CF News Flash - Augustus 2018 deel 2

Terwijl ik deze News Flash typ trekt er een enorm regenfront over ons land en lijkt het wel op herfst als ik naar buiten kijk. Wat een verschil met toen ik de vorige maakte. De gemiddelde Nederlander zal al wel weer aan het mopperen zijn, maar voor vele van ons de tijd is de herfst toch een seizoen om nog eens lekker achter de stokken te gaan zitten. Dus wie weet vind je in de News Flash nog nieuwe dingen voor je najaarsoffensief.

Pallatrax AAA Non-Toxic Egg Shot

Als tegengewicht voor een pop-up kan je natuurlijk een loodhageltje gebruiken, maar zoals je wel weet is lood giftig en gaat het daarom ook in de ban. Pallatrax is een bedrijf dat milieuvriendelijkheid heel hoog in het vaandel heeft staan en brengt dus nu een niet giftige 'loodhagel' op de markt. De Non-Toxic Egg Shot's zijn van het formaat AAA (0.8 gram) en dus perfect om een dubbele 10mm squab of enkele 14 mm squab pop-up netjes uit te balanceren. De Egg Shots zijn verkrijgbaar in vier kleuren, namelijk: grijs, groen, bruin en gravel. Ze zitten per 20 verpakt. Voor meer informatie kijk je op de website van Pallatrax. 

Pallatrax AAA Non-Toxic Egg Shot

M2 Bait and Tackle ECU Speaker Cone

De gemiddelde tackle tart schroeft maar al te graag een beetmelders van ECU op zijn banksticks, maar het kan altijd beter moet Marc gedacht hebben toen hij nog eens een blik wierp op de ECU range. De speaker cone kon nog wel een upgrade gebruiken en hij ging aan de slag om zijn eigen speaker cone upgrade te maken. De RVS ring voor de cone is exact op maat en kan dus zonder lijm en dergelijke gemonteerd worden. Persoonlijk vind ik deze upgrade wel heel erg gaaf staan op de ECU's. In eerste instantie zullen ze worden gefabriceerd voor de S en R plus versies van de ECU, maar later zullen ze ook worden uitgebracht voor de ECU MK1 en Steve Neville. Wil je deze enorm tarty upgrade van je ECU's bestellen dan kun je contact opnemen met M2 Bait and Tackle. 

ECU custom speaker cone

Powapacs verkrijgbaar bij M2 Bait and Tackle

M2 Bait and Tackle heeft nog een nieuwtje. Ze hebben nu ook de producten van het Engelse Powapacs opgenomen in hun assortiment. Powapacs maakt diverse powerbank producten en aanverwanten, maar dan wel van een hoge kwaliteit. Zo hebben ze bijvoorbeeld de Atom, een powerbank die in twee soorten verkrijgbaar is namelijk een 60.0000 Mah en 78.000 Mah uitvoering. Naast de te verwachten USB en 12v aansluitingen beschikt hij ook over een ingebouwde omvormer en heb je dus ook een 230 V output . Optioneel is er ook zonnepaneel verkrijgbaar om hem op te laden en daarmee is je Atom in 8 tot 11 uur weer opgeladen. Natuurlijk is hij voorzien van een overspanningsbeveiliging, kortsluitingsbeveiliging, oververhittingsbeveiliging, informatie display etc. Ondanks dit wegen ze toch maar respectievelijk 2 en 2.1 kg. Voor meer informatie kijk je op de website van M2 Bait and Tackle.

