CF News Flash - April 2018 deel 1

De lente lijkt dit weekend eindelijk aan te breken en waarschijnlijk gaat het kwik zelfs al stijgen naar 20 graden. Ik zie mezelf al zitten voor mijn bivvy en genieten van een heerlijk pintje. De plannen liggen er in ieder geval. Het zal instant worden, maar ik kan in ieder geval al niet wachten. Alvast heel veel succes mocht je ook de waterkant hebben opgezocht. Natuurlijk heb ik eerst nog even de laatste nieuwtjes op een rijtje gezet en in deze editie vind je onder andere nieuws van Gemini, Nash, Ridgemonkey, Cipher, Summit Tackle en Custom CARP Bobbins. 

Gemini Carp Tackle – Tidy Boom

Als je nog niet gehoord hebt van de Ronnie Rig dan heb je echt onder een steen geleefd de laatste twee jaar. Deze rig blijft maar aan populariteit winnen en bijna ieder merk heeft wel een artikel in het assortiment dat iets met deze rig te maken heeft. Gemini Carp Tackle kennen we natuurlijk vooral van hun ARC System, maar ze hebben recentelijk de Tidy Boom aan hun assortiment toegevoegd. Dit is een boom sectie met een quick link die natuurlijk uitermate geschikt is om een Ronnie Rig mee te maken. Haak er aan, krimpkous even krimpen en klaar ben je. De boom sectie is van Fluorocarbon en voorzien van twee grote lussen aan de uiteinden. Het bijzondere aan deze booms is dat de Fluorocarbon is samengesmolten middels hun unieke 'Fused Bond Technology'. De booms zijn verkrijgbaar in omgerekend 14 en 17 cm. Voor meer informatie kijk je op de website van Gemini Carp tackle.

Gemini Carp Tackle – Tidy Boom

Gemini Carp Tackle – Nieuwe gewichten ARC System

Als we dan toch bij Gemini zijn aanbeland nemen we gelijk het nieuwtje mee dat hun ARC System binnenkort ook verkrijgbaar is in 4, 4.5 en 5 oz. Voor de echte werpkanonnen van hengels is er nu dus ook het juiste werpgewicht beschikbaar. Voor wie dit systeem nog niet kent verwijs ik naar de review die ik hierover geschreven heb. In het kort is dit een helikopter systeem setup waar je haak in een clip zit die op het lood zit gemonteerd. Zodra deze het water raakt komt de clip los en je haak vrij. Hierdoor is het geheel erg gestroomlijnd tijdens het werpen en kan je net iets verder werpen. Voor meer informatie kijk je op de website van Gemini Carp tackle.

Gemini ARC

Ridgemonkey – RM-Tec Braided Shock Leader

De laatste tijd heeft Ridgemonkey in een rap tempo hun RM-Tec range op de markt gebracht. De lijn bevat een scala aan end-tackle zoals haken en lijnen. Nieuw in deze range is de Braided Shock Leader. De naam geeft al aan dat deze voorslag een gevlochten variant is en dus geen rek zal bevatten. Met een trekkracht van maar liefst 22.7 kg (50 lb) is het ook niet echt slap te noemen. Het wordt geleverd op een klos van 20 meter in een camo uitvoering. Voor meer informatie kijk je op de website van Ridgemonkey.

Ridgemonkey – RM-Tec Braided Shock Leader

Nash – Braided Leader

Een andere nieuwe leader op de markt is de Braided Leader van Nash, welke ook een gevlochten variant is. Door gebruik te maken van acht strengen kevlar en twee strengen teflon is deze nog sterker en heeft hij een breeksterkte van maar liefst 55 lb. Je kunt de leader ook gebruiken als onderlijnmateriaal bij extreme omstandigheden. De Nash Braided Leader wordt geleverd op een klos van 50 meter. Voor meer informatie kijk je op de website van Nash.

Nash – Braided Leader

Nash – Bullet Mono Mainline

Nash heeft de laatste tijd al meer producten geherintroduceerd die een rijk verleden hadden. De bekendste is waarschijnlijk wel de Scopex Squid boilie. Ook de Bullet Mono Mainline is een product wat ze gaan herintroduceren, maar deze is wel geupdate en dus beter dan de originele Bullet Mono. De Bullet Mono is een monofilament hoofdlijn die snel afzinkt en weinig rek bevat. Hij wordt geleverd op spoelen van 1000 meter en is verkrijgbaar in groen en bruin in breeksterktes van 10, 12, 15 of 20 lb. Voor meer informatie kijk je op de website van Nash.

