Carp Zwolle 2012: de voorbeschouwing

Het is nog maar een paar nachtjes slapen en dan zal de grootste karperbeurs van Europa weer zijn deuren openen. Carp Zwolle is de beurs voor de echte karperliefhebber en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Ook voor 2012 zullen er weer ruim 100 verschillende (internationale) bedrijven aanwezig zijn op de beursvloer die is uitgebreid naar een indrukwekkende 12500 vierkante meter. Om jullie een beetje een leidraad te geven wanneer je deze beurs der beurzen gaat bezoeken, hierbij de highlites die je volgens ons niet moet missen!


Monkey Climber Magazine

Monkey Climber is zoals we eerder schreven op CarpFeeling het nieuwste hengelsportblad van de BeNeLux en zal komende beurs ook aanwezig zijn. Op deze manier kunnen ook Nederlandse vissers ‘proeven’ van dit nieuwe specimenblad. Onze eerste indrukken waren overweldigend. Een fris en zeer kunstzinnig vormgegeven magazine met fraaie foto’s en diepgaande verhalen waarbij de beleving eraf spat. Wij adviseren je zeker even een kijkje te nemen bij hun stand en even door de eerste editie heen te bladeren. Laat jezelf ook fotograferen achter een van karton gemaakte foto van de covervis van de eerste editie. Waarom? Omdat het kan! Ik ging jullie al voor.


Laat je fotograferen met de covervis!


Markerworld

Als er een bedrijf is die de afgelopen jaren enorm aan de weg heeft getimmerd dan is het wel Markerworld. Met een overzichtelijke site met indrukwekkende en vooral betaalbare producten heeft Erwin krijgsman al velen karpervissers blij gemaakt. Op Carp Zwolle zal Markerworld weer een groot scala aan producten meenemen die zeker de moeite waard zijn. In het bijzonder natuurlijk de markers waardoor Erwin groot is geworden. Daarnaast zijn ook producten als CoatInk zeker de moeite waard om even te bekijken. Mocht je nog opzoek zijn naar een nieuwe rodpod dan is het ook raadzaam even te stoppen bij hun stand. Naast dat ze de betrouwbare FLM Magic Pod verkopen, hebben ze ook een rodpod op de markt gebracht onder eigen naam te weten de Markerworld Extention Pod. Een volledig verstelbare lichtgewicht rodpod die met een 75 euro leuk geprijsd is!

De Markerworld Extention Pod


ESV Supplies

Ook Eric Verhiest van ESV Supplies zal weer een berg aan nieuwe producten op de beurs gaan introduceren. Allereerst zijn er de P-Line producten waaronder het innovatieve P-Line Stop Glue waarmee je makkelijk voorslagen aan je hoofdlijn kan bevestigen zonder een dikke knoop te gebruiken die niet visveilig is. Ook de nieuwe producten van Leon Hoogendijk zullen aanwezig zijn zoals de nieuwe boilie range (Green Pulsion en Red Spice Tuna) en de prachtige Long Cast loden. Daarnaast kun je ook eens kennismaken als je dat al niet gedaan had met de PVA vriendelijke particle of pellet range van Bait Zone! De man achter Bait Zone, Gary Bailey, zal zelf ook aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden. ESV Supplies zal verder enkele producten demonstreren. Zorg dat je er bij bent!

Leon Hoogendijk Long Cast lood en de PVA vriendelijke
particle of pellet range van Bait Zone


Fritz-Germany Freshbait

Een tijdje geleden hadden we al het een en ander geschreven over Freshbait van het Duitse Fritz-Germany. Deze fabrikant brengt speciale kitjes op te markt om zelf gelbaits te maken die stevig genoeg zijn om aan de hair te bevestigen. Een leuk bijkomend voordeel is dat je zelf kan bepalen welke toevoegingen je toevoegt aan het gelmengsel. Freshbait zal op Carp Zwolle een eigen stand hebben waar ze het maken van deze gelbaits zullen demonstreren. Ook zullen op de stand van All Carp Products de nieuwe generatie Gelbaits van wondervisser Frank Warwick weer worden verkocht in alle gangbare maten en smaken. Mocht je nog een attractief aasje zoeken voor de koude maanden dan is Gelbaits of Freshbaits het overwegen waard.

