CF News Flash - April deel 2

Vandaag is de dag dat alles even Oranje kleurt, want op het moment van lezen is het 27 april, oftewel koningsdag! Lang leve de koning! Voor de meesten onder ons is dit een dag van plezier en vertier, een ander gebruikt het om te klussen. Natuurlijk kun je deze extra vrije dag ook gebruiken om eens lekker achter onze geschubde vrienden aan te zitten. Kortom er is genoeg te doen op een dag als deze. Maar voor dat je in actie komt neem dan eerst even de tijd om deze kersverse nieuwe editie van CF News Flash te lezen. Het is te merken dat het voorjaar volop bezig is. De lente is namelijk voor de meeste hengelsport fabrikanten het moment om de spreekwoordelijke bloemetjes buiten te zetten. Het is stormloop hier want er zijn weer heel wat nieuwe producten gepasseerd in de afgelopen twee weken. Te veel om in deze editie te proppen. Maar niet getreurd deze houden jullie nog te goed van mij in de volgende editie`s. In dit tweede deel van april gaan we kijken naar nieuwe producten van o.a. Fox, Korda, BankBug, Ridgemonkey, Top Notch Tackle, Cygnet tackle. Ook staan we even stil bij een te gekke nieuwe collectie zonnebrillen,en hebben we een te gekke primeur van Raptor Boats. Veel leesplezier toegewenst op deze feestelijke dag!

Nu tijdelijk verkrijgbaar deze nieuwe Limited edition weegschaal van Reubenheaton www.m2baitandtackle.com.

Laten we deze editie van News Flash eens eerst beginnen met breaking nieuws. Misschien zal je het al vernomen hebben maar onlangs kwam er een bericht naar buiten dat Gardner Tackle, Advanced Technology Tackle oftewel ATT overgenomen. Deze overname van Gardner Tackle staat garant voor een betere samenwerking en een aantal zeer mooie beetmelders die nog in het verschiet liggen. Deze overname heeft er ook voor gezorgd dat er een nieuwe gezamenlijke logo moest komen. Hieronder zie je het nieuwe logo van deze overname. Wil je hier meer over weten? Kijk dan gerust even op www.gardnertackle.co.uk

Nieuwe logo van de overname van ATT.

Ook een nieuw logo voor Top Notch Tackle

Nu we het toch over nieuwe logo`s hebben. Ook het Engelse bedrijf Top Notch Tackle heeft zijn logo in een subliem nieuw jasje gestoken. Zie hieronder het vernieuwde logo voor in de toekomst.

Nieuw uiterlijk van Top Notch Tackle oftwel TNT.

Top Notch Tackle CTS Throwing Stick

Nu we onderhand toch bij TNT zijn aangekomen kunnen we meteen even hun nieuwe CTS Throwing Stick onder de loep nemen. Top Notch Tackle houd zich normaal gesproken voornamelijk bezig met het produceren van RVS bankware, maar het lijkt erop dat ze hun assortiment wat verder gaan uitbreiden met deze nieuwe carbon werppijp. De CTS werppijp is echt wat voor de tackletarts onder ons omdat hij er gewoon superstrak uitziet met zijn carbon look en een stevig zwart afgewerkte gripper handvat. Aan de onderkant van de werppijp bevind zich een verzwaarde metalen kapje dat wat meer tegengewicht moet geven tijdens het werpen wat dan weer resulteert in het behalen van grotere afstanden. De CTS Throwing Stick is uitgebracht in maar liefst vier verschillende diameters. (15, 18 , 20 en 22mm). Deze werppijp is alleen in Engeland te verkrijgen. Of op bestelling bij M2 bait & tackle.

Kleine sneak preview van de CTS throwing.

Korda extra lange Rigsafe

Speciaal voor de gebruikers van lange onderlijnen heeft Korda nu naast de handige mini Rigsafe nu ook een extra lange versie uitgebracht. Met zijn moderne en robuuste design bied deze Rigsafe maar liefst ruimte voor ruim 90 rigs met een totale lengte tot 30 cm. Doordat Korda gebruikt maakt van handige zogenaamde dubbel pins is het nu ook mogelijk om je onderlijnen die nog niet voorzien zijn van een wartel of lus netjes op te bergen. Zo kun je in elke situatie je onderlijn lengte nog aanpassen als dat nodig is. Verder is deze Rigsafe voorzien van een handige en sterke magnetische sluiting zodat je de Rigsafe ook in koude en natte omstandigheden makkelijk kan openen. Voor meer informatie over de nieuwe producten van Korda kijk je op www.korda.co.uk

De lange variant van de mini Rigsafe.

