Op bezoek bij Raptor & RCG

Er is momenteel geen merk op karpervis gebied dat zó hard groeit als Raptor & RCG Carp Gear. Wie nog niet van deze Nederlandse merken heeft gehoord leeft écht onder een steen. Onlangs hebben ze ook een showroom geopend in Breda en dat was dus de ideale mogelijkheid om al hun producten eens op het gemakje te bekijken en in gesprek te gaan met Bram en Ellen.

Korte introductie

De mensen achter dit oer Hollandse bedrijf zijn Bram Buermans en zijn vrouw Ellen van Gils. Ze kennen elkaar nu al 15 jaar. Vóór dat Bram en Ellen met Raptor begon werkte Bram als financieel directeur bij Vetus en Ellen bij de Rabobank als manager hypotheken. Ellen stopte bij de Rabobank en ging daarna als zelfstandig ondernemer aan de slag. Bram stopte vorig jaar juni met zijn baan om helemaal verder te gaan met Raptor en RCG. Het werd namelijk zó druk dat het niet meer te combineren viel.

Waar het begon

Bram was al een poos op zoek naar een rubberboot die tussen de tubes breder is en dus meer oppervlak heeft, en dus stabieler. Deze waren simpelweg niet te vinden, althans niet naar zijn smaak. Doordat hij veel connecties heeft, kon hij een rubberboot laten ontwikkelen naar zijn idee. Toen dit eenmaal gerealiseerd was, in december 2014, waren zijn vrienden en karpermaten direct geënthousiasmeerd. Zij wilden ook zo’n boot. Er werden er nog meer besteld en zo is Raptor ontstaan. Een paar maanden later gingen er 2 modellen mee naar de beurs in Zwolle ( Ellen verteld ) “ De eerste keer in 2015 op Carp Zwolle was de eerste introductie welke goed ontvangen werd. Het jaar daarop was het in Zwolle gewoon een gekkenhuis. De één na de andere aanvraag werd op papier gezet. We hadden toen een kleine plek helemaal achterin de hal, maar blijkbaar sprongen onze boten toen al bij de karpervissers in het oog.” Dit was een boost om nóg meer verschillende types en maten door te voeren. Nieuwe ideeën volgden omdat Bram’s mening over de vorm van de rubberboten worden gedeeld door vele klanten. Door te luisteren en te kijken waar behoefte aan is, worden de boten daar waar nodig is, aangepast of zelfs een compleet nieuw type gerealiseerd. Daarna volgen al snel ook de aanverwante slimme artikelen die bij het bootvissen horen. Verbeterde versies van bestaande boot accessoires. En vooral een strakke prijs. Dit kan omdat Bram en Ellen de lijnen kort houden met de producten. Er is geen tussen handel, ze hebben alles in eigen beheer en zitten er kort op. Fouten worden niet getolereerd. Eventuele aanpassingen worden direct door gevoerd en Bram is altijd op zoek naar verbeteringen. Terug koppelingen van zijn team en klanten worden serieus genomen en besproken. Bram’s motto is dan ook, ‘van karpervissers vóór karpervissers.’

In de showroom vind je natuurlijk ook heel veel boten!

Goed beter best, en scherp geprijsd natuurlijk!

Door de beurs in Zwolle bleef de interesse in het buitenland niet onopgemerkt. Vele boten gingen al snel de grens over. Een unieke verschijning van Raptor zijn natuurlijk de platformen. Opblaasbare eilandjes vanwaar je op onmogelijke stekken, ineens wél toegang kan krijgen. Een groot platform met een tentje of een klein platform die tussen 2 rubberboten word geklemd om meer ruimte te creëren. Dit alles is alles is ook nog vrij compact te vervoeren. Alles kan, niks is te gek. Ik zelf heb een week lang op een dubbel platform kunnen vissen in Frankrijk. Op Inktus Ruffaud drijven 2 aan elkaar gekoppelde platformen speciaal voor dit betaal water. Een unieke ervaring. Inmiddels zijn we 4 jaar verder en groeit Raptor enorm. Er zijn momenteel al > 45! verschillende typen rubberboten en 3 verschillende platformen. Daarnaast is het mogelijk een boot op maat gemaakt te bestellen Dit jaar komen er nog 3 nieuwe modellen boten bij, naast de nieuwe X – Treme Range. Telkens wordt er verbeterd. Neem de X–Wide Range, deze is al 7 keer verbeterd.

