Carp Square België

Eind 2012 maakte de ‘Carp Square’, als onderdeel van de hengelsport- en visbotenbeurs, haar debuut in de Jaarbeurs Utrecht. Het succes van deze karperbeurs heeft ertoe geleid dat er nu ook in België een editie georganiseerd is die zich puur en alleen richt op de karpervissers.
 


Als locatie is gekozen voor de Nekkerhallen in Mechelen, een redelijk centrale locatie in het Vlaamse land. De afstand vanaf Breda is ongeveer 80 km en vanaf Utrecht dien je ongeveer 150 km asfalt te trotseren. Dat betekent dus dat de Carp Square voor veel Nederlandse karpervissers een stuk dichter bij huis ligt dan de beurs in Zwolle. Vergelijken we de oppervlakte van de beurzen met elkaar dan zien we nog wel een flink verschil, want met 6.000m2 oppervlakte verliest de Carp Square het nog ruim van Carp (17.500m2). Maar het is natuurlijk niet eerlijk om een nieuwe speler te vergelijken met een routinier.
 


De Nekkerhallen in Mechelen


Als we kijken naar de deelnemerslijst van de beurs dan zijn daarop een hoop interessante namen te lezen. De echte marktleiders als Fox, Shimano, Daiwa etc. lijken de kat nog even uit de boom te kijken, want deze nemen geen deel aan deze eerste editie van beurs. Organisator Dirk Drent geeft hierbij zelf aan dat dit normaal is voor een eerste editie van een beurs en stelt dat de lijst met deelnemers nog niet volledig is. Toch zit je met deelnemers als Paddy Hengelsport, Raven Fishing & Outdoor en Mega-Fish niet verlegen om grote merken. Met nog twee maanden te gaan zullen er nog genoeg extra namen worden toegevoegd aan de lijst.

Naast het uitgebreide aanbod aan materiaal zullen er ook lezingen worden verzorgd door vissers als Chris de Clerq, Mark Pansar, Rik Vanlandschoot, Mark Hoedemakers en Gunther Poelmans. Stuk voor stuk gewaardeerde karpervissers die hun kennis met het publiek zullen delen.  
 


Er valt weer genoeg te zien


De beurs is op 23 & 24 maart 2013 geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree. Kaarten zijn aan de kassa te koop en kosten € 7,50 per persoon.

Kijk voor meer informatie op www.carpsquare.be
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.