Fox Edges Tungsten Line Guard Beads

Bij Fox zijn ze goed bezig! Het ene na het andere nieuwe product rolt van de band. In de eerste editie van CF News Flash hadden we al een paar nieuwe coole producten gezien van Fox en voorlopig gaan we gewoon verder waar we gebleven waren. In dit tweede deel van CF News Flash zullen we nog eens twee nieuwe producten van Fox nader bekijken. Laten we beginnen met de Fox Edges Tungsten Line Guard Beads. De naam klinkt als een mond vol maar het is niets meer dan een paar stoppers voor op je hoofdlijn. Deze stoppers maken het namelijk mogelijk om simpel met een chod of helicopter rig direct op de hoofdlijn te vissen. Tijdens de dril van een karper glijdt de bead naar beneden tot aan de Heli Buffer Sleeve die over het werplood zit. Voorzien van een handige, getaperde kant waar de wartel mooi op valt, zodat de hoofdlijn niet wordt beschadigd tijdens het drillen van een karper. Door het toevoegen van tungsten (wolfraam) blijft je hoofdlijn ook nog eens strak op de bodem liggen.

De nieuwe Tungsten Line Guard Beads van Fox.

Fox Black Label Compact Pod

Zoals de naam je waarschijnlijk al doet vermoeden is deze pod ontworpen met de nadruk om klein en compact te zijn, zowel in als uitgeklapt. De Compact Pod is daarom een ideale aanvulling op de andere Black Label Bankware producten. Deze Compact Pod combineert namelijk perfect met de standaard Black Label Cam-Lok Banksticks en is ideaal te gebruiken op stekken met een keiharde ondergrond. Ook kun je de Black Label Goal Post Converter Kit gebruiken om jouw normale Black Label Buzz Bars te transformeren tot goal posts. Bevestig dan de Black Label Cam-Lok Banksticks en plaats deze in de Compact Pod. Voor meer informatie over deze nieuwe producten van Fox kijk je op www.foxint.com.

Zeer compact en makkelijk mee te nemen.

Bank Bug Stove Station

Af en toe komen er wel eens van die verdomde handige gadgets langs op het internet waaronder deze nieuwe Stove Station van Bank Bug. Hoe vaak heb je tijdens het koken of het zetten van thee of koffie wel eens te maken met een ongelijke ondergrond? De kans dat er dan wat om kan vallen is aanzienelijk groter. In sommige gevallen kan dit zelfsvoor gevaarlijke situatie zorgen. Wat te denken als je brander in je bivvy omvalt? Of die hete pan met kokend water? Om dit soort taferelen zoveel mogelijk te vermijden heeft BankBug deze stabiele Stove Station ontwikkeld. Met deze Stove Station zorg je altijd voor een stabiele ondergrond tijdens het koken. Safety come`s first toch?

Stabiel koken met de nieuwe Bank Bug Stove Station

Hawkers.Co nieuwe lente collectie Zonnebrillen

Nu de zon zich vaker laat zien is een goede zonnebril geen overbodige luxe. Zeker niet als je verblind wordt door de schittering van de zon op het water. Gelukkig is dit probleempje snel verholpen met deze te gekke fancy zonnebrillen uit de nieuwe lente collectie van Hawkers. Deze nieuwe collectie polaroid zonnebrillen zijn handgemaakt en bieden 100% bescherming tegen UV straling. Buiten dit om ogen deze zonnebrillen gewoon super cool en ben je zeker weer het mannetje aan de waterkant. Nieuwsgierig naar de complete nieuwe lente collectie? Kijk dan snel op www.hawkersco.com.

Kekke zonnebrillen van Hawkers.

RidgeMonkey Remote Bivvy Lite Duo

Nog niet zo lang geleden werden de toenmalig nieuwe Duo Bivvy Lite`s op de markt gebracht maar nu gaat RidgeMonkey een klein stapje verder op het gebied van innovatie. Wat dacht je van een vernieuwde Bivvy Duo Lite met een afstands bediening? Simpel je bivvy lamp aan of uitzetten met je afstands bediening! Gemak dient de mens toch? De RidgeMonkey Bivvy Lite Duo is gewoon een praktische handige lamp dat een hoop gezeur in het donker kan voorkomen. Let er wel op dat de eerste oudere serie van de Duo Lite`s niet samenwerken met de afstands bediening van deze nieuwe serie uitgebrachte lampen. Als het goed is zal deze nieuwe Duo Lite deze week verkrijgbaar moeten zijn bij de betere tackleshops.

De RidgeMonkey Duo Lite nu met afstandsbediening

RidgeMonkey Action Station

Naast de Remote Bivvy Lite Duo heeft RidgeMonkey nog een nieuw product aan haar assortiment toegevoegd. Namelijk de Action Station. In het Random nieuws van week 3 eerder dit jaar zagen we hem al voorbij komen en nu is hij daadwerkelijk op de markt gebracht. Voor wie het Random Nieuws van week 3 gemist heeft volgt hier nog even een kleine beschrijving over de Action Station. De Action Station is een tacklebox die volledig waterdicht en afsluitbaar is. Bovendien is hij nagenoeg overal aan te monteren en kan hij 360 graden draaien. Dus nooit geen losse boilienaalden of rigs meer los op je tent, Want vanaf nu heb je alles bij de hand in de Action Station. Op het moment van schrijven is de Action Station al onderweg naar ons kikkerlandje en zal naar verwachting ongeveer 43€ gaan kosten.