Freshbaits van Fritz-Germany


Pro Line Furious 5 en Watersense Polaris

En er is natuurlijk nog veel meer te ruiken en te proeven op aasgebied komende beurs. Allereerst zal Pro Line de particle range introduceren met diverse voorgeprepareerde partikels. Daarnaast introduceren ze hun nieuwe Furious 5 boilie. Een kruidige boilie gebaseerd op diverse specerijen en die volzit met amino’s. Ook Watersense introduceert hun nieuwe voorgeprepareerde particle range en een nieuwe boilie genaamd Polaris. Polaris is een boilie die is samengesteld door Remon van Dusschoten en Chris Gabriele en is een zoete boilie die eens niet is opgebouwd uit melkderivaten of vismelen. Daarentegen zitten er wel voldoende voedingswaardes in en natuurlijk de nodige aantrekkingskracht.

Watersense Polaris en de nieuwe Particle Range


Tackle Tart Mania

Ook voor de tackle tarts zal er weer genoeg moois te bezichtigen zijn. Allereerst zullen de producten van Cygnet Tackle worden geïntroduceerd aan het Nederlandse publiek. Mooie betaalbaar en lichtgewicht rodsupport materiaal wat zeker de moeite waard is om te bekijken. Ook zullen merken als Angling Intelligence, Carpsounder, Black Monkey Next Generation en Muddy Waters aanwezig zijn net als Fox met hun nieuwe Black Label range. Een stand die zeker het bezoeken waard is, is de stand van Cotswold Aquarius. Handgemaakte en kwalitatieve Engelse tassen en toebehoren waarbij duurzaamheid het toverwoord is.

Muddy Waters is te vinden op de stand van Smart-Indicators


Aas aas aas

We gaan nog maar even door met nieuwtjes op aasgebied die je kan verwachten. Ook Martin SB zal komen met nieuwe producten als de Special 3D range, nieuwe fluo pop-ups en mini aas. Daarnaast herintroduceert het altijd innovatieve MTC Baits de halibutpellet en zal het opkomende aasbedrijf TTB baits gaan komen met prachtige half om half boilies. Deze boilies die verkocht gaan worden onder de noemer High Visual Hookbaits zijn hand gerold en bestaan uit zowel een drijvende als een zinkende samenstelling waardoor ze een type wafter worden. Tel daarbij op dat TTB heeft gekozen voor hun winnende boilierecepten in dit nieuwe aas als Fiber Ice en Extreme Smell en je begrijpt waarom dit weleens een gouden knikker kan gaan worden.

High Visual Hookbaits van TTB Baits


Voerboten

Een karperbeurs zal niet compleet zijn zonder verboten en die zullen er weer in grote getallen aanwezig zijn. Allereerst is ook op Carp Zwolle de nieuwe Prisma voerboot te bezichtigen voor de mensen die hem gemist hebben op Assen. Een zeer complete voerboot (GPS & Fishfinder) die voor nog geen 1400 euro over de toonbank zal gaan. Ook zullen er verschillende beursaanbiedingen zijn voor de kwalitatieve Smartboats. Zo zal er al een Smartboat Profi Deluxe voerboot met 3 bakken, RF15 en verlichting op de zender aanwezig zijn voor 1400 euro en een Smartboat Dark Shadow met RF15 voor 1600 euro. deze boten zullen allen te bezichtigen zijn op de stand van De Voerboot Specialist. Zoek je dus nog een goede voerboot dan raden we je zeker aan even een kijkje te gaan nemen.


Natuurlijk zijn bovenstaande producten nog maar het topje van de spreekwoordelijke ijsberg! Er zullen weer zoveel nieuwe producten worden gelanceerd dat we dat natuurlijk onmogelijk in een klein artikeltje als dit kunnen proppen. Neem zo de nieuwe dvd van Michiel Pilaar en Mark Hofman, de nieuwe DVD van Tony Davies Patrick die je ook nog eens persoonlijk door Tony kan laten signeren, de nieuwe producten van Fox, House of Carp of Carpleaders! Alle grote en kleine merken met de bekende en onbekende visser zullen weer aanwezig zijn. Dat kan niet anders dan gezellig en leerzaam gaan worden! Daarnaast valt er weer genoeg te winnen op verschillende stands buiten dat er natuurlijk ook weer enorm veel beurskoopjes zullen zijn. Kortom, wees erbij. Wij van CarpFeeling zullen in ieder geval weer beide dagen aanwezig zijn. Zie je ons lopen, schroom je niet om even een praatje te komen maken! Het is en blijft altijd gezellig om jullie te ontmoeten!

Auteur: Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.