CF News Flash - Augustus deel 3

Het komt niet vaak voor maar deze maand wel, jullie worden getrakteerd op een 3e deel van Augustus. Ook in deze editie is het world wide web weer flink uitgepluisd om jullie weer te voorzien aan een scala van nieuwe producten. Zo vinden we in deze News Flash nieuws van Lee Valley Customs, Nash Tackle, Rebelcell en wederom staat Fox er als vaste klant ook weer in. Ook Korda is deze keer weer van de partij met wat nieuwe items op het gebied van oppervlakt- & zigvissen. Kortom: veel leesplezier toegewenst met deze nieuwe kakelverse CF News Flash.

Check eens de nieuwe Camo Range van Thinking Anglers - www.thinkinganglers.co.uk

Lee Valley Customs RVS Speaker Cones

Voor hen die een setje Steve Neville beetmelders bezitten heeft het Kleine Engelse familie bedrijfje genaamd 'Lee Valley Customs' iets nieuws om de looks hiervan te veranderen. Deze RVS Cones zijn namelijk gemaakt om je speakers een ander uiterlijk te geven. Als hier veel vraag naar is dan kan je deze binnenkort op de markt gaan verwachten. Of ze ook in Nederland zullen verschijnen is nog maar de vraag. Mede doordat het bedrijfje nog kleinschalig is en zelfs part time wordt gerund.


You’ve got to love it or hate it

Fox Reflex compact bivvy

Wederom hebben we weer nieuws van Fox voor jullie. Fox komt met een gloednieuwe bivvy op de markt. De “Reflex compact” is een bivvy gemaakt voor de kortere sessie`s en mobiliteit. Het geraamte dat de bivvy overeind houdt bestaat uit een topkwaliteit lichtgewicht Aero Grade aluminium. Het Ven Tec doek zorgt er voor dat de bivvy 100% waterdicht is. Aan de voorkant vind je drie deurpanelen welke afzonderlijk dicht te ritsen zijn: solid Ventec, doorzichtig PVC, Mozzy Mesh. Nieuw voor de binnenkant zijn de ingebouwde mesh vakken om bijvoorbeeld je receiver in op te bergen. Zoals bij de meeste bivvy`s tegenwoordig is ook deze bivvy uitgerust met een stevig grondzeil, bivvypegs en hengelbandjes voor het beazen van je hengels. De richtprijs van deze bivvy ligt rond de €500,- Een filmpje zegt meer dan foto`s dus bekijk deze voor meer informatie van de Reflex Compact bivvy hieronder.

Fox Chunk Avius Zonnebrillen

De gehele Chunk collectie was nog niet compleet, er miste nog een bijpassende zonnebril. Fox Chunk eyewear combineert praktische prestaties en street wear inspiratie. De Avius zonnebrillen zijn voorzien van hoogwaardige TAC gepolariseerde lenzen die de schittering van de zon op het watervlak aanzienlijk reduceren. Op deze manier wordt het een stuk makkelijker om de vissen die vlak onder het wateroppervlak zitten te spotten. De krasbestendige Avius zonnebrillen worden geleverd in een EVA beschermende etui met een bijbehorend schoonmaak doekje en zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren: Brown Fade frame met bruine lenzen en Charcoal Trans frame met grijze lenzen. Richtprijs is €29,99.

Nash Tackle KNX Karperhengel

Nash Tackle was op zoek naar een betaalbare hengel en dat mocht niet ten koste gaan van de kwaliteit. Met deze achterliggende gedachte was de nieuwe KNX hengel geboren. De Nash KNX Carp Rods zijn gemaakt van hoogwaardig carbon en zien er ook nog eens super stijlvol uit! De hengels zijn allemaal uitgerust met een ergonomische soft touch rubberen reel houder, volledige EVA duplon grepen, extreem geleidende fuji ogen, gelaserd logo op de achterkant en een isotoop slot. De KNX hengels zijn gebouwd in de volgende sterktes: 2.75 lb, 3 lb and 3.5 lb, en voor deze serie is er ook nog een speciale Spod/Marker duo hengel van 4.5 lbs te verkrijgen. De prijs van de KNX hengels zal rond de €100,- liggen.

Nash Tackle KNX Landingnet

Ook heeft Nash een nieuw landingsnet uitgebracht in dezelfde KNX Range met dezelfde strakke mat zwarte looks. Het net bestaat uit een hoge kwaliteit 42 inch mesh die makkelijk op een soft touch rubberen CAD ​​ontworpen spreader blok bevestigd kan worden. Een opvallend kenmerk op het spreidblok zijn de twin isotoop slots, die je ook weer terug aan de onderkant van de steel. De Nash Tackle KNX Landingsnet heb je al in je bezit voor een schamele €79,99.

Het KNX landingsnet matched prima met de KNX hengels

Rebelcell 12V50 Angling li-on Accu

Als we het over lithium accu`s hebben dan komen we al gauw terecht bij Rebelcell. Rebelcell is bij uitstek het merk voor lithium accu`s in de hengelsport. Het grote voordeel van lithium ligt hem namelijk in het gewicht van de accu. Je hoeft geen grote lompe zware loodaccu`s meer mee te zuilen. Nog een bijkomend voordeel is dat de accu geleidelijk leeg loopt en niet zal haperen wanneer deze bijna leeg is. Ook is het zo dat een lithium accu tot wel 10 x sneller opgeladen is dan een loodaccu. Goed deze info even terzijde. Rebelcell heeft zijn 12V50 accu`s in een nieuw jasje gestoken. Deze nieuwere versie is nu standaard uitgerust met een digitale laadstatus indicator en dubbele USB poort om bijvoorbeeld gemakkelijk tablet en smartphone langs de waterkant op te laden.

