CarpCam update: Veel activiteit voor de camera

Op zaterdag 21 juli zijn we gestart met ons nieuwe CarpCam project en in de eerste 9 dagen hebben we niets te klagen gehad over de activiteit voor de camera. Onze voerstek wordt doorlopend bezocht door de karpers en daar zaten zelfs enkele grote exemplaren bij! Een van de absolute topvissen van het water, een bekende schubkarper van ongeveer 27kg, heeft zich al meerdere malen op beeld laten vastleggen en bij die vis hebben we ook wat bijzonder gedrag waargenomen. Er wordt weleens gezegd dat grote karpers een voerplek gaan domineren en mogelijk dat deze beelden daar een goed licht op schijnen. We zien namelijk dat de vis letterlijk op de voerplek gaat liggen en daar minutenlang stil blijft liggen voor hij weer gaat bewegen en verder eet. We hebben de beelden een beetje voor je ingekort maar het gedrag is zeer opvallend.


De eerste dagen hebben we de voerplek aangevoerd met 20mm Red Flower boilies van Dutch Bait Company. De boilies waren vanaf het begin direct erg in trek bij de karpers, maar er bleek echter ook zoveel brasem te zwemmen dat het beeld flink vertroebelde. Om dit te verbeteren hebben we de diameters van de boilies de afgelopen dagen aangepast naar 24mm. Deze aanpassing heeft tot dusver een zeer positief effect gehad op de helderheid van de camerabeelden waardoor het nog leuker is om de beelden live te bekijken.

Het live meekijken kan nog 3 weken op onze CarpCam pagina of rechtstreeks op ons YouTube kanaal. De ochtenduren zijn tot nu toe het meest populair bij de vissen, maar ze laten zich de hele dag door wel zien. Veel kijkplezier!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.