Even buurten bij The Carp Specialist

The Carp Specialist is het grootste reisbureau voor karpervissers in Nederland en België. Wij gingen langs bij het kantoor in Tiel en spraken uitgebreid met oprichter en eigenaar Bas van Klaveren. In dit zeer uitgebreide interview bespreken we de visie van The Carp Specialist, de wateren en achtergronden zoals de omgang met watereigenaren en onderhoud van de wateren.

Om er even rustig in te rollen, wie is Bas van Klaveren?

Ik ben een jonge vent en fanatiek sportvisser. Mijn vrouw en ik wonen in Tiel, maar oorspronkelijk kom ik uit de Randstad. Op jonge leeftijd ben ik door het werk van mijn vader in de Betuwe gaan wonen en ging ik regelmatig bij mijn opa en oma op bezoek, waar ik graag in de sloot achter het huis viste. Tijdens mijn middelbare schooltijd hield ik me vooral bezig met voetballen en vissen, maar na een blessure bij het voetballen richtte ik me vooral op het vissen. Ik ben vervolgens in Amsterdam naar school gegaan en volgde daar een Small Business & Retail Management opleiding, waarna ik ben afgestudeerd richting Marketing. Tijdens deze studie ben ik begonnen met The Carp Specialist.

Na mijn studie ben ik bij SPRO gaan werken als productontwikkelaar en vervolgens als marketeer. Ongeveer vijf jaar geleden vroeg The Carp Specialist zoveel tijd dat ik hier fulltime aan ben gaan werken.

Oprichter en eigenaar Bas van Klaveren
Oprichter en eigenaar Bas van Klaveren

Als ik goed ben geïnformeerd heb je The Carp Specialist in 2004 opgericht tijdens je studie en heb je daarvoor al stage gelopen bij een andere aanbieder van betaalwateren. Hoe zit dat?

Dat klopt. De opleiding die ik volgde is geheel gericht op ondernemerschap en dat leer je het beste door het te doen. Het is een vierjarige opleiding, waarbij je elk jaar een stage moet doorlopen. Tijdens mijn eerste jaar heb ik 7 weken bij Raven stage gelopen en in het tweede jaar heb ik bij een modezaak gewerkt in Tiel, waar ik meer verkoopervaring heb opgedaan. Het derde jaar ben ik een half jaar in Frankijk geweest bij een Engels reisbureau die wateren aanbood aan Engelse vissers. Dat was echt gaaf. Je springt natuurlijk in het diepe, hebt daar geen familie en je spreekt Frans op middelbare school niveau. Maar ik vond het echt gaaf en had een hele leuke klik met die mensen. Toen ik wegging vroeg hij of het niets voor mij zou zijn om de mogelijkheden te onderzoeken voor het aanbieden van visreizen aan Nederlandse en Belgische karpervissers. Ik was hier direct enthousiast over en besloot dat te doen. Ik vond het immers leuk werk en het paste wel bij mij.

In mijn vierde jaar moest ik afstuderen en dat kon met een scriptie of met een business plan. Ik besloot samen met Oscar, een andere jongen uit mijn klas en ook fanatiek karpervisser, een business plan te schrijven en zo zijn we eigenlijk met The Carp Specialist begonnen. We begonnen als een combi van reisorganisatie en een groothandel, waarbij we bijvoorbeeld Atomic Tackle producten en Engels aas aanboden. Mijn interesse lag vooral bij het organiseren van de reizen en die van Oscar vooral in de groothandel. Uiteindelijk kreeg hij een goede baan aangeboden en ben ik verder gegaan met het organiseren van de reizen.

Tijdens het interview verwerkt Bas direct een nieuwe boeking
Tijdens het interview verwerkt Bas direct een nieuwe boeking

De eerste jaren was The Carp Specialist een parttime baan, nu een full time baan met meerdere medewerkers. Wie zijn er tegenwoordig betrokken bij The Carp Specialist en wat is hun rol in het geheel?

In het begin zijn we inderdaad parttime begonnen en toen werd alle administratie handmatig gedaan. Nu is dat volledig geautomatiseerd waardoor alles snel en foutloos verloopt. Je zal daarom niet veel mensen op kantoor zien rondlopen. We hebben wel enkele specialisten rondlopen zoals Arjen Uitbeijerse en onze video-editor Mark. Daarnaast heb ik een compagnon in de persoon van Jeroen Albers het Duitse gedeelte van The Carp Specialist draaiende houdt.