Vanaf heden verkrijgbaar bij jouw Rebelcell dealer

Nieuwe producten van Korda voor (oppervlakte) & zig vissen

Zig Line

De warme zomerdagen lenen zich er prima voor om eens een zig rig te water te laten. Meestal zal de vis zich op deze dagen in de hogere waterlagen bevinden en dan kan een zig net het verschil tussen blanken en vangen maken. Gelukkig voor de zig vissende Korda fans onder ons heeft Korda nu ook zijn eigen tackle voor de Zig visserij. Als eerste beginnen we bij de Zig Line. Voor iedereen die graag zijn eigen lijnen knoopt is de Zig Line van Korda een prima keuze. De Zig Line is speciaal ontworpen voor het oppervlakte- en Zig vissen. Doordat de rek in de lijn minimaal is zal deze een stuk beter inhaken met een lange Zig rig. Daarnaast heeft de lijn een hoge trekkracht voor zijn diameter. Door de subtiele groene kleur zal de lijn mooi wegvallen onder water zodat de vis geen argwaan krijgt. De lijn is verkrijgbaar op spoeltjes van 100 meter in de volgende diameters. 0.22mm (7lb), 0,25mm(9lb), 0,28mm(11lb).

Zig Box

Vaak heb je Zigs van diverse lengtes en dan is het toch wel zo makkelijk dat je deze netjes kunt opbergen. Met die gedachte heeft Korda de Zig Box ontworpen. De Zig Box biedt ruimte aan 4 bijbehorende EVA spoelen. Een EVA spoel biedt ruimte aan 5 geknoopte Rigs. Dat betekent dat je 20 zigrigs van diverse lengtes kunt bewaren in de Zig Box. De box zelf is gemaakt van een stevig impact-proof kunststof en is voorzien van een degelijke sluiting. Kortom de Zig Box kan wel tegen een stootje. Naast het opbergen van je zigs kan je hier ook prima je chod leaders in opbergen. Net waar jij het voor wilt gebruiken.


Alles netjes opgeborgen in de Korda Zig Box

Interceptor Float

Speciaal voor de Zig- en oppervlaktevisserij heeft Korda een serie van 5 nieuwe Floaters op de markt gezet. De nieuwe Floaters zijn door hun witte kleur een stuk makkelijker te spotten op het water. Tevens zijn de nieuwe Interceptor Floaters voorzien van een Quick-Change om zo tijdens het vissen gemakkelijk van dobber te wisselen. Verkrijgbaar in de volgende gewichtsklassen: 5g - 15g - 30g - 50g en 80g.

Proline Carp products Extreme Floating Weightsling

Het is alweer een kleine maand geleden dat hij uit kwam, maar ik wilde hem toch nog even meenemen in deze News Flash. De Proline Retainer sling biedt de vis genoeg bescherming door het speciale zachte mesh doek aan de binnenkant. Door middel van de drijvers is het mogelijk om de vis tijdelijk even in het water te hangen, zodat je even de tijd hebt om je camera erbij te pakken. Een kleine extra handige feature van de Proline sling is het feit dat deze is uitgerust van reflectoren en een mini marker zodat je zowel dag als nacht altijd weet waar de Weightsling in het water hangt. Geen karper is te klein voor deze retainer, want aan de bovenkant bevinden zich namelijk twee verstelbare spreidbalken zodat zelfs de grootste karpers genoeg ruimt hebben. Verder vind je nog  aan de zijkant van de retainer een klein opbergzakje waarin het koord inclusief RVS ring en schroef netjes zitten opgeborgen. Deze schroef zit erop om het koord stevig aan je bankstick te borgen. Let er aub wel op dat de bankstick stevig in de grond staat!

Prologic SNZ Beetmelder

Na de succesvolle Senzora beetmelders vond Prologic dat het tijd was voor een betere en modernere versie. Ik moet zeggen dat dit aardig gelukt is met deze nieuwe SNZ beetmelder set. De beetmelders voldoen aan alle eisen die de moderne karpervisser zal verwachten zoals: Volume regeling, gevoeligheid en verstelbare toonhoogtes. En niet onbelangrijk, ze zijn volledig waterdicht. Een extra feature die Prologic heeft toegevoegd aan de SNZ beetmelders is de ingebouwde nachtlamp die je in 3 verschillende standen kan zetten. Zowel de beetmelders als ontvanger werken op een 9 volt batterij en zullen een signaal afgeven wanneer de batterij bijna leeg is. Deze complete set wordt geleverd in een hardcase met bijbehorende rubberen beetmelder kapjes voor extra bescherming. Naar verwachting zal deze set pas ergens in het najaar te verkrijgen zijn.

Een mooi en degelijk setje van Prologic

Aan alles komt een eind, zowel aan deze maand als deze editie en misschien ook wel aan jou vakantie? Morgen gaan we alweer september in, de tijd waarin de meeste mensen hun veel te drukke bestaan weer oppakken met werk of school. Voor deze mensen wil ik even zeggen: gelukkig is het weekend weer dichterbij dan je denkt en zit je zo weer aan de waterkant (of niet). In ieder geval succes met wat je gaat ondernemen en wij treffen elkaar weer over 2 weken.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.