ATTs IW Clear Body Alarms

De wereld waarin alleen een Fox of Delkim rouleert is al een tijdje verleden tijd. Van steeds meer merken komen fantastische beetmelders op de markt als de MKI Compacts van Edwards Custom Upgrades of de Nash, Prologic en Next Direction varianten. Een merk wat zeker niet vergeten mag worden is Advanced Technology Tackle (ATT) wie met hun ATTs beetmelders een ware revolutie teweeg bracht in beetmelderland. Deze zeer compacte op magroller gebaseerde technologie is doeltreffend, subtiel en betrouwbaar. Het was dan ook goed om te horen dat deze ATTs beetmelders binnenkort in een nieuw jasje te verkrijgen zijn wat ze nog bijzonderder maakt.

Een stukje geschiedenis

In 2012 zagen we de eerste vernieuwing van de ATTs beetmelders en dat was de IW versie. IW staat voor Illuminated Wheel en deze feature zorgde ervoor dat de rollerwheel werd opgelicht bij een aanbeet. Door de transparantie van de rollerwheel, het spelen met gekleurd acryl en het verwerken van een led onder de rollerwheel werden hele bijzondere lichtcreaties ontwikkeld. Eind 2012/begin 2013 zagen we een wel heel speciale variant op de markt komen en dat waren de Crystal Cased versies van de ATTs. Bij deze beetmelders was de behuizing transparant waardoor de IW led niet alleen de rollerwheel verlichte maar ook de gehele body. 

1

Een Clear Body in transparante behuizing

Deze Crystal Cased versies, ook wel Clear Body Alarms genoemd, waren toen enkel in zeer gelimiteerde oplages verkrijgbaar en werden alleen uitgegeven voor het goede doel. Op de Brentwood show in 2013 waren deze special editions te bekijken en later via Ebay te verkrijgen tegen bieding om geld in te zamelen voor liefdadigheidsfondsen op het gebied van kanker. Het betrof 5 setjes welke ook nog eens voorzien waren van handtekening van makers en oprichters Tom Wright en Darren Henwood. 

ATTsi IW Clear Body Alarms in productie!

Het was goed om te horen dat deze zeer speciale beetmelders eindelijk in productie gaan en binnenkort ook te koop zullen zijn voor het grote publiek. Technisch gezien bevatten ze dezelfde functies als de IW versies maar de transparante oplichtende body zorgt ervoor dat ze goed te zien zijn in het donker. In tegenstelling tot conventionele beetmelders welke vaak voorzien zijn van leds die fel vooruit schijnen, zorgt de IW led ervoor dat de beetmelder mat en gelijkmatig verlicht wordt waardoor je juist niet verblind wordt tijdens een run en overzicht kan behouden over het water.

Deze Clear Body ATTs zullen verkrijgbaar zijn in 8 kleuren te weten; wit, rood, groen, oranje,paars, geel, blauw en roze. Ze zullen standaard worden uitgerust met 2-magneets rollerwheels. Zoals met alle ATTs beetmelders zijn deze rollerwheels makkelijk te vervangen voor exemplaren die de gevoeligheid vergroten. Zo heeft ATT zowel 2, 4 als 6-magneets varianten in het assortiment. Wil je echt iets unieks dan kan je altijd nog bij Kudos Tackle aankloppen. Deze Clear Body ATTs werken op de bekende V2 ATTx Receivers en op de nieuwe Clear Body Deluxe versie waar ik het zo over zal hebben. 

2

Een bijzondere verschijning!

ATTs Clear Snag Backs

Eind 2014 kwam er een nieuw product op de markt voor ATTs beetmelders om ervoor te zorgen dat je hengels waarbij de lijn ligt in een hoek van 90 graden, niet van de steunen zou worden getrokken bij een aanbeet. Deze speciale snag ears, Snag Backs genaamd, verlengde de standaard oortjes van je beetmelder en kon je bevestigen door het oude achterkantje van de beetmelder te verwijderen en deze te vervangen voor deze verlengde versie. Met de komst van de Clear Body beetmelders zullen ook speciale Snag Backs hun opwachting gaan maken. Deze transparante gekleurde versies zullen passend zijn op alle ATTS beetmelders en zijn voorzien van isotope sloths voor Gardner Tritium Max isotopes. De verlengde oortjes zijn 28mm in hoogte in plaats van de 18mm van de standaard oortjes. Het gebruik van losse snag ears is hiermee voorgoed verleden tijd. 

3

De Snag Backs vervangen je snag ears

ATTx Clear Body Deluxe Receiver

Tezamen met de nieuwe ATTsi IW Clear Body beetmelders en de Clear Snag Backs zal ook een speciale receiver uitkomen die luistert naar de naam ATTx Clear Body Deluxe Receiver. De ATTx receivers waren onlangs al verbetert en deze vernieuwde technologie is ook in deze specials te vinden. Denk aan een enorm bereik wat komt door een ingebouwde versterker, het gebruik van simpele AA penlites en het lage stroomverbruik. Denk aan de zeer hoge waterbestendigheid van deze receivers of het aan boord hebben van 10 kanalen (10 losse ATTs beetmelders) die allen individueel kunnen worden ingesteld.  Ook qua instellingen zijn er veel mogelijkheden. Kies uit 21 tonen, 5 volume instellingen of Vibrate mode. Als laatste zijn de leds qua kleur te veranderen door middel van speciale lenzen. Er zijn 8 verschillende kleuren verkrijgbaar om je receiver zo om te bouwen als je prefereert. 

4

De Clear Body Deluxe Receiver

Kortom,

Advanced Technology Tackle heeft met de Clear Body range wederom een bijzondere prestatie geleverd. Sommige vissers zullen het iets kermisachtig vinden maar gaaf zijn deze verlichte producten zeer zeker! Je zal in ieder geval nooit meer de verkeerde hengel oppakken bij een aanbeet en je zal zeker je medevissers imponeren met dit schouwspel. Het verkrijgen van deze speciaaltjes is voor Nederlanders niet lastig.  Deze ATT’s worden namelijk verkocht via Gardner Tackle en Nederlandse winkeliers die Gardner verkopen kunnen ze dan ook gewoon meebestellen. Wil je op je receiver ook nog een custom printje dan is het raadzaam ATT zelf te contacten via de bekende wegen. 

Nieuwsgierig geworden? Op gardnertackle.co.uk is nog meer informatie te vinden over deze bijzondere producten!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.