Even buurten bij Carpspots

Onlangs reed ik langs Carpspots voor een interview met de twee bevlogen eigenaren van dit reisagentschap: Jan van der Veen en Henk Dokter. Ik ken beide heren al van ver voor de tijd dat zij met Carpspots begonnen. Henk en Jan zijn, al zolang als ik ze ken, twee typische karpervissers bij wie het tijdens hun sessies om het totaalplaatje gaat. Voor hen is veel of groot vangen niet hetgeen waar alles om draait. Bij hen draait het om gezelligheid, samen zijn, beleving, ontspanning, humor en vakantie. En precies daarom is Carpspots niet zomaar een reisaanbieder, het heeft iets persoonlijks, iets extra’s.

De vrienden Henk en Jan zijn zelf actieve Frankrijkgangers en weten waar een water aan moet voldoen
De vrienden Henk en Jan zijn zelf actieve Frankrijkgangers en weten waar een water aan moet voldoen

De wat langer meelopende karpervissers kennen Henk Dokter nog van de tijd dat hij eind jaren negentig de website Carpweb.nl beheerde. Samen met Jan maakte hij veel leuke filmpjes en schreef hij diverse artikelen met een zeer eigen stijl, vol met (droge) humor. De filmpjes waarin ze vreemde smaken Franse chips testen staan nog steeds op mijn netvlies gebrand. Ik heb beide heren bewust lekker laten praten zonder al te veel vragen te stellen, daar zijn ze erg goed in. Vol passie vertelden ze mij de ins en outs van Carpspots en halverwege werd ik even heerlijk verwend met twee zalige gehaktballen uit Henks eigen keuken.

De eigenaren staan op visgebied hun mannetje. Hier Jan met een Franse spiegel
De eigenaren staan op visgebied hun mannetje. Hier Jan met een Franse spiegel

Carpspots heeft in 2013 voor het eerst het levenslicht gezien. Jan en Henk visten al jaren vakantiesessies in Frankrijk op betaalwateren. Zij hadden al bij diverse reisagenten geboekt, maar hadden altijd nog het gevoel dat er iets mist, dat het beter kan voor de klant. Toen ontstond het idee om zelf een agentuur te beginnen waar de klant voorop staat, waar de wateren aan bepaalde eisen moeten voldoen en waar openheid de norm is.

Jan vertelt: Een paar weken na de start van Carpspots hebben wij elkaar maar eens gebeld met onze nieuwe zakelijke mobieltjes om te kijken of ze wel werkten. Maar dan komt in ene toch die eerste boeking. We hebben wel even gezweet of alles goed zou gaan maar gelukkig waren ze zeer tevreden. Niet veel later volgden er meer boekingen en langzaam maar zeker begon het balletje te rollen.

Wij hebben alleen wateren benaderd waar we zelf ook echt zouden willen vissen. Zo konden we beginnen met 6 bestemmingen en dat breidde zich langzaam maar zeker uit tot het flinke aanbod dat we op dit moment hebben. Dat we er zelf ook zouden willen vissen vinden wij heel belangrijk omdat we echt achter het water willen kunnen staan. Bij de meeste wateren zijn wij zelf geweest, hebben we gevist of, als wij zelf die gelegenheid niet hadden, is er een team van vissers heen gestuurd om verslag te doen. Pas hierna kunnen wij een goede overweging maken of we het betreffende water direct opnemen en of er misschien eerst aanpassingen gedaan moeten worden. Zo komen ook de minder leuke aspecten van bepaalde bestemmingen naar voren. Deze kunnen we dan duidelijk neerleggen bij klanten die de bestemming willen boeken. In de praktijk komt het er op neer dat als de beheerder van een verder geweldig water regelmatig chagrijnig is, of als de toiletvoorziening een bak zaagsel is, dat je dit van te voren van ons hoort.

Plezier in de visserij is belangrijk bij Carpspots
Plezier in de visserij is belangrijk bij Carpspots

Henk springt in: Eigenlijk kan je wel zeggen dat alles wat buiten de reguliere verwachting valt door ons vooraf gemeld wordt. Dat doen we zodat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan. Dat is ons zelf in het verleden wel een paar keer overkomen tot onze grote ergernis. 100% eerlijke informatie vooraf, dat is waar wij voor willen staan. Wij weten als geen ander hoe belangrijk die ene week in het jaar voor de visser is. Daarom behandelen we hun vakantie alsof het die van ons zelf is. Dit wordt zeker gewaardeerd want er zijn ondertussen veel vaste klanten. Sommige vaste klanten bellen of mailen ons en zeggen dan, “van dan tot dan, zoek even wat leuks voor ons uit”. Zij vertrouwen er op dat wij de juiste bestemming voor hen uit weten te zoeken en gaan ook blind van ons advies uit. Deze mensen kan en mag je absoluut niet teleurstellen.

Henk met een fraaie Franse schub
Henk met een fraaie Franse schub

Zoals Jan al meldde is de belangrijkste eis die wij aan een bestemming stellen, dat het een water moet zijn waar wij zelf ook zouden willen vissen. Daarom zal je bij ons in het assortiment geen nieuw gegraven vierkante bakken zonder noemenswaardige oeverbegroeiing vinden die volgestampt zijn met grote vissen. Het assortiment is wel erg divers, van familie- en vriendenbestemmingen met huisjes tot ‘drive en survive bestemmingen’ op harde big fish wateren en alles wat daar tussen zit. Voor ieder wat wils, maar wel stuk voor stuk wateren waar je echt een leuke vakantie kan beleven. Door de keuze van deze wateren trekken we logischerwijs over het algemeen klanten aan die net zo zijn als wij zelf. Dat geeft gelijk de mogelijkheid om een langdurige relatie op te bouwen met onze klanten.

Op de website van Carpspots vind je alle benodigde informatie over de aangeboden wateren
Op de website van Carpspots vind je alle benodigde informatie over de aangeboden wateren

Wat ons ook anders maakt naast de eerder genoemde dingen is bijvoorbeeld dat we in de eerste dagen van de vakantie al contact opnemen met de klant. Zo kunnen we in een vroeg stadium eventuele onverwachte problemen onderscheppen. Achteraf klachten behandelen heeft de klant namelijk niets aan. Als een klant toch zeer ontevreden is over de bestemming stellen we alles in het werk om ze toch een goede vakantie te bezorgen. Als we het niet op dat water kunnen regelen gaan ze desnoods naar een andere bestemming.

Bob: Waar komen jullie klanten vandaan en hoe verloopt de communicatie meestal?

Jan: De communicatie gaat meestal via WhatsApp of Facebook Messenger. Hier zitten we bovenop en die snelle response heeft een positieve uitwerking. Natuurlijk kan er ook worden gebeld, gemaild en er kunnen berichten via het contactformulier op de website verstuurd worden. De klant kan zo zelf bepalen welke manier van communiceren het meest gewenst is. Op dit moment komen onze klanten voornamelijk uit Nederland, België, Duisland en Engeland. Opvallend is wel dat de Nederlanders over het algemeen een grote voorkeur hebben voor wateren waar het gebruik van een boot of voerboot is toegestaan. En dat Engelsen veel sneller kiezen voor big fish casting only wateren. Gelukkig is ons assortiment tegenwoordig divers genoeg om voor nagenoeg iedere potentiele klant een geschikt water te vinden waar ze een memorabele visvakantie kunnen vieren.

Benieuwd naar het aanbod van Carpspots? Kijk dan op hun website en boek je vakantie voor 2018.

www.carpspots.nl

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.