Natuurlijk ben je ambitieus als beginnend ondernemer, maar had je in 2004 gedacht dat je aandeel in de markt zo groot zou worden en dat de betaalwatervisserij an sich zo zou groeien?

Dat de betaalwatervisserij zich zo zou ontwikkelen had ik wel verwacht. Door mijn stage bij de Engelse aanbieder zag ik hoe populair het vissen op commerciële wateren daar is. Engeland loopt qua karpervisserij toch iets voor op Nederland en dat zie je zowel in productenontwikkelingen als de visie.

In Nederland zie je een verschuiving plaatsvinden in de acceptatie van betaalwateren. In het begin was het een soort van cowboy land. Veel Franse watereigenaren wisten in het begin niet goed wat ze deden en als ze ergens een grote vis konden kopen dan zouden ze dit doen. Gelukkig is dat in de loop van de tijd wel uitgekristalliseerd. Dat er veel meer goede dan slechte betaalwateren zijn maakt ons werk natuurlijk wel iets makkelijker.

Bas liep een half jaar stage in Frankrijk bij een Engels reisbureau
Bas liep een half jaar stage in Frankrijk bij een Engels reisbureau

Er is inderdaad in het begin wel veel weerstand geweest tegen betaalwateren en dat wordt steeds minder.

Dat klopt en dat is ook volledig terecht. Als die weerstand er toen niet was geweest dan zou het nu algemeen geaccepteerd zijn om grote gevangen vissen op een rivier te verplaatsen naar een watertje zonder dat mensen daar tegen in zouden gaan. Het is goed dat mensen daar tegen zijn geweest en dat er nu ook nog steeds weerstand is. Als er geen weerklank zou zijn dan houdt je dat niet scherp.

Noem eens drie waarden waar The Carp Specialist voor staat?

Er zit wel een stukje ideologie achter. Ik ben er van overtuigd dat voor heel veel vissers een betaalwater een toegevoegde factor kan zijn in hun visserij, maar ook in hun leven. Dat klinkt wel gelijk als een ideaalbeeld, maar als je een druk leven hebt is het heerlijk om een week in de natuur door te brengen om weer helemaal je batterij op te laden.

Bij The Carp Specialist proberen we dus wateren te vinden waar mensen tot rust komen, fanatiek met hun hobby bezig kunnen zijn en zich niet druk hoeven te maken om zaken als vergunningen, sanitair, veiligheid etc. We bieden daarom bestemmingen aan waar mensen onbezorgd kunnen vissen en zorgen er samen met de watereigenaar voor dat dit optimaal blijft.

Kwaliteit is het grootste speerpunt van The Carp Specialist. Dat zien ook de bezoekers en daarmee is het altijd druk op de stand
Kwaliteit is zeer belangrijk bij The Carp Specialist. Dat zien ook de bezoekers en daarmee is het altijd druk op de stand (foto: Jeroen Albers)

Hoeveel reizen worden er jaarlijks geboekt via The Carp Specialist?

In 2015 hebben enkele duizenden vissers een reis bij ons geboekt. Dat betekent voor ons dat er veel vissers hun vakantie aan ons toevertrouwen en daar zijn we heel blij mee. Daar zitten veel vaste klanten bij die bijvoorbeeld 6 weekenden of meerdere weken per jaar gaan. Zo heb je vissers die inmiddels op veel van onze wateren hebben gevist, maar ook vissers die zich volledig op één water richtten. Zoveel mensen, zoveel wensen. Het is leuk om vaste klanten te hebben waar je een band mee opbouwt. Zo weet je bij nieuwe wateren bijvoorbeeld ook dat het een leuk water zou kunnen zijn voor specifieke personen.

Het bereik van The Carp Specialist is door de jaren heen flink gegroeid. In hoeveel landen is The Carp Specialist nu actief?

We hebben wateren in Nederland, België, Frankrijk, Hongarije en Italië. Voorheen boden we ook Marokko aan en er is een grote kans dat er binnenkort opnieuw een prachtig Marokkaans water wordt toegevoegd aan ons aanbod.

