CF News Flash - Februari 2018 deel 1

Voor vele van jullie is het startsein van het seizoen gegeven en dikke kans dat je al plannen maakt om naar de waterkant te gaan. Natuurlijk hebben we in aanloop naar Carp Zwolle al veel primeurtjes behandeld, maar we hebben er nog een paar voor je in petto. Het karperwereldje staat immers nooit stil. In deze editie onder andere nieuws van Strategy, Gardner, Cotswold Aquarius, Porlogic, Shilham en Solar. 

Gardner Tackle TLB Plus

Twintig jaar geleden zag de ATT TLB het levenslicht. De techniek heeft natuurlijk niet stil gestaan en om de geboorte te vieren van de originele ATT TLB heeft Gardner de ATB Plus op de markt gebracht. De TLB plus is eigenlijk een TLB maar dan met alle moderne techniek van de ATT's in zich. Hierdoor is de TLB Plus ook compatibel met de V2 ATTX en Deluxe ontvangers. De TLB Plus is afgewerkt met zwart 3K Carbon wat ik persoonlijk erg gaaf vindt. Dit heeft ook als voordeel dat het signaal naar de receiver beter wordt doorgegeven. Hierdoor haal je een bereik van 150 meter bij de V2 ATTx receiver en 225m met de Deluxe Receiver. Ook is TLB Plus voorzien van een schakelaar met 3 standen. Namelijk uit, receiver only of beide. Als je het mij vraagt heeft Gardner een mooi verjaardagscadeau gemaakt voor de jarige ATT TLB. Kijk voor meer informatie op de website van Gardner.

Gardner TLB Plus

Prologic SMX Custom Black Limited Edition

In april komt Prologic met een limited edition uit van hun populaire SMX baitalarm. Deze heeft de naam Custom Black Limited Edition mee gekregen en het zal je dus ook niet verbazen dat zwart de boventoon voert in deze special edition. De speaker en snag ears zijn in deze editie zwart geanodiseerd en voorzien van paarse LED's. De andere features zijn gelijk aan die van de orginele SMX. Zo is hij voorzien van een witte PTFE roller wat het geheel natuurlijk een mooie uitstraling geeft. Deze special edition zal worden uitgebracht in een 2+1, 3+1 en 4+1 set. Houd de website van Prologic in de gaten voor de exacte release datum.

prologic SMX custom black limited edition

Korda Singlez with custom whippings

De Black Korda Singlez zijn natuurlijk best wel strak, maar het Engelse The Tackle Box (even niet te verwarren met de Nederlandse winkel) kan ze nog een flink stukje meer tarty maken. Op de upright kunnen ze een custom whipping aanbrengen.Dit kan in een hoop verschillende kleuren zodat het perfect past bij de rest van je setup. Je hebt zo een unieke setup en dat voor maar vijf pond per upright. Voor meer informatie kijk je op hun Facebookpagina.

Solar Tackle Titanium Indicator Heads

In onze fotodump van Carp Zwolle lieten we al de nieuwe Titanium Indicator Heads van Solar voorbijkomen. Tijd om deze dus eens wat beter te bekijken. De Titanium Indicator Heads zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, waaronder rood, groen, geel, blauw, wit en een Nite-Glo. Deze bobbins zijn voorzien van 2BA schroefdraad waardoor ze op bijna alle kettingen of armen passen. De druk die op de lijnclip staat is verstelbaar en dus aan te passen aan jouw visserij. Naast de rvs versie, die van hoogwaardig P1 RVS is gemaakt, zal er ook een carbon versie verkrijgbaar zijn. De laatste is er alleen in een large uitvoering die 11 gram weegt. De RVS versie zal ook verkrijgbaar zijn in een small versie die 7 gram weegt. Voor meer informatie kijk je op de website van Solar Tackle.

Solar Tackle titanium indicator heads

Strategy Glow In The Dark Needle Set

We hebben het allemaal wel al eens gehad denk ik. Nadat je midden in de nacht een run hebt gehad wil je snel je haakaas nog even verversen. Je had hem ergens gelegd, maar waar? Dan heb je hem eindelijk gevonden en laat je hem vallen in het gras. Vervolgens kruip je weer op je knieen door het gras, want het was uiteraard een mooi groen exemplaar. Met de Glow In The Dark tools van Strategy is dit verleden tijd. Zoals de naam al doet vermoeden lichten deze op in het donker en je kan ze dus nel terugvinden. De Glow In The Dark is verkrijgbaar als set, maar je kan ook de verschillende needles los verkrijgen. In de set zitten een boor, een pointed-, fine-, nippled- en stringer naald. Voor meer informatie kijk surf je naar de website van Strategy.

Strategy glow in the dark needle set

Strategy CS Insert Threader

Naast de Glow In The Dark Needle Set heeft Strategy nog een makkelijk hulpmiddel toegevoegd aan de Pole Position Range. Speciaal voor het CS systeem hebben ze nu de CS Insert Threader. Met dit hulpmiddel kan je heel gemakkelijk een leader door het CS systeem halen. Natuurlijk werkt dit ook bij andere inserts of voorwerpen waar je op een gemakkelijkere manier je leader of lijn doorheen wilt rijgen. Simpel, maar erg doeltreffend. Check voor meer informatie de website van Strategy.

