Catch 4 Cancer

Catch 4 Cancer is een ludieke karperwedstrijd voor het goede doel, georganiseerd door The Carp College en de TCC Crew. The Carp College is een VZW (stichting voor de Nederlanders onder ons) die zich gespecialiseerd heeft in het organiseren van jeugdevenementen op het gebied van karpervissen en ook daarom is er als goed doel het Kinderkankerfonds gekozen. Via het inschrijvingsgeld en externe sponsors zal er getracht worden een mooie som te bekomen, zodat wij als karpervissers ook ons steentje kunnen bijdragen.

Eén van de vele prachtvissen die er rondzwemmen op Timmy's LakeEén van de vele prachtvissen die er rondzwemmen op Timmy's Lake

Waar & Wanneer

Om van dit evenement een succes te maken, is The Carp College de samenwerking aangegaan met The Carp Specialist en De Karperhoeve. Catch 4 Cancer zal doorgaan van 19 tot en met 23 november 2018 op Timmy’s Lake - De Karperhoeve in België. Timmy's Lake is het grootste meer op het domein De Karperhoeve en zo'n 6,5 hectare groot. De grootste karper op het water weegt 26,2kg en de karpers hebben een gemiddeld gewicht van zo'n 13-14kg. Naast het formaat van de karpers op het water, valt de schoonheid van de vissen erg op: van grote en breedgebouwde schubkarpers tot de meest mooi beschubte spiegelkarpers. Op het water is het mogelijk om erg selectief op karper te vissen met subtiele montages en klein aas, aangezien er nauwelijks witvis en brasem op het water rondzwemt.

Alan Blair zal Catch 4 Cancer ook bezoekenAlan Blair van Nash bezoekt ook het evenement

Nadat de hengels vrijdag om 10h worden ingedraaid is het tijd om alles op te gaan ruimen. Als alles is opgeruimd wordt het tijd voor een bedankje vanuit de organisatie voor jullie inzet en steun. Dit zal gebeuren middels een barbecue waar je dan gezellig kunt nakletsen.

Prijzen

Catch 4 Cancer is geen wedstrijd en dus is er geen klassement. Toch willen we jullie niet met lege handen naar huis sturen. Dankzij onze sponsors zal er dus voor alle deelnemers een mooi prijzenpakket samengesteld worden! In ieder geval zal er een exclusief 'Catch 4 Cancer' T-Shirt als herinnering in zitten.

Goede doel

Ten eerste zal er een groot gedeelte van het inschrijfgeld naar het Kinder Kanker Fonds gaan. Natuurlijk moet The Carp College kosten maken om dit evenement mogelijk te maken, maar zoals een goede stichting betaamt wordt dit kostenneutraal gedaan. Maar liefst 75% van het inschrijfgeld gaat dus direct naar het goede doel. Hiernaast zullen ze ook nog diverse sponsoren zoeken die per kilogram gevangen vis een donatie doen. Het is geen wedstrijd, maar veel vis vangen helpt dus wel het goede doel.

Kosten & Inschrijven

De kosten zijn €200,- per visser en dus €400,- per koppel. Hiervan zal €150,- per visser worden gedoneerd aan het goede doel. Bij een volledige bezetting kunnen ze dus €2400,- overmaken aan het KinderKanker Fonds. Inschrijven kan vanaf 7 februari om 20h via het e-mail adres catch4cancer@thecarpcollege.be. Wees er snel bij, want vol=vol. Als je als firma dit mooie initiatief wilt ondersteunen kan je natuurlijk ook contact opnemen via dit e-mail adres. Wil je meer informatie? Kijk dan op de website van The Carp College of hun Facebookpagina.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.