Altijd snel je tackle bij de hand met de Action Station.

Cygnet Tackle Splash Mat

Vroeger kwam je ze vaker tegen maar tegenwoordig zie je ze bijna niet meer. En dan heb ik het over de spat matjes voor onder je hengels en beetindicators. Deze matjes lijken in de loop van de jaren een beetje old skool te zijn geworden. Cygnet Tackle lijkt hier weer nieuw leven in te blazen met deze nieuwe Splash Mat. Naast het feit dat zo een mat er super tardy uitziet heeft het ook nog eens een doel om je bobbins te beschermen en schoon te houden als met slappe lijnen zit te vissen. De Splash Mat zet je simpel vast met 4 grond pennen die tevens voorzien zijn met een isotope sluiting. Een belangrijk detail van deze mat is de diameter van je bankstick. Deze gaat namelijk tot een diamter van 18mm. Heb jij interesse in deze Splash Matt? Kijk dan op de website van Cygnet Tackle voor meer informatie. www.cygnettackle.co.uk

De nieuwe Splash Mat van Cygnet.

Raptor Boats opblaasbaar eiland

Toen ik van de week een tip kreeg van Tim over een primeurtje van Raptor Boats moest ik toch wel even een paar keer goed kijken of dit wel echt was. Ik kon het namelijk niet geloven dat je eigenaar kunt zijn van je eigen drijvend eiland. Raptor Boats maakt het waar en gaat daarmee een stap verder dan hun concurrenten. Met dit eiland stijgt het karpervissen naar een hoger level. Hoe mooi kan het zijn om gewoon zonder zorgen lekker te vissen met je vismaat of alleen, en dan ook nog eens in alle rust de beste stekken te bevissen die vanaf de kant niet bereikbaar zijn. Binnenkort is dit allemaal mogelijk! Zoals je al op de foto kan zien is het eiland groot genoeg om een twee persoons tent op te zetten inclusief twee rod pods. Ook de veiligheid is hoog in het vaandel genomen, want het eiland bestaat namelijk uit vier verschillende lucht compartimenten net zoals de buitenring die ook uit vier compartimenten bestaat. Dus mocht er een compartiment lek raken dan is het wel zo handig dat je niet meteen naar de bodem van het meer zakt. Om het eiland te beschermen tegen slijtage en het meer stevigheid te geven is de toplaag extra opgevuld met een een dubbele laag pvc dat wel een stootje kan hebben. Buiten dit allemaal om is het eiland zo gemaakt dat het een maximaal gewicht van 100 kg per vierkante meter kan hebben. Op de foto hieronder kun je het prototype zien. Wanneer dit opblaasbaar eiland op de markt zal komen is nog niet bekend. Wil je meer informatie? Surf dan even naar website van Raptor Boats. www.raptorboats.nl

Carpfishing level expert met je eigen eiland.

Sportvisserij Nederland Tekenpas

Voor veel vissers is het seizoen begonnen. Maar niet alleen voor ons vissers is het seizoen begonnen ook de teken zijn weer ontwaakt. Wij sportvissers zijn een verhoogde risico groep. De laatste jaren hoor je in de sportvis wereld steeds meer over gevallen van een Tekenbeet of de ziekte van Lyme. Zelf kun je ook al een hoop doen om niet te worden gebeten door een teek. Ten eerste draag altijd een lange broek. Ten tweede vermijd zoveel mogelijk hoog gras en als laatste controleer jezelf op teken. En zeg nou zelf “voorkomen is beter dan genezen.” Mocht je ondanks deze voorzorgs maatregelen dan toch door een Teek gebeten worden dan is het wel zo handig dat je een Tekentang bij de hand hebt. Eigenlijk zou deze standaard bij je uitrusting moeten zitten. Heb je nog geen tekentang? Kijk dan eens naar de nieuwe Tekenpas van Sportvisserij Nederland. Een handige tool om Teken te verwijderen en die je altijd bij je hebt als je gaat vissen. Dus vissen altijd de Tekenpas mee! Je kunt de Tekenpas voor slechts 3€ bestellen op de website van Sportvisserij Nederland. www.sportvisserijnederland.nl

Vissen? Neem altijd je tekenpas mee.

En met deze Tekenpas zijn we alweer aan het einde gekomen van het tweede deel van Cf News Flash voor deze maand. De volgende News Flash beloofd nu alweer een bomvolle editie te worden, aangezien ik nog een waslijst met nieuws voor jullie achter de hand heb. Maar voor nu rond ik het af, en wil ik iedereen een fijne koningsdag toe wensen. En voor de die hard vissers onder ons “succes!” Tot over twee weken weer.

Grappige koffiemokken. Te bestellen op www.leukemokken.nl

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.