Pro Line Carp Products

Dinsdag17 november is Carpfeeling op bezoek geweest bij aasgigant Pro-Line.Het in Brabant gelegen bedrijf produceert jaarlijks een slordige 250ton (!) boilies. Daarmee is het een van de grootste aasfabrikanten van Nederland voor de Karpervisserij.

Natuurlijk is Pro Line bij velen niet alleen bekend vanwege de boilies want inmiddels heeft het merk veel andere producten in het assortiment opgenomen als rubberboten, hengels, stoelen, stretchers, tenten, rod-pods, end-tackle en uiteraard de bekende onthaakmatten. Het assortiment aas en boilie- ingrediënten is ook flink uitgebreid. Zo zijn er naast de bekende freezer- en shelf life boilies nu ook verschillende soorten pellets, boiliemixen, flavours, vloeibare stimulators en additieven verkrijgbaar (zowel vloeibaar als in poedervorm). Kortom, een bedrijf dat niet stil is blijven zitten en zichzelf bij vele karpervissers bewezen heeft.


Het in Brabant gelegen bedrijf produceert jaarlijks een slordige 250 ton (!) boilies

Na een korte zoektocht wisten we het bedrijf te vinden. Ze waren namelijk net verhuist naar een nieuwe locatie. Bij de voordeur werden we hartelijk verwelkomt door Bart van den Hurk, de vriendelijke manager van Pro Line carp products.

De rondleiding begon in de boiliefabriek. Er werd op dat moment door twee werknemers productie gedraaid. Rond deze tijd wordt er vanwege de kleine vraag veel minder geproduceerd dan in het hoogseizoen en dit gaf ons de kans om het gehele proces eens op ons gemak te bekijken.


Boilies, boilies en nog een boilies....

Zonder boiliemix geen boilie en ook bij Pro-Line begint alles met het uitbalanceren van de juiste ingrediënten. Als alle basis ingrediënten toegevoegd zijn worden deze middels een grote schroef in een bak gemixt. Ze beginnen met de productie van de lichte kleuren en eindigende dag met een donkere bol. Dit doen ze om eventueel kleurverschil te voorkomen.


En drogen maar!

Vervolgens wordt de mix samen met eventuele flavours in een grote deegmachine gegoten die het geheel transformeert in een kneedbare massa. Via een ingenieus systeem worden deegworsten getransporteerd naar een machine die deze tot boilies rold. Hierna belanden de boilies in een grote bak met kokend water waar ze na verloop van tijd uit komen rollen om te drogen. Het was erg leuk om te zien hoe op deze manier in no-time boilies gefabriceerd worden en dankzij het efficiënte systeem komt er tijdens dit proces amper een mensenhand aan te pas!


Pro Line gaat ons verassen met nog veel meer leuke, nieuwe producten!

Na ons bezoekje bij de "boiliebakkers" was het tijd om een kijkje te nemen in de showroom. Onder het genot van een bak koffie konden we een groot deel van het overige assortiment  bekijken. Hier stond - samen met een aantal bivvies- ook de zwarte "Commando Boat" van Pro-Line die er bijzonder degelijk en robuust uitziet. Tussen de bivvies stond een exemplaar wat nog niet op de markt verschenen is.


De rondleiding begon in de boiliefabriek

Er moesten nog een paar kleine dingen aan het ontwerp gewijzigd worden,maar de bivvie zag er met zijn stevige frame en doek nu al erg mooi en functioneel uit. Compleet met winterskin en tension bars zal deze erg robuust ogende tent nog geen €600,- gaan kosten!!

Op aas gebied kregen we een paar nieuwe producten te zien die volgend jaar op de karperbeurs groots gelanceerd zullen worden. Ook dat waren leuke (en voor de karper hopelijk lekkere!) producten.


De bivvie zag er met zijn stevige frame en doek nu al erg mooi en functioneel uit!

Erg leuk om eens een kijkje in de keuken te nemen en om te zien hoe ons favoriete aassoort van a tot z geproduceerd wordt. Er komt flink wat bij kijken alvorens we de zak uit de schappen pakken. Bedankt Bart voorde leuke rondleiding voor ons en de bezoekers van CarpFeeling en we zijn er van overtuigt dat jullie ons in de toekomst gaan verassen met nog veel meer leuke, nieuwe producten!


Bekijk meer foto's


proline-003
proline-001
proline-002
proline-004
proline-007
proline-009
proline-011
proline-008
proline-010
proline-012
proline-013
proline-015
proline-016
proline-019
proline-021
proline-017
proline-022
proline-023
proline-026
proline-027
proline-028
proline-030
proline-029
proline-032
proline-034
proline-035
proline-036
proline-037
proline-038
proline-039
proline-040

Links:www.proline-products.nl

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.