CARP ZWOLLE 2016 krijgt 3 beursdagen!

CARP ZWOLLE is elk jaar weer een fenomeen wat je als karpervisser graag wilt ervaren. Sommige karpervissers moeten velen honderden kilometers afleggen om in Zwolle te komen om maar niet te spreken van touringbussen vol met Spanjaarden, Belgen en vissers uit Oost-Europa. Als je zoveel kilometer moet afleggen, dan is het ook fijn dat je de auto kwijt kan en niet na een rit van 3 uur nog een uur in de rij moet staan voor een kaartje. Voor de beurs van 2015 waren er onder andere VIP-tickets beschikbaar gesteld zodat je een snelle toegang had en een vrije parkeerplaats. Het idee van deze VIP-tickets was goed maar de uitvoer was niet om over naar huis te schrijven. Althans, misschien in negatieve zin.

Het was weer druk bij de stand van Korda
Het was weer druk bij de stand van Korda
Foto: Dick Ruumpol

Op de afgelopen beurs was het vooral op zaterdagochtend erg druk te noemen waardoor de doorgang niet echt vlot verliep. Een aantal vissers klaagden over deze doorgang en noemden zelf de term onveilig. Om de doorgang te bevorderen en om de pieken van bezoekers te spreiden, is besloten door de organisatie dat CARP ZWOLLE voortaan 3 dagen zal gaan duren! Vrijdag, zaterdag en zondag dus. Op deze manier wordt geprobeerd om de drukte zo te spreiden dat de bezoekers ook meer ruimte bij de stands krijgen en daardoor zich beter kunnen oriënteren. Ook zullen de standhouders meer aandacht kunnen geven aan de bezoekers.

Vooral zaterdagmiddag was het erg druk
Vooral zaterdagmiddag was het erg druk
Foto: Dick Ruumpol

Of het openstellen op de vrijdag het probleem oplost zal komend jaar moeten gaan blijken. CARP ZWOLLE expandeert elk jaar en er is zelfs een wachtlijst van standhouders. Vaak wordt geroepen dat er een grotere locatie moet worden gezocht dan de IJsselhallen maar dit zal om nostalgische redenen minder snel een optie zijn. Deze beurs heet niet voor niets CARP ZWOLLE en de plaats is hierin vrij bepalend. De IJsselhallen en CARP ZWOLLE zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en een andere locatie zal wellicht de identiteit van deze beurs om zeep helpen.

Volgend jaar duurt CARP ZWOLLE drie dagen
Volgend jaar duurt CARP ZWOLLE drie dagen
Foto: Dick Ruumpol

Het is een pre dat de organisatie van CARP ZWOLLE er in ieder geval alles aan probeert te doen om de situatie zoals die zich afgelopen zaterdag voordeed, niet meer te laten voorkomen. Uiteindelijk willen ze natuurlijk ook tevreden bezoekers. Ik zelf vindt zo’n derde dag niet vervelend. Van mij mag de beurs wel een week duren! Hoe de bedrijven hier naar zullen kijken, blijft natuurlijk de vraag omdat zij nu inclusief opbouw dag, 4 dagen kwijt zijn. De toekomst zal het uitwijzen!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.