Morgen is het weer Vaderdag in Nederland terwijl dit vorig weekend in België het geval was. Wie weet werd/word je verrast met enkele leuke items uit de CF News Flash van afgelopen tijd. Inmiddels zit de langste dag van het jaar er ook al weer aan te komen. Dit zal komende donderdag zijn en dit betekent ook dat het jaar alweer grofweg halverwege is. Wat gaat de tijd toch snel! Ik had zoveel plannen voor het voorjaar, maar ik kan ze weer parkeren tot volgend jaar. We dwalen weer af, we waren bij Vaderdag. Mocht je nog 'last minute' aspiratie willen geven aan de kids... we hebben weer nieuwtjes van Saber, Avid, R.A.D., Grizzly, Hareco, The Carp Specialist, AWAS, Kudos en RidgeMonkey.
Karpervissen is en blijft een geweldige manier van ontspanning en onze hobby is voor tienduizenden vissers in Nederland en België het favoriete gespreksonderwerp. Iedereen beleeft zijn visserij immers op een eigen manier en dat zorgt voor vele uiteenlopende visies op o.a. tactieken, technieken en andere aspecten. Kortom: er is door de jaren heen al veel geschreven, maar er valt nog veel meer te vertellen! En wij geven jou nu een gratis shirts voor jouw verhaal!
Wat een hitte van de week zeg! Gelukkig wordt het van het weekend ietsjes minder en de weeromslag zou er best voor kunnen zorgen dat het op veel wateren eens flink los zou kunnen gaan. Door andere verplichtingen ga ik mijn geluk eens beproeven door wat te gaan stalken van het weekend. Alvast veel succes mocht je ook aan de waterkant zitten. Tijdens de warme avonden van de week heb ik het internet weer afgestruind naar nieuwtjes en in deze editie vind je onder andere nieuws van LCA Tackle, Rini Groothuis, Strategy, Kudo's, Jeffish, Weston Developments en Elite Tackle.
Gisteren is de "Green deal" getekend tussen diverse ministeries, de Unie van Waterschappen, Natuurmonumenten, Dibevo en Sportvisserij Nederland. Deze overeenkomst betekend in het kort dat het loodgebruik de komende drie jaar met 30% moet afnemen en een volledig loodverbod moet ingaan in 2027. Als deze doelen niet worden gehaald zal er extra regelgeving in het leven worden geroepen om dit af te dwingen. In dit artikel leggen we meer uit over dit verdrag. 
Met wederom een lang weekend en heerlijke weersomstandigheden voor de boeg gok ik zo dat velen van ons eropuit zullen trekken voor een sessie. Bij mij is dit in ieder geval wel de planning en de partikels staan al in de week. Onze whatsapp groep stond roodgloeiend van de week van andere crew leden die flink aan het harken waren en de drang om zelf ook weer een visje te vangen is dus ook gestegen tot boven het houdbare. Ik kan niet wachten om de auto vol te rammen en naar het water te rijden! We zullen echter nog even moeten wachten, want eerst moet ik deze editie van de News Flash nog voor jullie afmaken. In deze editie onder andere nieuws van Hareco, Poseidon, Kudos Tackle, M2 Bait and Tackle, Eddy Sterckx en Ridgemonkey.
Door drukte op het werk en mijn vissessie op het legendarisch Horseshoe van The Carp Society, waarover later meer natuurlijk, was de vorige CF News Flash komen te vervallen. Ik kon gewoon niet de tijd vinden om de gevonden nieuwtjes verder uit te werken. Dus deze editie is nog voller dan dat jullie gewend zijn. Met onder andere nieuws van Pallatrax, Nash, Korda, Rig Marole, Lumonite, Saber, Pioneer Baits en Misty Mornings.
De lente lijkt dit weekend eindelijk aan te breken en waarschijnlijk gaat het kwik zelfs al stijgen naar 20 graden. Ik zie mezelf al zitten voor mijn bivvy en genieten van een heerlijk pintje. De plannen liggen er in ieder geval. Het zal instant worden, maar ik kan in ieder geval al niet wachten. Alvast heel veel succes mocht je ook de waterkant hebben opgezocht. Natuurlijk heb ik eerst nog even de laatste nieuwtjes op een rijtje gezet en in deze editie vind je onder andere nieuws van Gemini, Nash, Ridgemonkey, Cipher, Summit Tackle en Custom CARP Bobbins. 
