Even buurten bij Hareco Hengelsport (de verhuizing)

Het is een vrijdag in januari als ik gebeld word door Harry de Ruiter, eigenaar van Hareco Hengelsport, met de vraag of ik zin heb om bij het nieuwe pand te komen kijken. Ik aarzel niet en diezelfde middag rijd ik naar de locatie in Sliedrecht waar de nieuwe winkel moet komen. Na een kort belletje met Harry word ik naar de juiste deur verwezen. Ik loop de trap op en kom binnen in een mega groot pand. Wie de huidige Hareco winkel kent, weet dat er een ruim assortiment te vinden is maar ruimte om alle stretchers, bivvy’s etcetera uit te stallen is er niet.

In het nieuwe pand gaat de vloeroppervlakte van een bescheiden 180m2 naar een zeer ruime 2100m2 aan hengelsportartikelen. Harry geeft mij een rondleiding en zit vol inspiratie om met deze nieuwe ruimte een parel onder de viswinkels te gaan realiseren. De ideeën maken mij erg enthousiast en ik vertel Harry dat ik het leuk zou vinden om een artikel te maken over zijn plannen, de verschillen met de huidige winkel en de doelstellingen voor deze nieuwe winkel inclusief foto’s die een beeld kunnen creëren voor deze grote verbouwing/verhuizing.

Het oude pand van Hareco Hengelsport is goed gesorteerd, maar te klein om voorraad te onderhouden

Harry om te beginnen, hoe en wanneer is Hareco Hengelsport ooit begonnen?

45 jaar geleden zijn mijn vader en moeder begonnen op de huidige locatie met een dierenspeciaalzaak inclusief een paar meter hengelsport. Ik heb het 25 jaar geleden overgenomen en sinds dit jaar is mijn broer Eric erbij gekomen, zodat we op de nieuwe locatie samen het bedrijf gaan leiden.

De huidige Hareco Hengelsport past qua grootte wel meer als tien keer in het nieuwe pand. Waarom het besluit om zo fors uit te gaan breiden?

We hebben nu in Sliedrecht onze voorraad op wel tien verschillende locaties staan, waardoor het vaak lastig is de spullen snel bij elkaar te krijgen in de winkel of voor een webshop-bestelling.  Nu kunnen we alles op een zelfde locatie opslaan en ook nog een keer allemaal laten zien.

Er wordt hard gewerkt aan het nieuwe pand
Er wordt hard gewerkt aan het nieuwe pand

Wordt de webshop nu automatisch ook uitgebreider?

Er komen veel merken bij die automatisch ook in de webshop komen. Het principe is dat alles wat in de webshop staat ook in winkel te zien is en omgekeerd.

Wat kan karpervissend Nederland gaan verwachten van de nieuwe winkel?

We staan er altijd al om bekend de nieuwste trends te volgen en daar krijgen we nu nog meer mogelijkheden voor qua ruimte. We blijven ons richten op de A-merken, omdat we hier ook 100% achter kunnen staan.

De nieuwe winkel moet een ontmoetingsplaats worden, waar je al je spullen kunt zien, voelen en uitproberen in een gezellige relaxte sfeer.

Je wilt naast goede service en scherpe prijzen ook een stukje extra bieden op het gebied van klanten die graag een praatje komen maken en soms puur voor de gezelligheid komen, hoe heb je dit in gedachte? 

Zoals ik al aangaf is vooral de sfeer belangrijk. Ook als je niets nodig heb, moet het aantrekkelijk zijn om gewoon even langs te komen, om wat te drinken. We gaan daarom een gezellige Ierse Pub nabootsen wat een perfecte gelegenheid wordt om naast het winkelen ook samen te komen voor de gezelligheid.

Ben je naast al je werkzaamheden in de hengelsport zelf nog een actieve visser en zo ja, welke visserij heeft dan je voorkeur?

Mijn voorkeur gaat uit naar de karpervisserij, dat is wel duidelijk. Maar ik ga ook graag snoeken of witvissen vanuit de boot.

Een leuke bijkomstigheid is dat je net als CarpFeeling sponsor bent van de Nederlandse WK karperteams, kun je ons vertellen hoe dit tot stand is gekomen?

Wim en Peter Molendijk zijn twee goede vrienden die bondscoach zijn geworden, dus kan ik niet ontbreken. Ook visser in het damesteam Angelique de L'Ecluse werkt bij mij, dus de lijnen zijn erg kort. Ik vind het leuk om deel uit te maken van een groep enthousiaste vissers die naar het WK gaan.

Last but not least: Wanneer is de geplande openingsdatum?

We gaan begin April open, ik kan nog geen definitieve datum geven, daar hangt te veel vanaf. Mijn ervaring met verbouwingen is dat ze meestal tegen zitten. Als we open gaan, zal niemand dat ontgaan omdat we dan veel reclame gaan maken. Kom tegen die tijd zeker langs op ons nieuwe adres.

De nieuwe winkel van Hareco Hengelsport wordt binnenkort geopend op de volgende locatie:

Industrieterrein Nijverwaard
Blankenstraat 4
3364 BB te Sliedrecht

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Hareco via hun website of Facebookpagina

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.