CarpRules Rules!

Frankrijk is voor vele het mekka voor de karpervissers. Ieder jaar wordt er weer likkebaardend naar uitgekeken en de verwachtingen zijn hoog. Hier zijn namelijk de 'echte beren' te vangen. Veel mensen kiezen voor een betaalwater. Dit omdat Frankrijk voor vele onbekend terrein is. De regeltjes op de openbare wateren verschillen per streek en overtreed je een regel dan kun je op de blaren zitten.

Nu ontving ik een aantal weken geleden een mailtje van Rens Jansen. Rens is één van de oprichters van CarpRules. CarpRules is een app die een eind maakt aan de onduidelijkheid op de openbare wateren. Na het lezen van het mailtje heb ik de app gedownload en op mijn gemak bekeken. Zijn verhaal klonk namelijk erg aanlokkelijk. In de AppStore (IOS) kost deze app €3,59 maar wat heb je hiervoor? 

Na het openen van de App krijg je meteen een overzicht van Frankrijk te zien. Elke regio is aangegeven met een nummer dat in de lijst hieronder is te selecteren. Vrij snel krijg je de app onder de knie en 'swipe' je door de verschillende regio's. Het geheel oogt erg overzichtelijk en er is gekozen voor een heldere opzet. Qua gebruiksvriendelijkheid zit het dus wel snor.


Alle Franse regio's zijn snel en gemakkelijk te vinden.


Na het selecteren van een regio krijg je overzicht van de verschillende wateren voorgeschoteld. Middels icoontjes kun je in een oogopslag zien welke regels gelden voor het betreffende water. Denk hierbij aan het wel of niet mogen nachtvissen, het aantal hengels dat je mag gebruiken en alle beschikbare gegevens over het water. Wanneer je een water selecteert krijg je de totale omschrijving van het water te zien. 

Sommige wateren zijn nog niet 'compleet' qua gegevens maar hier wordt hard aan gewerkt aangezien elk water is uitgerust met een "Geef feedback" knop. Middels deze knop kun je de heren van CarpRules informatie geven om de app zo compleet mogelijk te krijgen.


Dit lijkt me duidelijk, toch?


Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben door deze app. Eindelijk eens een vis gerelateerde app die een probleem oplost. Iedereen heeft zijn mobiel bij zich en het scheelt je heel erg veel uitzoek werk. Bovendien werkt de app erg intuïtief, ziet hij er goed uit en werkt zelfs zonder internet. Dit laatste is niet onbelangrijk wanneer je de telefoonkosten in Frankrijk probeert te drukken. De verschillende icoontjes zorgen voor een vlot overzicht. Mocht je hier niet uitkomen kun je in het hoofdmenu, via de knop 'help' alle icoontjes op je gemak nalezen.

Die €3,59 euro haal je er als Frankrijk visser snel uit. Het voorkomt je in elk geval heel veel kopzorgen. Natuurlijk werkt deze app het beste wanneer hij door veel mensen wordt aangevuld. Dit krijg je helaas pas voor elkaar wanneer hij door veel mensen wordt gebruikt.

Wil je meer weten over deze app, neem dan een kijkje op de Facebook pagina van CarpRules of bezoek je appstore.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.