CarpSquare Mechelen 2015

Afgelopen weekend was het weer zover en werden de Nekkerhallen in Mechelen omgetoverd in een karper walhalla van 6000 m2. Tijdens de vorige editie, twee jaar terug lag er nog een pak sneeuw. Deze keer waren de weergoden ons beter gezind door de bezoekers de rit naar Mechelen in een zonnetje te laten afleggen. Dit was ook terug te zien in de bezoekersaantallen. Wij van CarpFeeling hebben zaterdag een kijkje genomen.

Zoals gezegd kon de rit dit keer in een zonnetje worden afgelegd, wat toch wel een stukje fijner was dan de vorige keer dat ik naar de Nekkerhallen reed. Net iets na de opening arriveerde ik bij de Nekkerhallen en kon zo het parkeerterrein oprijden, na de toegangskaarten controle stond ik in een mum van tijd binnen. Nu kan je van opzet Carpsquare niet direct vergelijken met Carp Zwolle, maar dit stuk verliep dus een stuk vlotter. Hopelijk verbeterd dit volgend jaar bij Carp Zwolle als ze het over drie dagen spreiden.

Het was nog niet heel erg druk, maar de bezoekers stroomde lekker binnen. Hierdoor had je goed de mogelijkheid om bij alle stands op het gemakje te kijken, uitleg te vragen of gewoon gezellig een praatje te maken. Ik denk dat ik het best kan omschrijven als "gezellig druk". 

Lezingen

Er was voor elk wat wils te zien tijdens deze editie. Zo waren er diverse lezingen van onder andere Piet Vogel die zijn liefde voor de Lot niet onder stoelen of banken stak tijdens zijn lezing. Hij was iets rustiger dan normaal door een keelontsteking, maar zijn enthousiasme was zeker niet minder.

De lezing van Peter Vlasveld
De lezing van Peter Vlasveld
Foto: Edwin Stoffels

End Tackle

Nu is het algemeen bekend dat de haken vanaf de fabriek met wat vijlen veel scherper gemaakt kunnen worden. Pinpoint-hooks (zie ook Random nieuws juni 2014 deel 3) was ook aanwezig om je haarfijn uit te leggen hoe je dit moet doen en jezelf te laten ondervinden hoe veel scherper een haak kan worden. Voor wie enthousiast was kon je gelijk hun "all-in" set aanschaffen.Hier in zitten de twee benodigde vijlen, haken houder en een super handig vergrootglas met verlichting dit verpakt in een mooie casing. In Belgie zijn de producten van PinPoint-hooks nu ook verkrijgbaar bij MegaFish.

Pinpoints voert een laatste check uit
Pinpoints voert een laatste check uit
Foto: Edwin Stoffels

PB had groot uitgepakt deze editie, en stonden er met een grote stand waar je echt werkelijk alles kon vragen over hun tackle aan de diverse consultants. Piet Vogel was niet alleen aanwezig voor de lezingen maar ook met een stand met zijn end-tackle. Bij beide stands was het lekker druk en van die gelegenheid werd dus goed gebruikt gemaakt door de beurs bezoekers. 

Drukte op de stand van PB Products
Drukte op de stand van PB Products
Foto: Edwin Stoffels

Aas

Ook de diverse aasfabrikanten waren aanwezig. Nu had ik de meeste wel al eens voorbij zien komen in de Random Nieuws artikelen van Tim. Een nieuwe op de beurs was DLR-Baits, die een volledige range van boillies, dips, boosters, pellets, popups en kant en klare partikels aanbied. Ze hebben ook een spooky dip welke vol zit met amonio's en een wolk geeft onderwater, beetje zoals de Goo van Korda dus. 

DLR Baits
DLR Baits
Foto: Edwin Stoffels

Naast DLR was ook Cobri aanwezig met hun smiley boillie. Toch wel een apparte hookbait, ik weet niet of de uitleg die ik kreeg in de praktijk ook echt iets uitmaakt. Maar hun slogan "Dare to be different" met deze bollen klopt wel.

Cobri met hun smiley boillie
Cobri met hun smiley boillie
Foto: Edwin Stoffels

Buitenom de bovenste waren er nog veel meer aas stands aanwezig zoals bijvoorbeeld Eddy Sterckx, Diamond Baits en NeoBaits.

NeoBaits laat zich van zijn beste kant zien
NeoBaits laat zich van zijn beste kant zien
Foto: Edwin Stoffels

Tackle

De winkeliers konden natuurlijk niet ontbreken op deze beurs en waren dus ook goed vertegenwoordigd. Ook onze sponsor "Markerworld" had flink uitgepakt en stond er met een behoorlijke stand waar van alles te vinden was zoals de special rodpods, kleding van hotspot, etc. 

Vanzelfsprekend was ook Marker World van de partij
Vanzelfsprekend was ook Marker World van de partij
Foto: Edwin Stoffels

Kleding

Ook als je opzoek was voor nieuwe kleding was er genoeg keuzes bij de diverse stands. Een special in dit gamma was de stand van House of Carp, deze hadden een behoorlijke selectie hoodies en t-shirts meegenomen. Waar voor iedereen wel iets te vinden was.

House of Carp gaf "acte de presence"
House of Carp gaf "acte de presence"
Foto: Edwin Stoffels

Ook markerworld had wat kleding bij van het Italiaanse hotspot. Moet toch zeggen dat die echt mooie kleding maken.

Looks good!
Looks good!
Foto: Edwin Stoffels

Weer eens wat anders

Een stand die wat afweek van de rest was die van hengelsportcadeau. Bij deze stand kon je allerlei vis gerelateerde cadeaus kopen, zoals beelden, klokken en vele andere dingen. In mijn huiskamer pronkt nu ook een mooi stenen knolletje op de kast. Ook hadden ze diverse bekers voor wedstrijden waar sommige toch echt een ander design hadden als normaal. 

Hengelsport cadeau.nl
Hengelsport cadeau.nl
Foto: Edwin Stoffels

Conclusie

De organisatie heeft dus wederom een leuke beurs neer gezet. Het viel me wel op dat het gros van de winkeliers met een stand uit Nederland kwam, niet dat mij of de bezoekers dat wat uitmaakte denk ik. Hopelijk tot over twee jaar!

Deskundig advies van Bas van Klaveren van de Carp Specialist
Deskundig advies van Bas van Klaveren van de Carp Specialist
Foto: Edwin Stoffels

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.