In 2015 stonden ze voor het eerst met 2 modellen boten op Carp Zwolle. Ze deelden samen een stand met TTB – Baits. Het jaar daarop, 2016, werd met Carpelicious een stand gedeeld en in 2017 stond Raptor met een eigen stand in hal 5, maar ook die plek was al te klein en zo kregen Bram en Ellen een mega plek van 100 m2 in 2018 en toen werd ook RCG Carp Gear gelanceerd. En dit jaar was de stand nog ruimer, zo’n 190 m2!

De volgende stap

Omdat de rubberboten, platformen en boot accessoires een groot succes bleken, werd het tijd om all-in te gaan. Begin 2018 kwam RCG Carp Gear op de markt, binnen een zeer korte periode werd een complete karpervis product lijn uit de Nederlandse klei gestampt. Onthaakmatten, landingsnetten, (weight) slings, luggage, stretcher stoelen etc. etc. En net als de vorige producten is alleen het beste goed genoeg! Tenten en brolly’s met een heel dik doek, stretchers met memory foam, slaapzakken met uitneembare binnenzakken, die dus ook écht het hele jaar warm zijn. En dat allemaal voor een zeer scherpe prijs! Omdat ook hier de lijn met de leverancier heel kort is.

Kort erop volgt dan ook een lithium-ion accu-lijn, Evion. Zo kun je nu dus een compleet pakket samenstellen. Rubberboot met elektromotor en accu. Zoals je had kunnen verwachten wordt ook de accu lijn vlot verder uitgebreid. Voor een goed advies kun je bij Bram terecht. Hij kan je precies vertellen welke combinatie Elektro/accu het beste presteert naar jouw voorkeur. Ook scoort Raptor al sinds 2016 op de grote beurzen in het buitenland, inmiddels met RCG Carp en Evion er ook bij. Eerst in Frankrijk, maar al snel kwamen Duitsland, Italië, Oostenrijk en Hongarije ook aan de beurt. Om klanten in deze landen ook goede service te kunnen bieden, zitten daar teamleden ter ondersteuning.

Ook voor cases kan je terecht bij Raptor

Ten slotte nog een mooi nawoord van Bram

Onze drijfveer is bouwen aan een mooi bedrijf, mooie producten en tevreden klanten. Zelf blijven vissen heeft daarbij wel de prioriteit. Daar was de afgelopen jaren helaas geen tijd meer voor. En daarom heb ik de keuze gemaakt om mijn vaste baan met bijbehorende secundaire voorwaarden op te geven. Vrijheid en ondernemen is wat wij willen doen. Hobby wordt werk maar het gevaar lonkt dat de hobby verdwijnt, daar waak ik inmiddels sterk voor. Achter de laptop komen geen nieuwe ideeën. Die doe je aan de waterkant op.

De showroom

Ben je van plan om een rubberboot aan te schaffen? Of bijvoorbeeld een tent? Je kunt nu alles bekijken eventueel aankopen of bestellen bij Bram en Ellen in Breda in hun showroom. Als je even van te voren een afspraak maakt, krijg je de volle aandacht en advies van hun topproducten. Bel 06-80070268 of mail naar info@raptorboats.nl. Ben je er al uit? Kijk dan op de website van Raptor

Foto dump

Er zijn natuurlijk te veel (nieuwe) producten om hier boven te laten zien, maar we willen jullie deze toch niet onthouden. Hieronder vind je dus nog een foto dump met allerlei producten van Raptor. Foto credits: Richard van den Broek, Tom Onincx en Tom Lenters.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.