CF News Flash - Februari 2018 deel 2

De 'Russische beer' komt er aan! Ja je leest het goed, maar dit wordt natuurlijk figuurlijk bedoelt. Het verwijst naar een ijskoude lucht die uit Siberië onze kant op komt. De laatste weken hebben we al een hoop ijskoude foto's voorbij zien komen, maar met deze weersverwachting gaat dit ook ophouden. We zullen voorlopig dus nog even de seizoensstart moeten uitstellen. Met weer een bomvolle CF News Flash kan je dus eens op het gemakje kijken of je nog iets nieuws wilt toevoegen aan je uitrusting.

F.R. Custom Reels – Self Fit Handles

Het Duitse F.R. Custom Reels is al vaker langsgekomen met hun bijzondere producten. Natuurlijk zijn hun hendels ook al de revu gepasseerd. Tot op heden moest je hiervoor altijd je hendels opsturen. Iets wat niet iedereen graag zou doen, want zonder hendels kan je niet gaan vissen. Wat als er nu net een gaatje komt in je agenda, de omstandigheden ineens perfect zijn... Daarom hebben ze nu ook een optie bijgevoegd waar ze een zelfbouwkit leveren. Je kunt hier kiezen uit diverse designs zoals duplon, carbon en hout. Voor de bus naar de hendel kan je kiezen uit zilver of zwart zodat je deze kunt afstemmen. Deze zelfbouwkit is beschikbaar voor een behoorlijk aantal Daiwa en Shimano modellen. Kijk voor meer informatie op de website van F.R. Custom Reels.

FR Custom Reels Sel Fit Handle Kit

ESP – Gripstops

De Ronnie Rig is dé rig waar je de laatste tijd enorm veel over hoort. De verschillende end tackle leveranciers springen hier natuurlijk op in. ESP komt nu met de Gripstop, wat eigenlijk een soort hookbead is die we kennen van de andere fabrikanten. Deze is wel een stuk slanker en zal dus zeker zijn weg vinden naar de gebruikers van de Ronnie Rig. Doordat het een soort tubbing is zal deze ook zeer gemakkelijk op de haak te schuiven zijn. Ondanks dit gemak zal hij niet schuiven op de haak. De Gripstops zullen vanaf Maart verkrijgbaar zijn bij de beter gesorteerde hengelsportzaak.

ESP Gripstops

Strategy Pole Position Slackweights

Wil je er echt zeker van zijn dat de laatste meters van je hoofdlijn of voorslag vlak op de bodem liggen, dan zijn de Slackweights van Strategy misschien wel iets voor je. De Slackweights zijn loodgewichten die over een tungstenbar worden geschoven. Het loodje is open en je kunt dus zelf de druk bepalen die nodig is om deze van de lijn af te laten schieten mocht je een lijnbreuk hebben. De Slackweights zijn te gebruiken voor lijnen met een diameter van 0.30 tot 0.60mm. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van Strategy.

Strategy Slcakweights

Misty Mornings / Barneys Leather – Leren Steve Neville covers

Als je een setje Steve Neville's op je buzzerbars hebt zitten wil je deze natuurlijk ook in stijl meenemen naar de waterkant. Misty Mornings heeft in samenwerking met het Nederlandse Barney's Leather een leren beschermhoes gemaakt. Het trekkoord is voorzien van een gestempeld leren label met het Misty Mornings logo. De hoes zelf kan volledig worden gecustomizeerd met een logo of naam naar keuze wat er met de hand wordt opgezet. De binnenkant van de hoes is voorzien van een waterafstotende nylon voering. Het gebruikte leer is full-grain gewaxt rundleer wat door gebruik nog mooier zal worden. Voor meer informatie kijk je op de website van Barneys Leather

misty mornings handgemaakte leren pouch voor steve neville's

Century Neville nu bij M2 Bait and Tackle

Voor de fans van RVS zijn de producten van Centery Neville waarschijnlijk niet onbekend. Dit is natuurlijk een samenwerking tussen Steve Neville en Century, waarbij de innovatieve producten van Steve worden gecombineerd met de kracht van Century. Het resultaat is een prachtige range aan rod support die dus voornamelijk uit RVS bestaat, maar kan worden gecombineerd met enkele fraaie carbon producten. De indicators en accessoires range is vanaf nu te verkrijgen via M2 Bait and Tackle. Voor meer informatie kijk je op de website van M2 Bait and Tackle.

Century Neville Rod Rest

PB Products Zig Range

Het zig vissen kan uiterst succesvol zijn, toch zie ik het nog weinig aan de waterkant. Al moet ik gelijk bekennen dat ik het ook nog nooit echt serieus heb geprobeerd. PB Products speelt in op deze trend door een Zig Range toe te voegen aan hun assortiment. Deze bestaat uit een speciale lijn en twee zigligners. De lijn heeft de naam Clear Skater Zig / Floater Hooklink gekregen. Een hele mond vol, maar zoals de naam al doet vermoeden kan je deze gebruiken voor het zigvissen en voor je oppervlakte- en penvisserij. Deze lijn is verkrijgbaar op klossen van 100 meter in de sterktes 8, 13 en 17 lb. De zigligners zijn verkrijgbaar in twee modellen, namelijk een snail en nymph versie. In de verpakking vind je vier Zigligners, twee stukjes foam en een tooltje om de foam in de Zigligner te plaatsen. Het foam is ook los verkrijgbaar. Voor meer informatie kijk je op de website van PB Products.