Een van de parels van 'The Great Lake'
Een van de parels van 'The Great Lake'

Zijn er plannen om daar (op korte termijn) nog landen aan toe te voegen?

We hebben onze ogen altijd open. We zien ook dat landen als Kroatië booming zijn op het moment, maar we waken voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. We willen niet spelen met de vakanties van mensen en voor een water bij ons wordt aangeboden gaat daar vaak wel een jaar overheen zodat we zeker weten dat hetgeen wij aanbieden ook onze kwaliteit nastreeft.

Je noemt Kroatië, dat zijn natuurlijk specifieke ‘big fish’ wateren waar veel zware vissen zwemmen die er origineel niet zwommen. Zijn dat wateren waar jullie achter zouden staan?

Ik zou schijnheilig zijn als ik dat af zou keuren, want ook op Villedon zwemmen bijvoorbeeld echt grote ‘kweekvissen’ (die er overigens niet groot opgezet zijn). Ik vind het wel belangrijk om ecologisch verantwoorde wateren aan te bieden. Ik probeer bij nieuwe wateren zo objectief mogelijk te bekijken waar het visbestand vandaan gekomen is. Natuurlijk ben je dan ook afhankelijk van de eerlijkheid van de watereigenaar. Een van mijn beste vrienden is visserijbioloog en daar kan ik goed mee sparren. Als hij aangeeft dat hij er een goed gevoel bij heeft dan neem ik dat aan.

De big fish visserij heeft niet onze focus. We hebben wel wateren met grote vis tot 30 of 35 kg en zullen altijd wateren aanbieden die grote vis bevatten. Als we echter kijken naar de tevredenheid van onze klanten dan zien we dat juist deze vissers vaker ontevreden zijn. Als je specifiek naar zo’n water gaat om de topvis van 30 kg te vangen dan zal de teleurstelling groter zijn als je een kleinere vis vangt en je die grote vis niet vangt.

Op de site kan je kiezen uit jouw 'profiel', waardoor je een uitgemeten aanbod aan wateren krijgt te zien
Op de site kan je kiezen uit jouw 'profiel', waardoor je een uitgemeten aanbod aan wateren krijgt te zien

Merk je dat de markt veranderd is de laatste jaren en zo ja, waardoor?

Je ziet de markt wel veranderen. Mensen vissen liever dichterbij en richten zich niet alleen meer op een week Frankrijk, maar vissen bijvoorbeeld ook vaker een weekendje in Nederland of België. Daarnaast zien we ook dat de avontuurlijkere bestemmingen in zuid Frankrijk en Italië aan populariteit winnen. Een paar jaar geleden zag je juist dat vooral de wateren in noord Frankrijk populairder waren.

Op onze website hebben we een zoekmachine met meerdere profielen, waarbij de bezoeker een zo goed mogelijk aanbod krijgt dat afgestemd is op hun wensen. Denk bijvoorbeeld aan de mensen die graag een huisje bij een water huren om op vakantie te gaan met hun vrouw, mensen die er kort tussenuit willen, mensen die veel actie willen of juist minder actie en grote vis. We zien door de jaren heen dat die behoefte soms wat verschuift, maar een echte tendens is er niet.

Is er ook veel animo vanuit omliggende landen als Engeland en Duitsland?

Die is er zeker. In Duitsland is de regelgeving bij visserij apart en mag op veel plekken de vis niet worden teruggezet. Daardoor zie je dat ze ook vaker naar andere landen gaan om te vissen. Ook vanuit Engeland krijgen we boekingen binnen via onze Engelse site. We groeien hard, maar willen wel dicht bij ons ideaal blijven en de kwaliteit waarborgen. Ik verwacht daarom ook niet dat we volgend jaar opeens een andere taal aan onze website zullen toevoegen.

Merk je dat wateren met veel voorzieningen populairder zijn dan wateren met beperkte voorzieningen? Of zie je dat juist het visbestand de doorslag geeft?

Ja absoluut. Je hebt een tweedeling tussen big fish vissers die minder comfort wensen, maar 80% van de mensen verwacht goede faciliteiten. En terecht. Tegenwoordig gaan ook steeds vaker de partner en/of kinderen mee, dus dat moet goed geregeld zijn. Er komt steeds meer vraag naar stroom op de stek en bijvoorbeeld ook Wi-Fi, dat is ook logisch met alle apparaten die we tegenwoordig meenemen.

