5x exclusieve Carbon banksticks

Carbon banksticks en buzzer bars geven een zeer exclusieve look aan je hengelsetup en zijn weer eens wat anders dan al die conventionele glimmende en zwarte/groene steunen die we veelal vinden aan de waterkant. In dit artikel gaan we kijken naar 5 exclusieve aanbieders van Carbon banksticks. Merken waar de kwaliteit boven de kwantiteit wordt verheven!


Dymag Tackle

Dymag kwamen we eerder al tegen op CarpFeeling in het artikel '5x exclusieve hangers’ Naast mooie hangers maakt dit Engelse merk ook zeer interessante buzzerbars en banksticks in carbon. Het gaat hierbij om 8mm carbon met gunsmoke aluminium fittingen. Naast een mooie geheel zijn deze producten ook nog eens licht te noemen. Ze worden geleverd in zeven maten te weten, 8” 12” 16” 20” 24” 36” en 48” stormpoles.


Banksticks van Dymag Tackle


Nbrice

Nbrice staat voor absolute kwaliteit en kan zo maar eens de allerbeste aanbieder van carbon materiaal zijn aller tijden. Naast de prachtige Carbon Pod, levert Nbrice ook banksticks en buzzer bars in het carbon. De banksticks zijn gemaakt in Engeland en zijn gerold van een hoge kwaliteit dikwandig carbon. Naast dat ze hierdoor enorm sterk zijn, zijn de banksticks ook enorm licht te noemen! Ze worden geleverd in 5 maten te weten, 6” 8” 10” 12” en 16”.

Carbon banksticks van Nbrice Tackle


Century Neville NFO

Century Neville staat zoals de meeste van ons wel weten voor een uitmuntende kwaliteit. de nieuwe NFO range van Century doet hier niet voor onder. De carbon banksticks zijn ultra licht en gemaakt van 3k-3k gewoven carbon. De fittingen zijn van het type ‘Low scratch custom coating’ waardoor ze tegen een krasje kunnen. De banksticks zijn met de hand in elkaar gezet en volgens hoge eisen gefabriceerd. Het carbon is dezelfde als Century gebruikt in de motorsport en is van een zeer hoge kwaliteit. de fittingen zijn CNC gefreesd en alle logo’s zijn erin gegraveerd met een laser.  al met al een indrukwekkende lijst van het productieproces. Banksticks waar je geen miskoop aan doet!

De bankstick NFO  range van Century Neville


Targetbaits & Tackle

En dan eens een Nederlandse aanbieder van kwalitatieve carbon banksticks. Targetbaits en Tackle hebben we al eerder voorbij laten komen op CarpFeeling. Targettackle levert 14mm carbon banksticks in 3 lengtes te weten 20cm 30cm en 40cm. Op aanvraag kunnen ze de banksticks zolang maken als je zelf wilt. De banksticks beschikken over matzwart geanodiseerde aluminium fittingen waar ook een 2ba inkeping inzit om je hangers in je banksticks te draaien. De punten van de banksticks zijn van rvs om zo ook de banksticks te kunnen gebruiken in hardere ondergronden. Ze zijn zowel verkrijgbaar in hun eigen type carbon als in een nieuwe blank geanodiseerde carbon editie die te verkrijgen is op aanvraag.


Targettackle carbon banksticks en een nieuwe blank geanodiseerde buzzer bar


Buzzz Tackle

Het laatste merk wat ik wil bespreken is het Engelse Buzzz Tackle. Dit merk is voor ons vastelanders wellicht een totaal nieuw merk maar is toevallig wel een merk wat gespecialiseerd is in carbon rodsetups. De banksticks van Buzzz zijn verkrijgbaar in twee versies. Een vaste versie en een uitschuifbare versie. Ze zijn gemaakt van 1.25cm dik gerold carbon. De punten zijn gemaakt van rvs om ze ook te kunnen gebruiken in harde ondergronden. Optioneel zijn schroefdraadpunten om ze ook in de echte harde gronden te kunnen draaien De fittingen zijn gemaakt van Acetal om ervoor te zorgen dat je het carbon niet kapot drukt. De banksticks zijn verder verkrijgbaar in 4 maten te weten, 6” 9” 12” en 16”. Zoek je dus nog eens iets echt exclusiefs, kijk een naar Buzzz Tackle!

Buzzz Tackle, weer eens wat anders


Nawoord

Wie carbon producten erg mooi vind alleen de prijs van carbon niet, kan natuurlijk ook kijken naar goedkopere versies. Zo leveren JRC en Berkley al hele aardige carbon banksticks voor een nette prijs. Ook de donker zwarte varianten van Solar kunnen ermee door. Helaas is het natuurlijk wel zo dat carbon zijn eigen prijs heeft en vooral de goedkopere varianten vaak niet eens van echt carbon zijn. Ben je dan eindelijk overtuigd van carbon banksticks, hier nog enkele tips van Buzzz Tackle.

• Carbon is enorm sterk maar als je teveel kracht zet op de banksticks kunnen ze breken! Gebruik bij harde ondergronden dan ook een bankstick adapter zoals de JAG Xcavator.
   
• Sla je carbon banksticks niet met een rubberen hamer (mallet) in de grond. Carbon wilt dan splinteren en de fijne carbondeeltjes zijn niet goed voor de luchtwegen.

• Als je carbon banksticks onder druk in een harde ondergrond duwt, zal het carbon inkrassen. Dit betekent niet gelijk dat het carbon verzwakt is.


Tim van Zanten,

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.