powapacs

Korda Kool Range – Winst gaat naar kankerfonds

Dit voorjaar kreeg Danny Fairbrass het verlossende bericht dat er geen huidkanker meer te vinden was en hij dus genezen is. Dat wij ons als vissers nogal eens behoorlijk blootstellen aan de zon zal je niet kunnen ontkennen en daarom vond Danny het nodig om zijn genezing te gebruiken op een positieve manier. Hij heeft een speciale kledinglijn uitgebracht onder de naam 'Kool'. De items in deze range beschermen je tegen de zon en houden je ook nog eens lekker koel. Zo is er naast een normaal t-shirt ook een long sleeve t-shirt dat tijdens het vissen de armen zal beschermen. Als toevoeging is er tevens een Snood (nek buff) verkrijgbaar die je zal helpen om onder andere je nek tegen verbranden te beschermen. Later zal er tevens nog een speciale zonnehoed aan de range worden toegevoegd. Maar alleen een speciale range uitbrengen, en dus ook de gevaren van de zon meer onder de aandacht brengen, was niet genoeg voor Danny. De winst die voortvloeit uit de Kool range zal volledig worden gedoneerd aan het Lennox Children’s Cancer Fund. Deze stichting zorgt voor praktische, financiële en emotionele ondersteuning van de gehele familie voor kinderen met kanker. Je beschermt jezelf en dan steun je ook nog eens een goed doel door het aanschaffen van een item uit deze range.

CVA Magnet Stone Clip

Op Facebook kwam ik een bericht tegen van het Italiaanse CVA Masserano Lake. In dat bericht is dat zien dat er bij hun nu ook een verbod is om lood te lossen tijdens de aanbeet. Een alternatief wat ze vermeldden was de CVA Magnet Stone Clip. Deze magnetische clip monteer je aan je loodclip en op de steen zit een ijzeren ring gemonteerd. Bij een run zal deze los komen en heb je dus hetzelfde effect als vergelijkbare loodalternatieven. Nu lijkt me dit niet echt bruikbaar om te werpen, maar wel een uitkomst als je gebruik maakt van een (voer)boot. Voor zover ik weet is er nog geen beweging in een Italiaans loodverbod, ondanks dit zie je dus al dat er indivuele verboden komen. Een goede zaak als je het mij vraagt. Dit zorgt ervoor dat er innovatie in de markt komt zoals dit systeem. Voor meer informatie kijk je op de website van CVA.

CVA Magnet Stone Clip

CC Moore Dumbells

In Engeland waren de populaire dumbels van CC Moore al een tijdje te verkrijgen en vanaf nu zijn ze ook te verkrijgen in de Benelux. De dumbels zullen te verkrijgen zijn in 15 en 18 mm uitvoering in de smaken Live System, Odyssey XXX en Pacific Tuna. Met dezelfde prijs als de gewone boilies zou dit dus ook best wel eens een hit in de Benelux kunnen worden.

CC Moore Dumbells

Nu ook Cultured Hookbait pop-ups bij Nashbait

De Cultured Hookbaits zijn al een tijdje onderdeel van het Nashbait assortiment. Deze populaire haakaasjes zijn voorzien van een ongekookte buitenmantel die langzaam oplost als hij in het water ligt. Door de speciale behandeling geeft het aas, dat is voorzien van veel (vloeibare) attractoren, urenlang attractie af op je visstek en worden vissen doorlopend naar je haakaas gelokt. Nieuw in deze range zijn de cultured hookbait pop-ups. In de onderstaande video vertellen de mannen je alles over dit aas en zie je de werking met eigen ogen.

 

 

Ridgemonkey Advanced Boilie Crusher Particle Plate

Partikels hebben een enorme aantrekkingskracht voor karpers en zijn dus erg effectief. Een kanttekening is natuurlijk dat allerlei andere vissen dit ook aantrekkelijk vinden. Door je partikels te crushen heb je gelijk een hoop attractie op je stek. Voor grotere hoeveelheden was dit een monnikenwerkje of je moest een blender of zo gebruiken. Ridgemonkey brengt nu een nieuwe plate uit voor de boilie crusher zodat deze nu ook geschikt is voor partikels. De boilie plate was namelijk te grof voor partikels. Voor de exacte release datum houd je het beste de website van Ridgemonkey in de gaten.

Ridgemonkey Advanced Boilie Crusher Particle Plate

CarpLife Kettle

Water koken in een standaard fluitketeltje aan de waterkant is niet echt tarty. Er zijn er dus diverse bedrijven die custom keteltjes maken zoals Nene Valley. In deze zelfde trend heeft het Engelse CarpLife nu ook 1.1 liter keteltje uitgebracht. Deze is eventueel te combineren met een CarpLife brander. Op de ketel staat de meeste bekende karper tekening, namelijk de angry carp. Tevens is het handvat voorzien van paracord. Voor meer informatie kijk je op de website van CarpLife.

CarpLife Kettle

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.