'La Ramade' een absolute underdog
'La Ramade' een absolute underdog

Waar moet een water aan voldoen om in aanmerking te komen voor The Carp Specialist?

We hebben hoge kwaliteitseisen en kijken dan bijvoorbeeld naar de ligging, faciliteiten, het visbestand en het aantal vissers per hectare. Maar ook het gastheerschap van de watereigenaar is heel belangrijk.

Hoeveel wateren vallen er momenteel onder jullie aanbod?

We bieden ongeveer 40 wateren op het moment. Begin dit jaar hadden we ongeveer 50 wateren in ons aanbod, maar we zagen op bepaalde wateren dat de tevredenheid van de bezoekers lager was dan gewenst. Met die wateren zijn we aan de slag gegaan en uiteindelijk besloten we om afstand te doen van een aantal wateren en zo onze kwaliteitseisen na te streven.

Jurassik Carpe 1, een water van 77ha met veel grote vis, maar ook een hoge(re) moeilijkheidsgraad
Jurassik Carpe 1, een water van 77ha met veel grote vis, maar ook een hoge(re) moeilijkheidsgraad

Wat is jouw persoonlijke favoriete water uit het aanbod?

Ik vind dat heel erg lastig. Ik heb het grote voordeel dat ik meerdere keren per jaar weg kan. De ene keer wil ik veel actie, de andere keer wat minder. Ik ben zelf echt fan van de visserij met een boot en wiervisserij. Daarom spreken obstakelrijke wateren als Jurassik Carp, Wild Lake en The Great Lake mij erg aan. Ik vis tegenwoordig vooral om mooie vis te vangen, want mijn portie zware vissen heb ik inmiddels wel gevangen. Tijdens mijn laatste sessie ving ik bijvoorbeeld een volschubspiegel van 12 kg, dat is mij persoonlijk meer waard dan een 28 kg kale spiegel. Maar dat is voor iedereen anders. De grootste en obstakelrijke wateren uit ons pakket vind ik persoonlijk zelf het leukst. Ik wil ook al mijn wateren zelf bevissen en er eens zijn. Ik wil ze immers zelf kunnen aanbevelen en daarvoor moet je er wel vissen.

Jullie bieden ook dieptekaarten aan, is dat voor ieder water?

We hebben inderdaad gedetailleerde dieptekaarten die we aanbieden voor veel wateren. Op dit moment hebben we nog niet voor ieder water een dieptekaart. Op sommige wateren is dit eigenlijk ook niet interessant vanwege het bodemverloop, maar de komende winter zullen we meer wateren in kaart gaan brengen.

Je ziet ook dat klanten boeken aan de hand van deze kaarten. Ze doen echt hun huiswerk en dat is maar goed ook, want als ze een succesvolle sessie hebben dan is de tevredenheid natuurlijk groter.

De dieptekaarten van de wateren kunnen gratis worden gedownload
De dieptekaarten van de wateren kunnen gratis worden gedownload

Welke bestemming is volgens jou een echte outsider en verdient meer credits?

Er zijn wel een paar wateren die minder bekendheid genieten. Een van de pareltjes is La Ramade. Dit is een water van 60 ha met drie armen. We noemen het altijd ‘klein Cassien’. Dit water ligt op een goede 800/900km rijden vanuit het midden van het land. Dit vormt misschien al een drempel. Er zijn maar 13 stekken op het water en daardoor heb je veel ruimte. Je kunt er ook veel actie krijgen. Dit is echt een underdog. De jongens die er vissen gaan er vaker terug en schrijven ook eigenlijk geen reviews om het niet te druk te maken. [noot redactie: sorry jongens…]

Welk water zou je stiekem graag op willen nemen in je aanbod?

Je houdt natuurlijk altijd je collega’s in de gaten, ik zou liegen als ik zei dat het niet zo is. Sommige wateren zijn echt wel interessant, maar we zijn absoluut niet het type bedrijf dat wateren af zal pakken van collega’s. Je ziet wel dat er altijd wateren bij komen en gelukkig worden we als bedrijf vaak snel benaderd of het interessant voor ons zal zijn. Dit is wel heel mooi, want dan kan je met de watereigenaar een plan maken voor de visserij. Zoals eerder benoemd duurt het vaak wel een jaar voor een water op onze website wordt geplaatst omdat we het eerst willen testen.

