Langzaam beginnen we met aftellen naar het nieuwe jaar en het lezen van de laatste reguliere News Flash van het jaar is een feit. Bij veel van ons ligt de karpervisserij een beetje stil rond deze tijd, maar die tijd vullen we meestal dan weer met nieuwe karperspullen zoeken en het schetsen van visplannen voor het nieuwe jaar. Het nieuwe jaar betekent ook dat Carp Zwolle weer in aantocht is waar alle nieuwste snufjes zeker ook aan bod komen.
Inmiddels is de maand december weer aangebroken en zijn de meeste van ons druk nu met de Sint en de feestdagen. Inmiddels is de Hengelsport & botenbeurs in Utrecht natuurlijk alweer in volle gang en beginnen wij ook alweer met het aftellen naar Carp Zwolle. Mocht je op het laatste moment toch nog een leuk cadeau zoeken voor in je schoen (en je vindt niets naar je gading in deze News Flash) dan verwijs ik je graag nog even naar de schoencadeau tips van Patricia. Was de kerstbonus een stuk groter dan je verwacht dan moet je onze site in de gaten houden, want binnenkort plaatsen we ook de ultieme kerstcadeau’s voor een karpervisser. Maar goed, eerst behandelen we natuurlijk de laatste nieuwtjes die we tegenkwamen. Zo hebben we nieuws van Fox, Korda, Trakker, Avid en een zeer gave gadget van Gladius.
Het is vandaag Black Friday en CarpFeeling doet daar dit jaar vol aan mee. Het hele weekend geniet je namelijk van 30% korting op ons gehele assortiment! Geen addertjes onder het gras, geen uitgesloten producten... gewoon op alles! En we hebben genoeg vette kleding voor je in de aanbieding. Met de huidige temperaturen is het bijvoorbeeld een perfect moment om één van onze warme hoodies aan te schaffen of zelfs een lekkere warme (en carpy) muts. Bestel je voor meer dan 70 euro dan sturen we je bestelling ook zonder verzendkosten naar je op in Nederland, Belgie en Duitsland.
Vandaag komt als het goed is Sinterklaas weer aan wal in Nederland. Althans, toen ik vandaag naar het Sinterklaasjournaal keek bleek dit nog een grote vraag, want het waterpeil in de Zaan staat heeeel laag. Met de goedheiligman weer in het land wordt het weer pijnlijk duidelijk dat ook de herfst zijn langste tijd heeft gehad en dat koning winter weeral aan de deur staat de kloppen. Hang je de stokken aan de wilgen in deze periode dan kan je met de nieuwe boeken van Rini en Alijn de donkere dagen met gemak doorkomen. Met ook het aankomende beurzenseizoen voor de deur blijven de nieuwtjes gelukkig ook binnenkomen. Zo hebben we onder andere nieuws van Raptor, Cygnet, Chub, Fox, Aqua en Mitchell voor je klaarstaan.
Begin november is traditiegetrouw weer de persdag van Carp Zwolle. Gisteren stond ik dus rond half twaalf voor de deuren van de IJselhallen waar er nu geen lange rijen stonden zoals we in februari gewend zijn. In het restaurant zaten al diverse bekende gezichten waarna de rest ook binnen druppelde. Na wat geklets onder een het genot van een bakkie koffie en broodje begon Mick met zijn praatje over de vorige editie en wat we kunnen verwachten van Carp Zwolle 2019.
Je zou het misschien nog niet echt zeggen als je buiten loopt, maar november is weer aangebroken. Dat betekent dat veel vissers het toch wat rustiger aan gaan doen en ook het beurzen seizoen weer begint. Onze zuiderburen trapten gisteren af met Carp Bredene en ook de Hengelsport- en Botenbeurs staat weer op het programma deze maand. Met het beursseizoen in het vooruitzicht zien we ook heel veel nieuwtjes verschijnen. In deze News Flash onder andere nieuwtjes van New Direction Tackle, Fox, Cygnet, Korda, Ridgemonkey en een nieuwe loodvervanger genaamd Leadfree.
Waar de meeste van ons zich nog focussen op het herfst offensief komen de eerste berichten over de nieuwe seizoens aftrap ook al weer voorbij. Zo heeft Carp Zwolle hun nieuwe logo voor hun vijfentwintig jarig jubileum gelanceerd en heeft Strategy ook al een product aangekondigd wat gelanceerd zal worden tijdens Carp Zwolle. Natuurlijk hebben we ook nog veel andere nieuwtjes. Een dagje later dan gewend, want ik was iets later terug van vakantie dan gedacht.
