkel is sinds gisteren verhuisd en is nu onder één dak te vinden met de dierenspeciaalzaak die voorheen aan de overkant van de straat zat. En niet zo maar een dak. Nee een mega dak, want het nieuwe pand heeft een oppervlakte van maar liefst 4500 m2! En als je het zo groots aanpakt dan is ook een naamswijziging een logisch vervolg. ’t Guppy heet daarom voortaan ZOO&ZO. Binnen deze winkel vind je alles voor je huisdieren, paarden en natuurlijk hengelsport. Want de hengelsportafdeling is groter dan ooit!
Het was dit weekend goed druk met opendagen en beurzen. Naast de  Nederlandse Visma was ook Carpin' One aan de gang in Engeland, waren er de opendeurdagen van Hengelsport Utrecht en opende de nieuwste  'carp only' hengelsportzaak van Nederland zijn deuren. Wij van CarpFeeling besloten de opening van De Tacklebox bij te wonen en zo reden Erwin en ik zaterdag naar Beilen naar de nieuwe winkel van Martin Post en Harnold Kikkert.