Wild Lake is een prachtig en obstakelrijk water met veel volbeschubde vissen
Wild Lake is een prachtig en obstakelrijk water met veel volbeschubde vissen

De eigenaren/waterbeheerders gaan natuurlijk over het beleid van hun water, maar heb jij daar ook nog directe inspraak in?

Zeker, al zal het van onze kant altijd een advies blijven. Het is hun water en wij bieden reizen voor hun aan. Wij zijn echter wel de eerste contactpersoon voor de visser en wij willen er voor zorgen dat mensen tevreden zijn. Ook voor het visbestand hebben we een adviserende rol, al zijn er ook wateren geweest waar we enkel konden blijven samenwerken als er bepaalde acties werden ondernomen zoals het afvangen van kleine vis of steur. Dit zal altijd gaan in samenspraak met de watereigenaar.

Ik heb zelf ook een basiscursus visstand beheer gevolgd bij Sportvisserij Nederland dus ik weet wel waar ik ongeveer naar moet kijken. Zoals eerder benoemd overleg ik ook veel met mijn goede vriend Jasper die werkzaam is als visserijbioloog.

Door onze relaties in Frankrijk hebben we ook goede relaties met kwekers opgebouwd, waar we vaak zaken mee doen. Een mooi voorbeeld is onze Nederlandse bestemming Het Broek, waar de topvis een schub van ongeveer 25 kg betreft. Deze vis wordt niet erg vaak gevangen en om de top van het bestand te verruimen hebben we een zoekvraag uitgezet naar twee vissen rond de 20 kg. Enkele weken geleden kregen we bericht dat een bevriende kweker twee vissen kon leveren die bij een vidange waren geselecteerd (noot redactie: bij een vidange laat men het water uit een vijver of meer weglopen en wordt de aanwezige vis afgenet). Twee weken geleden hebben we deze vissen uitgezet op Het Broek.

Jeroen Albers draagt zorg voor de Duitse tak van The Carp Specialist
Jeroen Albers draagt zorg voor de Duitse tak van The Carp Specialist

Vanuit de karpervisserij wordt bijvoorbeeld vaak gevraagd om zwaarbeschubde vissen, iets dat bij veel rassen in Frankrijk niet echt de standaard is. Stuur je bij de beheerders aan op uitzettingen van dit slag of kijk je wat het actuele aanbod is?

Ik ben zelf ook een fan van zwaarbeschubde vis. Over dit onderwerp is best wel wat geschreven, bijvoorbeeld in het blad Visionair door Marco Kraal. Een zwaarbeschubde vis is door het grote publiek gewilder dan kale vis, maar de echte big fish hunters maakt het vaak niet veel uit. In de regel worden zwaarbeschubde vissen ook minder snel groot dan kale vissen. CarpFarm is ook behoorlijk actief aan het kweken met zwaarbeschubde vis dus dat is mooi!

Doen jullie alleen zaken met grote kwekers of ook met kleinere kwekers in Nederland en België?

Eigenlijk doen we alleen zaken met de grote kwekers in Frankrijk. Dit komt waarschijnlijk ook doordat onze connecties daar liggen en het aanbod vaak groter is. Je weet immers wat een kweker jaarlijks ongeveer kan leveren en je kent de kwaliteit van de vis. Bij kleinere en nieuwe kwekers is de kwaliteit van de vis op langere termijn vaak (nog) niet bekend.

Een prachtige schub van Jurassik Carp 1
Een prachtige schub van Jurassik Carp 1

Tevreden klanten zijn natuurlijk het belangrijkste dat er is. Binnen hoeveel tijd hebben klanten van The Carp Specialist uiterlijk antwoord op hun vragen of boekingen?

Eigenlijk al binnen 24 uur. Ik heb er zelf een rothekel aan om lang te moeten wachten en reageer dus ook snel op mails. Alleen op zondag werk ik niet, anders draait mijn vrouw me de nek om. We hebben zelf volledig zicht op agenda’s en kunnen boekingen snel verwerken en het aanbod actueel houden. De maximale termijn is twee a drie werkdagen, want er zijn een aantal watereigenaren die wat meer old school zijn en iets trager zijn met het verwerken van agenda’s etc.