Inmiddels zijn we al weer in oktober aanbeland en staat de herfstvakantie voor de scholen al weer voor de deur. Zoals je al kon lezen in mijn sessieverslag van Horseshoe betekend dit voor mij een weekje weg met de familie. De zomervakantie was erg vroeg dit jaar, dus een korte break is welkom. Maar goed, jullie lezen de CF News Flash niet om het wel en wee te weten over mij. Dus gaan we snel weer kijken naar enkele producten die me opvielen de laatste twee weken.
Met een westerstorm van dik windkracht zes kunnen we wel zeggen dat de herfst nu echt zijn intrede heeft gedaan. Ook na het weekend zal de storm nog even aanhouden en met ook een nog een volle maan zijn dus alle elementen aanwezig om een dikke bak te kunnen vangen. Heb je geen negen tot vijf baan dan zou ik zeker eens kijken naar de mogelijkheden volgende week. Maar de News Flash is er natuurlijk niet om jullie te voorzien van het weerbericht dus gaan we weer de laatste nieuwtjes behandelen. In deze editie onder andere nieuws van Nash, M2 Bait and Tackle, RidgeMonkey, Monkey Climber, Korda en Raptor.
De zomer loopt ten einde en de avonden worden weer een stuk frisser. Hoewel de echte die hards het nog wel even zullen volhouden in hun t-shirts, zal een lekkere lekkere warme trui voor de rest toch een stuk fijner aanvoelen. In de webshop van CarpFeeling vind je diverse gave ontwerpen en belangrijker, ze zijn heerlijk warm! Tot en met 30 september profiteer je in onze shop van scherpe kortingen op onze kleding. Kijk snel of er iets leuks voor jou bij zit en bestel nu.
Met de ‘R’ weer in de maand komt mijn favoriete seizoen weer met rasse schrede dichterbij. Het wordt rustiger aan het water en de karpers gaan zich volvreten. De ideale combinatie dus wat mij betreft. Ook de diverse merken spelen hierop in en dus zijn er weer verschillende nieuwe producten gelanceerd. We kijken onder andere naar TRB, Nash, Gardner, Korda en Ridgemonkey.
Terwijl ik deze News Flash typ trekt er een enorm regenfront over ons land en lijkt het wel op herfst als ik naar buiten kijk. Wat een verschil met toen ik de vorige maakte. De gemiddelde Nederlander zal al wel weer aan het mopperen zijn, maar voor vele van ons de tijd is de herfst toch een seizoen om nog eens lekker achter de stokken te gaan zitten. Dus wie weet vind je in de News Flash nog nieuwe dingen voor je najaarsoffensief.
Met morgen nog een behoorlijk warme dag lijkt er een einde te komen aan de extreme hitte van de laatste tijd. Hopelijk volgt er ook nog regen zodat de natuur zich ook wat kan herstellen. Veel plassen en sloten staan behoorlijk laag en via sociale media heb ik al een hoop reddingsacties voor bij zien komen. Wel mooi om te zien hoe iedereen gelijk klaar staat om vissen te redden. Ondanks dat veel mensen op vakantie zijn was er toch een hoop nieuws te melden. In deze editie onder andere nieuws omtrent het nieuwe boek van Rini Groothuis, TRB, Nash, Korda en een gecombineerd nieuwtje van Fox en Spomb.
Op zaterdag 21 juli zijn we gestart met ons nieuwe CarpCam project en in de eerste 9 dagen hebben we niets te klagen gehad over de activiteit voor de camera. Onze voerstek wordt doorlopend bezocht door de karpers en daar zaten zelfs enkele grote exemplaren bij! Een van de absolute topvissen van het water, een bekende schubkarper van ongeveer 27kg, heeft zich al meerdere malen op beeld laten vastleggen en bij die vis hebben we ook wat bijzonder gedrag waargenomen...
Als jullie deze CF News Flash lezen zit mijn zomervakantie er helaas alweer op en ben ik onderweg terug uit de Franse Ardeche. Na twee weken even helemaal niks doen en het karperwereldje even te laten voor wat het is moet de batterij weer helemaal opgeladen zijn, zodat ik jullie de rest van het jaar weer kan voorzien van interessante artikelen. In deze editie van de News Flash heb ik onder andere nieuwtjes van Fox, Sticky Baits, Deeper, JRC, Pioneer Baits, Deeper, Carp Whisperer en Sentz.