Candybaits, een nieuwe no-nonsense boiliefabrikant

Ja, je lees het goed. Nederland is weer een boiliemerk rijker. Het nieuwste Nederlandse merk is Candybaits. Candybaits is opgericht door Ferenc van de Vorstenbosch. Ferenc is al vanaf zijn 12e een fanatiek visser en draait al gelange tijd zijn eigen boilies. Al jaren loopt Ferenc met het idee om zijn boilies voor een groter publiek te draaien. Sinds 1. Maart 2011 is zijn droom uitgekomen en kunnen we nu allen profiteren van zijn kennis en producten.


Een uitgebreide range aan boilies

Normaal gesproken schrijven we van Carpfeeling niet zo snel over een nieuwe boiliefabrikant maar door het zeer innovatieve concept van ferenc, vond ik het zeker de moeite waard om het met jullie te delen! Candybaits is namelijk een van de eerste no-nonsens bedrijven die totale openheid biedt wat betreft de gebruikte ingrediënten. In het verleden kwamen we al boiliefabrikanten tegen die een tipje van de sluier optilde en enkele ingrediënten openbaar maakte. Candybaits daarentegen geeft alles prijs zodat we zelfs weten waaruit de basismix bestaat!

De mixen van Candybaits zijn gebaseerd op de aloude recepten van Richworth. De eerste commerciële boiliefabrikant ooit! Deze samenstellingen zijn al 30 jaar bewezen effectief gebleven en worden tot op de dag van vandaag door meerdere boiliefabrikanten gebruikt. Alle boilies van Candybaits worden gestoomd om de voedingswaardes niet verloren te laten gaan. Per kilo betaal je alleen voor het draaiwerk. Dit betekent dat de ingrediënten voor de inkoopsprijs worden verkocht. Dit betekent dat de prijzen van de boilies aangenaam laag liggen maar we wel precies weten wat we kopen!

Boilies verkrijgbaar van 10mm tot 30mm!

In het gamma zijn 3 ranges te verkrijgen. De Easy Range, de Medium Range en de Heavy Range. De Easy Range is een freezer in zijn simpelste vorm. De basismix bestaat uit de gouden combinatie tarwegriesmeel, soyameel volvet en polentabloem (de basismix die ook Luc de Baets onder andere gebruikte) aangevuld met gemalen hennep en een ei-vervanger. Gekozen kan worden uit 10 verschillende kwalitatieve flavours. Op aanvraag kan je sweetner laten toevoegen om je boilie zoeter te maken. De Easy Range is al verkrijgbaar vanaf 3 euro!

De Medium Range bestaat uit 5 smaken. Deze range is op dezelfde basis als de Easy Range maar nu met extra toevoegingen als trouvit, Haiths robin red, trassie, melkpoeder of melasse. In deze range zijn de volgende smaken te verkrijgen. Robin red/knoflook, trouvit/robin red, sweet scopex, cheesy fish en creamy birdfood. De medium range is al verkrijgbaar vanaf 3.5 euro! De Heavy Range is wederom een zeer leuk concept voor de liefhebbers van Mainline producten. Candybaits draait nagenoeg alle Mainline mixen vers voor je! Zo kun je nu ook beschikken over de meest verse Mainline boilies voor een gereduceerde prijs! Verse Mainline boilies beginnen bij 9.50 per kilo. De prijs wordt wat duurder wanneer je graag extra toevoegingen zou willen hebben in deze toch al zeer gerenommeerde mixen. Alle boilies ongeacht welke range zijn overigens verkrijgbaar in zowel 10mm, 16mm, 20mm, 24mm en 30mm.

2GO zelfverwarmende koffiedranken zijn ook verkrijgbaar bij Candybaits

Naast de boilieranges verkoopt Candybaits ook losse ingrediënten, sweetners en flavours voor de zelf draaier voor zeer interessante prijzen. Tevens zijn ze verdeler van de nieuwe range 2GO zelfverwarmende dranken die we allen wellicht op de beurs al hebben gezien op de stand van The Diff. Ik zelf heb al enkele van deze dranken mogen testen en ze smaken prima! Een uitkomst voor die vissers die korte sessies doen maar geen kooktoestel willen meenemen naar de waterkant om een bakkie koffie te zetten. De 2GO dranken kosten 2.50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar in 4 smaken. Naast de 2GO dranken, verhuurt Candybaits in samenwerking met The Diff ook Scen voerboten uit waardoor je zowel je favoriete boilies kan laten draaien als een voerboot huren voor een tripje Frankrijk. Huur je een voerboot bij Candybaits, dan krijg je ook nog een leuke verrassing van Candybaits erbij om je sessie te doen slagen.

De schone en verzorgde werkplaats van Candybaits

Als laatste beschikt Candybaits nog over enkele zeer interessante diensten die ik jullie niet wilde onthouden. Zo heeft Candybaits een draaiservice voor de thuisdraaiers die geen rommel meer in de keuken willen. Je levert je eigen mix aan waarna Candybaits voor een bedrag van 1.80 euro per kilo inclusief ei albumine je boilies afdraait en stoomt. Wil je toch graag je boilies zelf draaien maar je hebt de blaren nog op je vingers staan van die vervelende boilieplank, dan kun je ook de zeer verzorgde werkplaats van Candybaits afhuren. Het enigste wat u hoeft te doen is uw mix meenemen! De kosten voor het afhuren van de werkplaats bedragen 200 euro. wat krijg je dan voor die 200 euro? allereerst mag je 6 uur lang gebruik maken van de werkplaats. Ten tweede wordt je voorzien van koffie en thee en in de middag een lunch. Candybaits helpt samen met jouw om de boilies te draaien. 200 kilo moet makkelijk haalbaar zijn in die 6 uur maar met een maximale productiecapaciteit van 400 kilo in 6 uur, zal je zo maar eens meer moeten kunnen draaien wat de prijs per kilo boilies enorm drukt!


Candybaits heeft tevens 2 afhaalpunten in Lisse en Hoofddorp. Versturen kan ook maar de verzendkosten zullen bovenop de prijs komen naar de standaard TNT tarieven. Bestellingen van 50kg of meer worden in een omtrek van 35 kilometer rondom Lisse gratis bezorgd.

Ik zelf ben erg enthousiast over het nieuwe concept van Candybaits. Nu is het voor iedereen mogelijk om kwalitatieve boilies betaalbaar te verkrijgen. Je weet wat je koopt en je kan aangeven wanneer je extra toevoegingen wilt hebben in je boilie. De eerlijkheid en de openheid zorgen ervoor dat ik in ieder geval enorm vertrouwen heb in dit nieuwe merk. Bezoek de site eens voor meer informatie. Wellicht is dit merk ook wat voor jouw!

www.candybaits.nl

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.