In de vorige News Flash melde ik al dat de meteorologische lente was begonnen en nu inmiddels ook de astronomische lente. De temperaturen lijken nu eindelijk wat omhoog te gaan en dus zal bij de meeste van ons het vissersbloed weer sneller gaan stromen. Voor mij heeft de winter in ieder geval veel te lang geduurd en ik kan eigenlijk niet wachten totdat de lente echt gaat beginnen. Hopelijk lees je deze News Flash lekker aan de waterkant, genietend van een heerlijk voorjaarszonnetje en een bakje koffie. We hebben onder andere nieuwtjes van Okuma, CC Moore, Poseidon, Korda en RS Tackle.
Niet iedereen zal het zich kunnen herinneren maar in augustus 2016 heb ik al eens het nieuwe online medium kanaal van Fox International uitgelicht genaamd; The Syndicate. Op dit online platform kun je onder andere de nieuwste producten als eerste bekijken, alle film content van Fox-tv bekijken zo heb je als eerste toegang tot de nieuwste ‘Mark Pitchers the Challenge, win-acties en informatieve artikelen van de Fox consultants die sinds kort zelfs door de Nederlandse consultants worden gepubliceerd.
Hoewel de meteorologische lente vorig weekend al is begonnen hebben de meesten van ons toch op een andere manier van het water genoten. Inmiddels zijn de temperaturen alweer in twee getallen te schrijven en als ik social media mag geloven gaan vele van jullie er komen weekend weer op uit. Zelf heb ik ook plannen en hoop ik mijn eerste vis van 2018 te mogen vangen, maar eerst nog even de laatste nieuwtjes op een rijtje zetten voor jullie.
De 'Russische beer' komt er aan! Ja je leest het goed, maar dit wordt natuurlijk figuurlijk bedoelt. Het verwijst naar een ijskoude lucht die uit Siberië onze kant op komt. De laatste weken hebben we al een hoop ijskoude foto's voorbij zien komen, maar met deze weersverwachting gaat dit ook ophouden. We zullen voorlopig dus nog even de seizoensstart moeten uitstellen. Met weer een bomvolle CF News Flash kan je dus eens op het gemakje kijken of je nog iets nieuws wilt toevoegen aan je uitrusting.
Voor vele van jullie is het startsein van het seizoen gegeven en dikke kans dat je al plannen maakt om naar de waterkant te gaan. Natuurlijk hebben we in aanloop naar Carp Zwolle al veel primeurtjes behandeld, maar we hebben er nog een paar voor je in petto. Het karperwereldje staat immers nooit stil. In deze editie onder andere nieuws van Strategy, Gardner, Cotswold Aquarius, Porlogic, Shilham en Solar. 
Carp Zwolle 2018 ligt inmiddels weer enkele dagen achter ons, maar we zijn het nog zeker niet vergeten. Bedankt voor alle leuke gesprekken, grapjes, tips en andere karperpraat. Wij vonden het supergaaf en hebben tussen het praten door ook wat rondgestruind over de beursvloer. We hebben weer genoeg gave nieuwe items gespot en kwaliteitsproducten bewonderd. In dit videoverslag nemen we je mee in een virtuele tour door de beurs. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij!
Carp Zwolle is achter de rug en als CarpFeeling willen we jullie bedanken voor de leuke gesprekken aan onze stand en op de beursvloer. Als je dit weekend naar de beurs bent geweest kon je profiteren van onze scherpe beursprijzen, waardoor je flink wat euro’s kon besparen op je favoriete CF kleding en merchandise. Ook waren sommige modellen zo populair dat ze snel uitverkocht waren op de stand. Om je nog iets langer te kunnen laten profiteren van deze koopjes en je in staat te stellen om de uitverkochte items te bestellen, hebben we besloten om deze hele week beursprijzen te hanteren in de CarpFeeling webshop! De kortingen zijn reeds verwerkt in de prijs. De actie loopt t/m zondag 11 februari.
Nog één nachtje slapen en dan is het weer zover! De beurs der beurzen opent weer haar deuren en drie dagen lang is Zwolle niet enkel meer een willekeurige stad in Nederland maar het mekka van karpervissend Europa. CARP Zwolle 2018 lijkt weer een fantastisch event te worden met merken en producten die er toe doen. De afgelopen maanden heb ik nauw in het snotje gehouden wat we allemaal mogen verwachten op de imposante 20.000 vierkante meter beursvloer. Bekijk hieronder de producten die je zeker niet mag missen!