CF News Flash - December 2017 deel 1

Afgelopen weekend was het eigenlijk weer tijd voor de CF News Flash, maar door een verbouwing thuis en het feit dat ik mijn Spaanse neef weer moest verwelkomen in het land vorige week was het er even bij ingeschoten. Maar aangezien belofte schuld maakt hebben we er dit weekend weer eentje. Met in deze editie onder andere nieuws van CC Moore, Strategy, Korda, Advance, Fishguard en Pallatrax.

Strategy Slackliner hoofdlijnen

De mannen uit Vianen hebben de laatste tijd al veel nieuwe producten onthuld en zijn inmiddels al bezig met de lancering van items voor 2018. Zo hebben ze een volledig gamma aan hoofdlijnen toegevoegd aan hun assortiment welke de naam 'Slackliner' heeft gekregen. In dit gamma vind je monofilament, hybrid fluorocarbon en gevlochten hoofdlijn. Naast de hoofdlijnen zijn er ook twee shockleaders verkrijgbaar, namelijk een monofilament en een fluorocarbon. De hoofdlijnen worden op klossen van 1000 meter geleverd en de shockleaders op een klos van 80 meter. Voor meer informatie kijk je op de website van Strategy.

Strategy Slackliner hoofdlijnen

Wychwood Stage Stand/Stabiliser

Als je een fan bent van banksticks dan zijn stage stands en stabilizers je waarschijnlijk niet onbekend. Wychwood heeft nu een gecombineerde stage stand en stabilizer. Scheelt je toch weer wat gewicht en zo ben je ook voorbereid als je nog niet weet welke stek je wilt gaan bevissen. De Wychwood Stage Stand/Stabiliser is verkrijgbaar in twee formaten. De slim versie is geschikt voor banksticks van 12.5 tot 14 mm en de wide voor banksticks van 15.5 tot 17.5 mm. Voor meer informatie kijk je op de website van Wychwood.

Wychwood Stage Stand/Stabiliser

Poseidon Backlead Holder

Soms is eenvoud de sleutel. Dit moeten ook de mannen van het Duitse Poseidon hebben gedacht toen ze weer eens zaten te klooien met het 'handvat' van een backlead welke aan een touw vast zit. Normaal draai je het touw om je bankstick en klemt het dan terug in het handvat. Een simpele klem met een karbijnhaak maakt het bevestigen van het handvat ineens een stuk gemakkelijker. Simpel en eenvoudig dus. Toch zijn het soms die kleine dingen die je het leven net iets makkelijker maken. De Poseidon Backlead Holder komt in twee formaten, namelijk 15-18 mm en 18-22 mm. Voor meer informatie kijk je op de website van Poseidon.

Poseidon Backlead Holder

Fishguard Security System

Helaas hebben we laatste weken weer enkele gevallen voorbij zien komen waar vissers werden beroofd. Ik hoop het zelf nooit nodig te hebben, maar op sommige stekken is het misschien toch handig een beveiligingssysteem te hebben. Nu zijn er al diverse systemen die je ook op je beetmelders kan aansluiten, maar dan moet je wel net dat type hebben. Het Fishguard Security System is een op zich zelf staand systeem en ook nog echt ontwikkeld voor ons. Naast dat je natuurlijk bewegingssensors heb, die niet alleen op beweging maar ook op hitte reageren, zitten er in de controlunit ook sensors. Deze zullen niet het alarm laten afgaan maar een dimlicht aandoen op deze unit. Aangezien je deze ergens op je stek zet en dus waarschijnlijk in de buurt van je hengels zijn deze verlicht. Wel zo makkelijk als je hoofdlamp weer eens zoek is. Zodra de bewegingssensors worden getriggerd zal het alarm afgaan en ook het grote licht op de controlunit. Als alarm kan je kiezen voor enkele niet voor de hand liggende geluiden zoals een blaffende hond, grommende hond, uil en een deurbel. Deze laatste is natuurlijk meer bedoeld om je te waarschuwen voor andere vissers (overdag bijvoorbeeld). Kijk voor meer informatie op de website van Fishguard.