Ik kan me voorstellen dat ontevreden klanten sneller aan de bel trekken dan tevreden klanten. Hoe houdt The Carp Specialist zicht op de ervaringen van de klanten? Wordt er bijvoorbeeld actief om feedback gevraagd bij klanten?

Ik weet niet helemaal of dat bij ons opgaat, want tevreden klanten zullen vaker hun vangsten willen tonen met de rest van de vissers en daarom ook reviews invullen. We streven er naar om zoveel mogelijk contact te hebben met de klanten. We sturen bijvoorbeeld een sms’je of een mailtje. We vragen onze klanten dan ook om ons direct te bellen als er iets is dat niet naar wens is. Eerlijk gezegd gebeurt dat nog te weinig. Als mensen klachten hebben dan uitten ze deze vaak na hun vakantie of hoor je ze in de wandelgangen. Dan is het voor ons ook heel lastig om problemen op te lossen.

Ribière is een absoluut bakkenwater, met meer dan 200 (!) karpers boven 20kg
Ribière is een absoluut bakkenwater, met meer dan 200 (!) karpers boven 20kg

Heb je het bijvoorbeeld op een specifieke stek of water niet naar je zin, dan kunnen we kijken naar een oplossing. Dit kan een andere stek zijn, maar bijvoorbeeld ook een ander water dat in de buurt ligt en waar nog plek is. Dus bel of app ons als er iets is, dan proberen wij er alles aan te doen om jouw vakantie alsnog te laten slagen.

Stel dat er uit de feedback blijkt dat er op een water een enorme ontwikkeling is van ongemakken als extreme plantengroei, dwergmeerval of kreeft. Wat wordt daar dan mee gedaan?

Natuurlijk kan je niet overal iets aan doen, maar we proberen altijd om problemen op te lossen. We informeren bij de watereigenaar en overleggen met hem. Als de waterstand op een water bijvoorbeeld laag is en bepaalde stekken niet effectief bevist kunnen worden dan nemen we contact op met mensen die die stekken hebben geboekt voor de komende periode. We overleggen dan met de klant of ze een andere stek willen bevissen of misschien toch willen gaan zitten. Zodra een watereigenaar ons updates geeft over een water dan zullen we dit zo spoedig mogelijk delen met de klanten via onze website.

Waar hoop je dat The Carp Specialist over tien jaar staat?

Terugkijkend op één van je eerste vragen; ik had niet verwacht dat het zo groot zou worden. Maar het is natuurlijk wel je streven om iets wat goed is, ook goed te laten blijven. Als dat goed gaat dan wordt het vanzelf groter. We lopen nu tegen een groei aan waarbij zowel Jeroen als Ik al 60 uur per week werken. Er zit een maximum aan onze tijd en het belangrijkste is dat we de kwaliteit kunnen waarborgen. We willen dus niet groter worden, maar beter.

Arjen Uitbeijerse met een prachtige spiegel van het 'bakkenwater' Villedon
Arjen Uitbeijerse met een prachtige spiegel van het 'bakkenwater' Villedon

Tot slot: Heb je nog een gouden tip voor de lezers van CarpFeeling?

Het is belangrijk om voor jezelf goed te bedenken wat voor water je wil bevissen. Kies je voor het verkeerde water, dan zal je waarschijnlijk teleurgesteld terug komen. Maar ook belangrijk is om daarin de wensen van jouw vismaat of vismaten mee te nemen. Komen jullie wensen en verwachtingen overeen? Wil je een (voer)boot kunnen gebruiken of enkel gooien? Als je met een groep naar Frankrijk gaat dan bestaat de kans dat één van je vrienden misschien niet het niveau van de rest evenaart en min of meer ‘verzuipt’ in de moeilijkheidsgraad van een water. Zorg voor het juiste verwachtingspatroon. Op onze website plaatsen we ook verslagen van de visserij en dat zal lang niet altijd alleen maar goed zijn.

Bas, hartelijk bedankt voor je tijd en dit uitgebreide interview. Wij wensen je heel veel succes met dit mooie bedrijf en zullen binnenkort eens een vakantie bij je boeken ;)

Bezoek zelf ook de website van The Carp Specalist en boek jouw vakantie online: www.thecarpspecialist.nl
Boek je voor 31 december 2016 een reis, dan krijg je ook nog eens een Cipro aaspakket kado.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.