Carp Zwolle 2012: de voorbeschouwing (deel 2)

Het is nog maar 1 nachtje slapen en dan openen de deuren van de IJselhallen in Zwolle zich weer voor het jaarlijkse karperfestijn van Europa. In deel 1 van dit tweeluik lieten we al enkele interessante nieuwtjes zien die je op Carp Zwolle kan verwachten. In dit deel doen we dit nog eens dunnetjes over zodat ook jij straks weet wat je kan verwachten. Carp Zwolle is voor velen van ons het begin van het nieuwe seizoen. De beurs is de ideale plek om spulletjes in te slaan, je te laten informeren over de hotste karpervakanties en vooral ideaal voor het opdoen van bruikbare informatie. Natuurlijk is er nog een goede reden om naar de Carp te komen en dat is de gezelligheid. Lekker een biertje doen met mede visgenoten en ongegeneerd ouwehoeren over dikke vangsten staat bij velen hoog in het vaandel. Voor de vissers onder ons die al maanden bezig zijn met hun verlanglijstje hierbij nog enkele laatste nieuwtjes.


4Thirds PVA

Voor de liefhebbers van PVA (wie niet) zal er uiteraard weer genoeg te vinden zijn op de komende beurs. Nieuw voor Nederland is de komst van het Engelse 4thirds. Ondanks dat de producten al een tijdje worden verkocht door Markerworld zal een andere groothandel nu ook het gehele assortiment gaan voeren. 4Thirds is zo’n bedrijf wat zich helemaal heeft gespecialiseerd in 1 product. In het assortiment zijn verschillende PVA materialen verkrijgbaar van tapes, strings, tot funnelwebs, wokkels en bags. Buiten dat dit PVA is van een goede kwaliteit, is vooral de prijs zoals net gezegd zeer zeker de moeite waard!


PVA van het Engelse 4Thirds op Carp Zwolle


Fishfun Nanotec Baitboat

In het deel 1 van dit tweeluik hadden we al enkele voerboten aangehaald die je kan verwachten op Carp Zwolle. Van de nieuwe Prisma Baitboats tot leuke beursaanbiedingen van De voerboot Specialist met hun Smartboats. Fishfun daarentegen zal een totaal nieuwe boot gaan introduceren. Deze boot die de naam Nanotec heeft meegekregen is een klein formaat voerboot van slechts 58 centimeter. Met een laadvermogen van 1.5 kilo, een bereik van maar liefs 500 meter en een hele gunstige prijs van slechts 325 euro kan dit weleens een heel leuk en betaalbaar alternatief zijn voor die vissers die sporadisch gebruik maken van een voerboot.

De nieuwe Nanotec Baitboat van Fishfun


PB products Caught in the Act

Naast de must have dvd van Michiel Pilaar en Mark Hofman en de nieuwe Wildcatch dvd van globetrotter Tony Davies Patrick zal nog een nieuwe dvd worden gelanceerd. Dit is Caught in the Act die is gemaakt door PB Products in samenwerking met Flexibele Carpfishing (die gasten van de Snowgirl) Uit deze samenwerking is een hele nette Nederlands gesproken dvd ontstaan met zowel beelden van boven als onderwater. Meerdere grote karpers met daaronder enkele biggen zijn sfeervol vastgelegd op de gevoelige plaat. Een aanrader voor die mensen die het vissen nog even laten zitten maar toch al met onze fantastische hobby willen bezig zijn!

De nieuwe DVD Caught in the Act


Spro Strategy Baits

Carp Zwolle gaat werkelijk barsten van de aasprimeurtjes waarvan we in deel 1 al enkele merken hebben uitgelicht. Een verrassende stap die Spro heeft genomen is door onder eigen label nu een complete aaslijn op de markt te brengen die verkocht gaat worden onder de noemer Strategy Baits. Spro wordt vaak gekoppeld aan Martin SB maar aangezien Martin SB en Spro beide een andere weg zijn gaan bewandelen is deze overeenkomst over. Spro slaat daarom een nieuwe weg in en is een samenwerking aangegaan met KCB International, het voormalige Trigger Baits. Uit deze samenwerking is een complete boilie lijn met toebehoren gekomen met 8 smaken. Naast boilies in 14mm en 20mm zijn er ook van elke smaak pop-ups, fluo pop-ups en de nodige dips en soaks. De producten zijn allen vervaardigd van ingrediënten uit de levensmiddelen industrie en voorzien van een 100% biologisch conserveermiddel waardoor dit aas naast enorm attractief ook niet schadelijk is voor onze vriend de karper.

De nieuwe aasrange van Spro met Strategy Baits


Lezingen

We hadden hem nog niet behandeld maar ook dit jaar zijn er natuurlijk op Carp Zwolle weer de nodige lezingen te volgen van bekende en minder bekende vissers. Allereerst begint in de ochtend de nieuwe film van Martin SB waarbij alle ins en outs van het karpervissen worden belicht. Ook wordt er even stilgestaan bij het bedrijf zelf wat natuurlijk ruimschoots zijn roots heeft verdiend in de vaderlandse karpervisserij. Na deze film is het woord aan Frans van Cuelaer, de aasgoeroe van Gulp. In zijn lezing zal hij meer gaan vertellen over aas in het bijzonder en geeft hij een kijkje in de aasfabriek van een van de grootste aasproducten van de wereld. Een lezing die je niet moet missen! Ondanks dat ook Piet Vogel een lezing zou geven zijn er veranderingen geweest. Piet kampt met wat problemen met zijn stem en daarom heeft hij het stokje overgegeven aan Ardy Veltkamp. Ardy zal je meenemen op zijn indrukwekkende karpertrips over de hele wereld. Dat Ardy heel aardig kan vissen zal jullie niet ontgaan zijn. Zeker een aanrader!

Ardy zal een lezing geven genaamd Tour around the World

 En dan laten we het hierbij. Er moet immers ook wat te ontdekken blijven niet! Wij wensen jullie allen veel plezier op de komende beurs. Hopelijk mogen we nog enkele van jullie even de hand schudden!

Ps. Om toch nog even een primeurtje weg te geven hieronder de trailer van de nieuwe film van Strategy Baits. Deze film zal op de beurs te zien zijn! Hierna zal deze spetterende film ook op CarpFeeling worden geplaatst.

Auteur: Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.