Nash – Bullet Mono Mainline

Resilure – Carp butt range

Heb je plannen hebt om zelf hengels te laten bouwen of je bestaande hengels te laten customizen? Dan moet je zeker even kijken naar de rodbutts van Resilure. Deze rodbutts zijn gemaakt van acryl en hebben naar keuze een 1k of 3k carbon look en zijn verkrijgbaar in 4 verschillende varianten. Bij alle varianten heb je de keuze voor een 3d insert van een spiegel-, schub-, lederkarper of een bovenaanzicht. De rodbutts kan je vervolgens afwerken met een zilveren, zwarte, gouden, rode of blauwe collar. Okay ik geef toe goedkoop zijn ze niet, maar wel enorm gaaf. Voor meer informatie kijk je op de website van Resilure.

Resilure – Carp butt range

Summit Tackle – Premier Ali Range

'Hoge kwaliteit aluminium wat zwart geanodiseerd is' wel een heel karige omschrijving van de nieuwe Premier Ali Range van Summit Tackle. Toch is dit exact wat alle items in deze range gemeenschappelijk hebben, maar dan natuurlijk wel met het sublieme design werk van Summit Tackle. De range bestaat uit 2 verschillende banksticks in vier verschillende lengtes. Beide zijn voorzien van een geplatte binnenbuis zodat deze niet kan draaien. De D Bit bankstick heeft een gekartelde punt zodat deze in iedere ondergrond te gebruiken is. Mocht je nog meer kracht moeten zetten dan kan je hiervoor de D Bit Drive Tool gebruiken. Er zijn drie buzzerbars te verkrijgen, namelijk een 2 rod mini, 2 rod en een 3 rod. De range wordt afgemaakt door een stabilizer. Voor meer informatie kijk je op de website van Summit Tackle.

Summit Tackle – Premier Ali Range

Custom CARP Bobbins – Distance Sticks

Distance sticks zijn er inmiddels in vele varianten en de gaafste heeft Tim een paar weken terug op een rijtje voor je gezet. Inmiddels heeft Custom CARP Bobbins ook distance sticks op de markt gebracht die ik jullie niet wilt onthouden. Zoals de naam al doet vermoeden maakt Liam normaal gezien custom bobbins van Acryl. Het zal je dus niet verbazen dat deze distance sticks dus ook van Acryl zijn gemaakt. Het Acryl is voorzien van diverse prints zoals een zwart/wit of groene camo of diverse flerige prints. De distance stick zelf is vervaardigd uit twee delen die je in elkaar schroeft en is dus naast licht gewicht ook nog eens klein in transport. Er wordt een punt bijgeleverd van roestvrijstaal die je op zichzelf in de grond kan duwen waardoor je geen druk op de Acryl hoeft te zetten. Voor meer informatie kijk je op de Facebook pagina van Custom CARP Bobbins.

Custom CARP Bobbins – Distance Sticks

Cygnet/Aqua/Trakker – Account/media managers gezocht voor Nederland

Cipher is de holding van Trakker, Cygnet en Trakker en gaan de distributie in Nederland, Duitsland en Frankrijk een andere twist geven. Dit betekent dus dat ze hun Europeese sales team gaan uitbreiden. Spreek je ook een goed woordje Engels met eventueel wat ervaring in deze branch dan is dit wellicht de ideale kans om werk en hobby te kunnen combineren. Om te solliciteren moet je een CV en sollicitatiebrief opsturen naar vacancies@cipherint.com voor 30 april.

Okimono - Dobberman

De oplettende kijker van De Kwis was het misschien wel opgevallen dat Joep van Deutekom vorige week een T-Shirt aanhad met een dobber. Ook Luuk Ikink had deze een keer aan tijdens RTL Boulevard. Dit shirt is van Okimono en ontworpen door Sjoerd en Nout met Yke Bartels. Nu klinkt dat laatste wel leuk alleen heb ik geen idee wie dat überhaupt zijn, maar als de 'sterren' het dragen zullen het vast bekende designers zijn :-). Goedkoop is hij in ieder geval niet wat het zal je € 39,95 kosten om in het zelfde shirt als Joep en Luuk rond te lopen. Hij is verkrijgbaar in diverse maten in zowel een ronde- als v-hals. Je kan hem bestellen via Okimono

okimono dobberman

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.