Strategy insert threader

Cotswold Aquarius – Canine Quilted Rain Jack

Veel vissers nemen hun trouwe viervoeter ook mee naar de waterkant. De markt speelt hier natuurlijk op in en zo is er al een kleine bivvy voor ze verkrijgbaar. Het Engelse Cotswold Aquarius heeft nu ook een regenjas in stijl voor je geliefde hond. Zo is er een camou en een groene uitvoering verkrijgbaar in diverse maten. De maten beginnen bij small (voor bijvoorbeeld een Jack Russel) en lopen op tot X-Large welke geschikt is voor bijvoorbeeld een Rottweiler. De jas wordt op zijn plek gehouden door velko strips en aan de achterpoten eventueel met elastiek. Alle artikelen, dus ook deze, zijn te verkrijgen via M2 Bait And Tackle in hun webshop.

Cotswold Aquarius hondenjas

Shilham Boilie Rollers - ORB Vorm

De term 'ORB' zal je misschien niet veel zeggen, althans mij niet. ORB is een term in het Engels waarbij ze verwijzen naar de ronde bolletjes die je soms ziet op foto's, vooral als er een flits is gebruikt. Hierbij verwijst Shilham naar een nieuwe ronde vorm van hun Pupae vorm. Nu hoor ik je al denken; Pupae? Ik kende het ook niet hoor. Dit zijn een soort tonvormige aasjes met groeven erin die dus de vergelijking moeten trekken met een larve van een insect. Binnenkort komt Shilham dus met aas op de markt wat dus eigenlijk een ronde Pupae is. Wil je eens iets afwijkends proberen dan moet je misschien eens kijken naar de producten van Shilham. Voor meer informatie kijk je op de website van Shilham Boilie Rollers

Shilham ORB

Nash Fang Gyro

Een rig die het laatste jaar veel aan populariteit heeft gewonnen is natuurlijk The Ronnie Rig. Nu is hij niet echt moeilijk om zelf te maken, maar gemak dient de mens. Naast gemak heeft de Nash Fang Gyro nog enkele voordelen. Zo zit de swivel direct op de haak en hoef je dus geen quick link open te buigen. Dit betekent natuurlijk dat de verbinding een stuk sterker is. Natuurlijk zijn deze haken gemaakt in combinatie met Marc Voosen van het Duitse PinPoint. Ze beloven dus erg scherp te zijn. Je kan maar gewaarschuwd zijn. De Nash Fang Gyro is verkrijgbaar in een micro barb en barbless versie in de maten 4,6 en 8. Voor meer informatie kijk je op de website van Nash.

Matrix Innovations/Monkey Climber - OG Monkey Climbers

Monkey Climber Magazine is een cult magazine van een aparte orde. Ze danken hun naam natuurlijk aan de beetindicatie revolutie van de jaren tachtig. Zelf was mijn eerste fatsoenlijke beetindicatie een setje Monkey Climbers van Gardner. Doorzichtig en fel van kleur. Een genot was het om deze langzaam omhoog te zien 'klimmen' of met een rotgang de lak bijna van je blank te zien knallen. Sweet memories. In samenwerking met Matrix heeft Monkey Climber Magazine een Monkey Climber op de markt gebracht die de oplettende bezoeker van Carp Zwolle al had gezien. Deze Monkey Climber's zijn verkrijgbaar in zwart en wit, waarbij twee verschillende staaflengtes beschikbaar zijn. Je kunt kiezen uit 25 en 35 cm. Natuurlijk zijn ze voorzien van het onmiskenbare logo van Monkey Climber Magazine. Echt een item voor de oldschool vissers onder ons. Dit betreft een limited edition, wees er dus snel bij! Ze zijn te verkrijgen via de webshop van Monkey Climber.

Bivvy Loo

Als je moet dan moet je. Natuurlijk kan je gewoon hurken in het gras en daarna met een schepje de boel verbergen, maar echt comfortabel is het niet natuurlijk. Ik denk dat de meeste mensen wel de emmer kennen met een schuimrubberen rand. Dit is natuurlijk een stuk comfortabeler, maar weer niet echt praktisch om mee te nemen. Laten we dan ook maar zwijgen over een complete wc pot. Het Engelse CarpLife heeft hier met de Bivvy Loo een oplossing voor gevonden. De Bivvy Loo is een soort opvouwbare emmer die door zijn stalen frame toch 150 kg kan dragen. Opgevouwen is hij slechts 5 cm dik en past dus met gemak onder je bechair. In de Bivvy Loo plaats je een  biologisch afbreekbare tas, zodat je deze na gebruik kunt begraven. Natuurlijk worden deze er bij geleverd, evenals biologisch afbreekbare doekjes. De Bivvy Loo is verkrijgbaar in het groen en in het blauw. Waar de laatste zich natuurlijk meer richt op de camping of festivalganger. Kijk voor meer informatie op de website van CarpLife

Bivvy Loo

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.