Carp Zwolle 2014, de nabeschouwing

Het zit er weer op! De afgelopen dagen was CARP ZWOLLE de 'place to be' voor karpervissers uit de hele wereld. 17.500 meter vol met producten, visvakanties, aas, voerboten en kunst. 5 hallen vol gevuld met karpervissers die op zoek waren naar de allerlaatste nieuwtjes, beurskoopjes en gezelligheid. En gezellig was het! Met een recordaantal mensen (14919 bezoekers), een goede sfeer en een goede organisatie, kunnen we toch wel stellen dat CARP ZWOLLE weer enorm geslaagd is. In deze terugblik kijken we terug op 2 bewogen dagen. CARP ZWOLLE in een notendop!

Een internationaal gezelschap

Het is zaterdag 06:45 uur als ik de auto aantrap en richting Kampen vertrek. Na een uur later aangekomen te zijn bij ons CarpFeeling opperhoofd Erwin, is het eerst tijd om even een bakkie zwart te drinken en te ouwehoeren over de spreekwoordelijke koetjes en kalfjes. We komen niet veel later aan bij de IJsselhallen waar voor de hoofdingang de sfeer er al goed inzit. Voor de hoofdingang staat al een grote groep karpervissers ongeduldig te wachten voordat eindelijk de deuren tot het jaarlijkse karper-walhalla geopend zouden worden. Ondanks dat het licht regent en er toch een guur windje staat, is de beurs, qua weersomstandigheden, dit jaar gelukkig goed bereikbaar en niet alleen voor ons Nederlanders. Ook Belgen, Duitsers, Polen en zelfs een touringcar Spanjaarden, hebben de weg naar Zwolle afgelegd.
  


Deskundig advies

Looproutes

In tegenstelling tot vorig jaar, heeft de organisatie van CARP ZWOLLE besloten om niet een route te creëren. Bij de hoofdingang was het mogelijk om, na binnenkomst, zowel links als rechtsaf te slaan. Hierdoor worden de bezoekers gelijk verspreid over de imposante beursvloer en dat zorgt vooral in het begin voor veel minder opstoppingen. Qua opzet is CARP ZWOLLE vertrouwd met brede gangpaden waardoor de enorme massa aan mede-hobbyisten nog enigszins te verwerken is. Sommige winkeliers spelen iets vals door hun stand meer het gangpad in te drukken maar ach, een kleinigheidje houdt je altijd!
  

Het was gezellig druk

De stands

Er was dit jaar weer een goede combinatie te vinden van standhouders. Met meer dan 130 standhouders in allerlei vakgebieden en landen, is er voldoende te zien voor jong en oud. Van de prachtige loden van het Duitse Carpleads en Engelse Lucky Leads tot het imposante houtsnijwerk van Bart van Lohuizen. Van de gave gadgets van Carpspots.de tot de velen visvakanties in binnen- en buitenland die De Vissende Hollander aanbiedt. Er waren weer veel aasbedrijven, dat zeker maar ik stoorde mij er in ieder geval niet aan. Mijn inziens wordt het aanbod aan producten elk jaar weer gevarieerder en dat is toch zeker een pre!
  

Er werd flink gesnuffeld

De sfeer

Qua stands hadden vooral de grote merken weer aardig hun best gedaan. Shimano was weer goed van de partij net als Spro Strategy, Pro Line, Nash Tackle, Raven en Korda met alle achterliggende merken. Ook Markerworld had een indrukwekkend aantal meters tot hun beschikking om hun brede assortiment te laten zien aan het publiek net als dat Aas voor Karpers een indrukwekkende stand had met de nodige muzikale begeleiding. Welke stand we ook bezochten, de sfeer zat er goed in bij zowel de standhouders als de bezoekers. Er werden velen handjes geschud en anekdotes en slappe verhalen verteld.
  

De winnaar van de geheel verzorgde visreis naar Thailand

De prijzen

De prijzen voor binnenkomst, parkeren en consumeren zijn eigenlijk altijd een puntje van discussie bij beurzen. Zo is dat ook elk jaar bij CARP ZWOLLE. Met 8 euro parkeergeld, 12 euro entree en de dure broodjes hamburger, kost een tripje CARP ZWOLLE altijd de nodige doekoe's. Toch weten we dit allemaal al van tevoren. Beurzen zijn altijd aan de prijs en dat is bij CARP ZWOLLE niet anders. Toch gebeurde er dit weekend iets speciaals op het gebied van parkeren. Door de enorme hoeveelheid bezoekers, waren namelijk de parkeerplaatsen vol! Vervelend als je daardoor een stukje moet lopen maar het geeft tevens aan hoe groots deze beurs is! Qua bezoekers zien we elk jaar een stijging en nog even en de IJsselhallen zijn niet groot genoeg meer voor deze omvangrijke beurs!
  

Natuurlijk was er tijd voor de nodige signeer sessies

E-tickets

Ook qua entree was er dit jaar een primeur en dat was de mogelijkheid van de E-ticket. Het vooraf kopen van een entreebewijs waardoor je niet meer in die ellenlange rij voor de kassa hoefde te staan. Ik heb via de organisatie vernomen dat velen vissers van deze optie gebruik hebben gemaakt ondanks dat een ticket door de administratiekosten wel iets duurder werd. De E-tickets waren dus een goede zet van de organisatie wat we ongetwijfeld volgend jaar terug zullen zien!
  

Tijd voor een versnapering

Kortom

CARP ZWOLLE was weer als vanouds. Alle grote en kleinere merken onder een dak, een scala aan bekende vissers, interessante lezingen en veel gezelligheid waren aan de orde van de dag. Het is weer een beurs geweest waarbij saamhorigheid was onder ons karpervissers ondanks dat dit in de social media niet altijd blijkt. Soms denk ik dat dit soort beurzen ons vissers weer bij elkaar brengt. Letterlijk en figuurlijk. Tenslotte zijn we allen addicts van dezelfde hobby nietwaar! CARP ZWOLLE was grootser dan ooit tevoren. Meer bezoekers en meer diversiteit onder de standhouders. De beurskoopjes vielen mijn inziens tegen maar daar kwam ik eerlijk gezegd ook niet voor. CARP ZWOLLE is voor velen de aftrap van een nieuw seizoen en wat is een betere plek om onder collega-vissers die seizoensplannen te bespreken!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.