CF News Flash - April deel 3

Onze Belgische lezers hebben nu een extra lang weekend en vele van hun zullen dan ook die extra dag gebruiken om de lijnen dus nat te maken. In mijn geval betekent het de tweede week van de meivakantie en er staat ook een sessie op het programma. De auto is weer zo volgestouwd dat een gevorderde puzzelaar jaloers zou worden en de navigatie zegt nog 650 km te gaan. Tijdens het inpakken hebben we toch nog even tijd gemaakt om verschillende nieuwtjes voor jullie klaar te zetten in deel 3 van de CF News Flash van deze maand.

The Goose Specials

Pennen zijn er in allerlei maten/vormen en kleuren natuurlijk, maar met de hand gemaakte pennen zijn toch altijd speciaal en veelal mooier. Nu heb je natuurlijk altijd baas boven baas en de pennen van Richard Gans zijn van stuk voor stuk meesterwerkjes te noemen. Naast dat ze er echt fantastisch uit zien, zijn ze ook nog eens van hoge kwaliteit waardoor ze een stootje kunnen hebben. Voor een bedrag van € 3,00 tot € 15,00 heb je een handgemaakt kunstwerkje aan je penhengel hangen. De pennen zijn te bestellen door een bericht te sturen naar de Fanpage van The Goose Specials.

Hangemaakte pennen van The Goose SpecialsHandgemaakte pennen van The Goose Specials

Strategy Pole Position Line Aligners

Strategy blijft hun Pole Position range maar uitbreiden en nu hebben ze er een nieuwe line aligner aan toegevoegd. Hij is zo ontworpen dat hij gemakkelijk op de haaksteel te bevestigen is en toch heel subtiel is. Het meest belangrijke van een line aligner is natuurlijk de stijfheid en daar zit dus ook het vernuft in bij deze nieuwe line aligner van Strategy. Voor de verschillende haken hebben ze twee formaten op de markt gebracht, namelijk medium en short. De laatste is geschikt voor de grotere haken vanaf maat 4 en de medium voor 6 en lager. De line aligners zijn verkrijgbaar in het doorschijnend groen en bruin waardoor er voor iedere situatie wel een goede line aligner is. Voor meer informatie kijk je op de site van Strategy.

Rig Marole FLX Precision

Vorig jaar heeft het Engelse Rig Marole een nieuwe hoofdlijn op de markt gebracht, genaamd "FLX Precision". Aangezien we hem nog niet behandeld hebben laten we hem toch nog even de revue passeren. De FLX Precision is een fluorocarbon gecoate monofilament, waardoor deze veel beter afzinkt dan een gewone monofilament hoofdlijn en ook nog eens schuurvast is. Het meest bijzondere aan deze hoofdlijn is de extreem gladde afwerking waardoor deze heel gemakkelijk van je spoel afkomt en dat er dus verder mee geworpen kan worden. De lijn is verkrijgbaar in drie diktes, namelijk: 0.26 mm (10lb), 0.31 mm (15lb) en 0.33mm (15lb). Voor meer info kijk je op de site van Rig Marole.

Rig Marole FLX PrecisionFLX Precision is een fluorocarbon gecoate monofilament

Poseidon Multi Lead

Werpgewichten zijn er inmiddels in allerlei varianten en maten. Ondanks dat zijn er afgelopen jaar toch door diverse fabrikanten nieuwe ontwerpen bedacht, zo ook door het Duiste Poseidon. Hun Multi Lead is, zoals de naam al doet vermoeden, universeel inzetbaar en gemaakt van lood. Dit systeem kan je zowel op een loodclip gebruiken als op een helikopter manier welke ze het Outline Systeem noemen. In beide gevallen zit de onderlijn gemonteerd aan de onderkant van het lood, waardoor je eigenlijk een soort inline variant creëert voor wat betreft de inhaking. Ze zijn verkrijgbaar in het bruin en groen met een gladde coating en tevens in het groen met een zandcoating in gewichten vanaf 85 gram tot 227 gram. Ze zijn te verkrijgen via de shop van Poseidon.

Poseidon Multi LeadDe Multi Lead van Poseidon in de Outline methode gemonteerd

QCTackle Quick Drag voor Daiwa Tournament en Daiwai SS

Als we dan toch met Duitse bedrijven bezig zijn pakken we gelijk de nieuwste Speed Cap van QCTackle maar even mee. Zoals de meeste quick drags stel je ook de Speed Cap van QCTackle met één slag in van los naar vast. Hij is gemaakt van aluminium en zwart afgewerkt. De Speed Cap is geschikt voor de Daiwa Tournament s5000t, s6000t, ss9000, ss3000 en ss2600. Voor meer info of om te bestellen surf je naar de shop van QCTackle.

QCTackle Quick Drag voor Daiwa

MPE Tackle verkrijgbaar bij M2 Bait and Tackle

Voor de tackle tarts onder jullie zal MPE geen onbekende zijn want dit Engelse merk maakt erg strakke producten. De meeste van hun producten zijn gemaakt van titanium en geanodiseerd aluminium, wat natuurlijk zorgt voor de ultieme combinatie van sterkte en gewicht. Hun quick release banksticks zorgen er ook nog eens voor dat het enorm handig te gebruiken is en je niet blijft schroeven. MPE is nu exclusief te verkrijgen in Nederland via M2 Bait and Tackle. Voor meer info kijk je op de site van MPE of M2 Bait and Tackle.

MPEMPE Tackle is nu verkrijgbaar via M2 Bait and Tackle

Ridgemonkey Connect Combi Set

De pannen van Ridgemonkey zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de culinaire keuken aan de waterkant. Tim nam je vorige week al mee in een leuk artikel omtrent de evolutie van de toaster. De Connect Combi Set combineert twee pannen in één, namelijk de ontbijtpan met vier vakken en een diepe pan. De pannen zijn ook van elkaar te scheiden door hem volledig te openen en je kan ze dus ook los gebruiken mocht je ineens een grote maaltijd moeten maken. Natuurlijk zijn de pannen gemaakt volgens het beproefde concept van Ridgemonkey en zijn dus van aluminium en is het handvat te demonteren zodat deze perfect in je vistas past. Voor meer info kijk je op de site van Ridgemonkey.

Ridgemonkey Connect Combi SetRidgemonkey Connect Combi Set

Bris Hand Operated Outboard Motor

Als de accu van je elektromotor leeg is kan je natuurlijk de roeispanen te voorschijn toveren om toch nog naar de kant te raken of juist je rig te gaan uitvaren. Niet iedereen is bekwaam in het roeien en sommige lijken dan ook eerder een zigzag wedstrijd te houden in plaats van te varen als de roeispaan ter handen word genomen. Het Amerikaanse Bris heeft nu een 'thuiskommertje' gemaakt waar de schroef dus met de hand rond gedraaid kan worden in een 3:1 verhouding. De schroef is demonteerbaar en het geheel is dus ook nog vrij compact. Je kunt hem bestellen via Amazon of de site van Bris.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.