PB Products Zig Range

PB Products Floats

Naast de nieuwe lijn die we net al bespraken hebben ze ook nieuwe dobbers in hun assortiment. Persoonlijk vind ik met de pen vissen de mooiste tak van visserij. De spanning als je de dobber ziet bewegen en vervolgens langzaam ziet weglopen vind ik fantastisch. PB heeft 5 dobbers in hun assortiment opgenomen zodat er voor de meeste omstandigheden wel een passende dobber bij zit. Alle dobbers hebben een matgroene onderkant zodat deze niet opvallen in het water. Voor meer informatie kijk je op de website van PB Products.

PB Products Floats

Reiger Pennen

Wil je toch een meer exclusiever pennetje gebruiken dan wil ik je toch even wijzen op de pennen van Reiger Pennen. Sebastian Huvenaars maakt op kleine schaal een behoorlijk divers scala aan exclusieve pennen. Je moet er dus waarschijnlijk even op wachten, maar zoals je hieronder kan zien is dat het wachten meer dan waard. Als je interesse hebt kan je contact opnemen met Sebastian via zijn Reiger Pennen Facebook pagina.

reiger pennen

TF Gear Fishing Bomb

Er zijn inmiddels legio mogelijkheden om voer op je stek te krijgen. Van heel compact zoals met een voerboot of een spomb of heel verspreid wat je bijvoorbeeld met een werppijp kunt doen. Het nadeel van de laatste is natuurlijk dat hier alleen boilies in passen. De Airbomb van Total Fishing Gear positioneert zich hier tussenin. De Airbomb is een Spomb die open gaat zodra de clip wordt geraakt. Je voer zal hierdoor uit de Airbomb komen en een stuk verder pas in het water belanden. Hierdoor krijg je een wijd verspreid voerpatroon en zal ook de Spomb niet het water raken exact boven je voerstek. Je voerstek zal dus een stuk rustiger blijven en naast boilies kan je hier natuurlijk allerlei voer in doen. Iets waar je wel rekening mee dient te houden is dat natuurlijk niet alle soorten voer zich even ver zullen verplaatsen. Een bijkomend voordeel is dat je nu ook kunt voeren op plekken die anders niet te bereiken zijn met een normale spomb. Denk bijvoorbeeld aan overhangende bomen of struiken. De Airbomb is vanaf eind maart leverbaar. Ze zullen ook een distributiekanaal gaan opzetten voor Europa. Zodra we hier meer over weten dan laten we dit natuurlijk weten aan jullie. Voor meer informatie kijk je op de website van Total Fishing Gear.

Nash PinPoint Precision Sharpening Kit

Scherpe haken zijn natuurlijk van enorm belang, want met een botte haak zal je altijd achter het net vissen. Het zal je niet ontgaan zijn dat Nash tegenwoordig samenwerkt met het Duitse PinPoint en dat al hun haken tegenwoordig in deze range uitkomen. Het begin van PinPoint ligt bij het verscherpen van haken en voor zover ik weet was hun hook sharpening kit het eerste product van Marc Voosen. Het kon dus ook niet missen dat dit product werd toegevoegd aan de Nash PinPoint range. De kit bestaat uit een houder voor je haak, een met led verlicht vergrootglas, twee afwerkvijlen en een diamantvijl. Super compleet dus en alles zit netjes in een compacte en stevige case, gemaakt van EVA. Doormiddel van elastische bandjes wordt alles netjes op zijn plek gehouden. Voor meer informatie kijk je op de website van Nash

Nash PinPoint precision kit

Sonik SK Tek Folding Chairs

De meeste van ons willen toch een beetje comfort aan de waterkant. Helaas gaat dit meestal gepaard met weer een groot item wat je mee moet dragen naar de waterkant. Toen ik deze stoel van Sonik zag moest ik gelijk aan de stoelen denken die ik meeneem naar de camping. Die zitten uiterst comfortabel en vouwen heel compact op. Sonik heeft zich dus duidelijk laten inspireren door deze vorm van vrijetijdsbesteding. Opgevouwen past deze met gemak onder je bedchair en wordt hij geleverd in een handige schoudertas. De SK Tek Folding Chair komt in een gewone en compacte uitvoering. Het verschil tussen deze twee is de zithoogte. Beide voorzien van een mooie camo print gemaakt van HD 6000 PVC. De armleuningen zijn voorzien van een foam zodat deze zacht en comfortabel zijn. Doordat hij gemaakt is van aluminium weegt de compact versie slechts 4.8 kg en de standaard versie 5.4 kg. Ondanks dat hij van aluminium is kan je hem toch belasten tot 130 kg. Tevens zijn alle vier de poten verstelbaar en voorzien van modderpoten. Voor meer informatie kijk je op de website van Sonik

Sonik SK Tek Folding chair

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.