CF News Flash - December 2017 deel 3

Uitbuikend van kerst zitten we weer naar het darten te kijken en dat betekent natuurlijk dat 2017 weer ten einde komt. Voor vele het moment dat de hengels even in de schuur blijven staan, maar ook het moment waarop veel merken zich al klaarmaken voor Carp Zwolle. We kunnen alweer aftellen naar de grootste beurs van Europa waar wij natuurlijk ook weer van de partij zullen zijn. Maar voor dat we gaan inzoomen op Carp Zwolle hebben we eerst nog het laatste nieuws van 2017 voor je verzameld in deze News Flash.

DNA Baits binnenkort verkrijgbaar bij M2 Bait and Tackle

Het Engelse DNA Baits heeft al voor heel veel verrassingen gezorgd op wateren in de UK en Europa. Ze hebben recentelijk ook een readymade versie van hun bollen toegevoegd aan hun assortiment. Deze ready mades zijn gemaakt met een zo laag mogelijk gehalte aan conserveringsmiddel zodat deze dezelfde kwaliteit hebben als hun freezers boilies. De distributie buiten de UK wordt dan ineens een stuk makkelijker natuurlijk. M2 Bait and Tackle zal dan ook de ready mades gaan verdelen via hun webshop. Ze zullen vanaf het voorjaar verkrijgbaar zijn. Houd de Facebook pagina of website in de gaten voor meer nieuws rond dit merk met een bijzondere reputatie.

DNA Baits bij M2 Bait and Tackle

Vrijkaartjes winnen voor Carp Zwolle 2018 bij The Carp Specialist

The Carp Specialist is natuurlijk ook dit jaar weer van de partij bij Carp Zwolle. Het is al de veertiende keer dat ze aanwezig zijn op de grootste karperbeurs van Europa. Met je toegangskaart maak je kans op mooie visreizen die beschikbaar gesteld zijn door The Carp Specialist. Gratis naar de beurs gaan is nog leuker natuurlijk en ze geven maar liefst tien kaarten weg. Meedoen is super simpel en je hoeft alleen je e-mailadres en naam achter te laten op deze link.

Customize je voerboot bij Baitstar

Voor sommige mensen kan een voerboot niet exclusief genoeg zijn. Om aan die vraag te kunnen voldoen kan je sinds kort bij Baitstar ook je voerboot laten customizen. De mogelijkheden hangen een beetje af van het type voerboot wat je gekozen hebt. Zo kan je niet alle boten laten wrappen door de vorm. Je kunt dan wel kiezen om hem te laten spuiten. Bij het laten spuiten zijn de mogelijkheden echt eindeloos. Van een gewone effen kleur tot metallic, parelmoer en zelfs flakes die in het zonlicht van kleur veranderen. Natuurlijk kan je het ook simpel houden en je bedrijfsnaam op je nieuwe boot laten zetten. Voor meer informatie kijk je op de website van Baitstar.

Wrap je voerboot bij Fijngeplakt.nl

Heb je al een eigen voerboot en wil je deze toch graag laten customizen? Dan kan je deze laten wrappen bij Fijngeplakt.nl. Elke variatie qua kleur of print is mogelijk. Er zit natuurlijk wel een “maar“ aan. De prijs start bij een effen kleur en word duurder naarmate je apartere kleuren of bepaalde wensen wil. Dat is logisch want dat zijn duurdere wraps en er zit veel tijd in om bijvoorbeeld je bedrijfslogo of naam via de pc op de wrap te krijgen dat dan speciaal voor je gemaakt moet worden. Maar dan heb je wel iets unieks.Bij baitstar kan je ook je boot laten pimpenTom heeft zijn voerboot laten wrappen bij Fijngeplakt.nl in een mooie onopvallende grijze kleur. 'Lekker sneaky' zoals hij zelf zegt.

Alien Carp kledinglijn

Kleding is natuurlijk een heel persoonlijk iets en moet naast mooi ook nog comfortabel zijn. Als je dan zelf een kledingdesigner bent is de stap naar een eigen kledinglijn een logische stap. Zo heeft James dus Alien Carp opgericht. Hun kledinglijn is stijlvol maar boet niet in op comfort. De range bevat een hoodie, shirt, joggingsbroek en enkele petten en mutsen. Voor meer informatie kijk je op hun website of volg ze via social media op Facebook of Instagram.

Alien carp

Gemini ARC System in nieuwe gewichten

Het Gemini ARC System is waarschijnlijk het meest besproken end tackle item van dit jaar. Ik heb dit product ook mogen testen en een volledige review geschreven. Dit helikopter systeem heeft een speciale clip op het lood zitten waardoor je er zeker van bent dat je rig niet in de war te gooien is. Het systeem is dan ook nog eens gestroomlijnder waardoor je verder kunt werpen. Het was tot nu toe verkrijgbaar met een maximum gewicht van 100 gram. Binnenkort zullen ze ook dit systeem uitbrengen in een 4oz (113g), 4.5oz (127g) en 5oz (141g) variant. Houd hun website dus in de gaten.