Fishguard Security System

Pallatrax Gripz Wide Gape - nieuwe haakmaten

Vorige jaar tijdens de aanloop naar Carp Zwolle zag ik deze haken voor het eerst en ik moet bekennen dat ik me toch wel afvroeg of dat dit zou werken. Het afgelopen seizoen heb ik voor al mijn rigs waar ik wide gape haken gebruik deze ingezet. Het feit dat ik voor wide gape haken geen andere meer gebruik verklapt de conclusie al natuurlijk. Ze doen exact wat ze beloven. Je hebt goede grip tijdens de dril, ze zijn vlijmscherp en onthaken gaat een heel stuk gemakkelijker. Tot op heden waren deze haken enkel beschikbaar in haakmaat 6,8 en 10 maar vanaf nu zijn ze ook verkrijgbaar in de haakmaten 2,4,12,14 en 16. Voor meer informatie kijk je op de website van Pallatrax.

Pallatrax Gripz Wide Gape

Korda Black Singlez

De orginele Singlez van Korda waren een groot succes. Toch waren er een paar nadelen, zoals het gewicht en niet iedereen was gecharmeerd van de RVS look. Het was dus ook een kwestie van tijd tot Korda met een zwarte variant op de markt zou komen. Naast dat deze zwart geanodiseerd is hebben ze deze ook gemaakt van aluminium in plaats van staal. Hierdoor is het gewicht een stuk lager geworden. De Korda Black Singlez zijn verkrijgbaar in dezelfde maatvoeringen als de stalen variant. Voor meer informatie kijk je op de website van Korda.

Korda Black Singlez

Advance Fishing Spider

Na de komst van de spod zijn er al veel varianten op de markt gekomen waarvan natuurlijk de Spomb de meest bekende is. Het Italiaanse Advance heeft het design van de Spomb naar een nog hoger niveau gebracht. In tegenstelling tot de Spomb heeft de Spider 4 delen die openklappen. Hierdoor kan je hem dus gebruiken zoals de Spomb of de Impact Spod van Fox. De afzonderlijke delen worden gesloten middels magneten. Er zijn dus geen mechanische delen bij de opening wat de werking zal moeten verbeteren. Ook het per ongeluk open gaan voordat je ingooit is dus een euvel wat tot het verleden behoort. Doordat bij impact alle vier de delen zullen openklappen zal het voer ook makkelijker uit de Spider komen dan bij andere varianten. Zeker bij plakkerige voersoorten kan dit wel eens een uitkomst zijn. Voor meer informatie kijk je op de website van Advance.

Advance Fishing Spider

CC Moore Pre-Digested Fish Liquid

Tijdens Carp Zwolle zullen de mannen van CC Moore een hoop nieuwe producten officieel gaan lanceren. Eentje daarvan is een nieuwe liquid, genaamd Pre-Digested Fish. Doordat deze liquid voorbehandeld is met enzymen (Pre-Digested) zit hij vol met aminozuren. Daarnaast heeft hij ook een bijzonder hoog ruw proteïneprofiel. De liquid is wateroplosbaar en heeft een hoge verteerbaarheid en is daardoor heel het jaar inzetbaar. Natuurlijk is de liquid PVA vriendelijk en kan je deze dus ook inzetten voor je Solid PVA Bags, stickmixen, etc.

CC Moore Pre-Digested Fish Liquid

CC Moore Fresh Steeped Black Tigers

Zoals ik al vertelde komen er een hoop nieuwe producten uit van CC Moore. Zo ook de Fresh Steeped Black Tigers. Tijgernoten zijn ongetwijfeld één van de de meest succesvolle karperaasjes, terwijl Steeped Black Tigers meer dan een beetje speciaal zijn. Voorgekookt in de unieke infusievloeistof van CC Moore worden deze (natuurlijk) zwarte noten intensief geboost met zeer effectieve voedingstriggers om zo intensieve niveaus aan natuurlijke 'tijgernoot-attractie' te leveren. Klaar voor gebruik, direct uit de pot. 

CC Moore Fresh Steeped Black Tigers

Wacaco Minipresso

We sluiten deze editie van de CF News Flash af met een nieuw product wat ik wel kan waarderen. Ik ben echt verzot op koffie en een bakje espresso is dan ook een echte verwennerij voor mij. In de 5X koffie kwam de handpresso al voor bij. De Wacaco Minipresso is gebaseerd op eenzelfde soort werking. Er zijn dus geen batterijen, capsules etc. voor nodig om een heerlijk bakje espresso te maken aan de waterkant. Door de druk zal ook het water een beetje opwarmen, maar wil je echt warme espresso dan moet je het water wel opwarmen in een fluitketeltje. Een groot voordeel van deze uitvoering is dat hij erg compact is en geen uitstekende delen heeft en dus ook nog erg robuust is. Hij is verkrijgbaar in twee versies, namelijk eentje voor Nespresso capsules en één voor gemalen koffie. De Wacaco Minipresso is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Wacaco Minipresso

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.