Gemini ARC system binnenkort ook verkrijgbaar in zwaardere gewichten

New Direction beetmelders in één kleur

Van de week kon je een volledige review lezen op onze website van de bluethooth beetmelders van New Direction Tackle. Eén van de nadelen die Tim aanhaalde was het feit dat ze niet in een enkele kleur te verkrijgen waren. Dit was ook correct ten tijde van schrijven, maar inmiddels kan je de beetmelders configureren in een enkele kleur. Het geheel is dan natuurlijk pas af als je ook bijpassende snag ears hebt. Deze zijn nu te verkrijgen via New Direction Tackle.

ND Snag Ears

Dreambaits Nutrimino Spray en Liquid

Je haakaas net dat beetje extra meegeven is iets wat we allemaal wel doen. Dreambaits heeft hun range uitgebreid met een nieuwe liquid genaamd Nutrimino. Nutrimino is vervaardigd uit suikerbietenmelasse die gedeeltelijk is ontsuikerd. Daarnaast is hij ook voorzien van betaine wat de eetlust en spijsvertering stimuleert. Hierdoor is het ook goed te gebruiken in de koudere periodes. De Nutrimino zal verkrijgbaar zijn in een spray en een normale liquid. Voor meer informatie kijk je op de website van Dreambaits.

Dreambaits Nutrimino Spray en Liquid

Powerkick 800 outdoor generator

Als je een langere sessie wilt vissen zijn powerbanks niet echt handig meer, want deze moeten natuurlijk een keer worden opgeladen. Generators zijn meestal erg zwaar een lawaaierig. Powerkick heeft nu een nieuwe generator op de markt gebracht die extra stil is. Ze maken hiervoor onder andere gebruik van Inventer techniek. Dit zorgt er voor dat het toerental wordt teruggebracht naargelang de stroomafname. De 800 outdoor versie is erg compact en met een tankinhoud van 2,1 liter weegt hij slechts 8,5 kg. Met een volle tank kan je vier uur op vol vermogen draaien. De aanduiding 800 heeft natuurlijk betrekking op de maximale belasting van 800 watt. Voor meer informatie kijk je op de website van Powerkick.

Powerkick 800 generator

Gardner Tackle Asylum Mat

Cradle's zijn natuurlijk erg handig en bieden veel veiligheid voor de vis. Een groot nadeel is het formaat en zeker in opgevouwen vorm. Ondanks dat de meeste wel een ingenieus opvouwsysteem hebben is het nog een groot pakket om op je barrow te leggen. De Asylum Mat van Gardner Tackle is eigenlijk een soort kruising tussen beide en heeft dus ook de voordelen van beide. Zo heeft hij erg hoge randen van maar liefst 25cm, maar is hij volledig opklapbaar en neemt dus opgevouwen maar heel erg weinig plek in. Het matras is van foam gemaakt en 5 cm dik, waardoor het de vis voldoende zal beschermen. Aan het matras zit ook een flap gemonteerd die je kunt gebruiken om de mat af te dekken of om je knieën op te zetten. Voor meer informatie kijk je op de website van Gardner.

Gardner Tackle Asylum Mat

Carplounge Tackle RT4 baitboat pod

Het vlaggenschip van het Duitse Carplounge is natuurlijk de RT4 voerboot. Niet echt goedkoop, maar dan heb je ook wat. Voor de purist onder ons hebben ze nu ook een speciale RVS pod gemaakt voor deze voerboot. De Carplounge Tackle RT4 baitboat pod is voorzien van 4 quick-lock verstelbare poten. Net zoals de boot zelf is de pod ook niet echt goedkoop, maar beschermt je boot natuurlijk wel. En je wilt natuurlijk wel zuinig zijn op dit soort spullen. Voor meer informatie kijk je op de website van Carplounge.

Carplounge RT4 pod

Nash Pinpoint

Pinpoint is natuurlijk bekend van hun sets om je haken te slijpen. Door je haken nog even bij te vijlen kan je ze natuurlijk een flink stuk scherper krijgen. Nash zal in 2018 diverse producten van Pinpoint in hun assortiment gaan toevoegen. De beschikbaarheid zal dan ook flink toenemen. Naast de vijlen zullen ook de speciale markers en het beschermende vet worden verdeeld door Nash. Houd dus de website van Nash in de gaten voor de exacte lancering.

Nash Pinpoint

Hareco Carp Show

Markeer alvast 20 januari in je agenda. Op zaterdag 20 januari is het namelijk Hareco's Carp Show. Tijdens dit evenement zijn natuurlijk de nieuwe collecties van 2018 te bewonderen. Ook zal er een voerbotendemonstratie zijn naast de spetterende showaanbiedingen. Voor de innerlijke mens wordt ook gezorgd en er is entertainment voor volwassenen en kinderen. Hareco heeft ook een lading met bekende vissers gestrikt voor de meet & greet. Zo zullen onder andere Alain Blair, Martin Locke, Alijn Danau, Giovanni van Hooren, Ian Moore en Arjen Uitbeijerse aanwezig zijn. Wil je ook nog kans maken op een cadeaubon van € 50,- dan moet je even de Facebook post van dit evenement delen.

Hareco's carp show

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.