CF News Flash - Februari 2020 Deel 1

Inmiddels is Carp Zwolle weer achter de rug en is het dus weer tijd voor een normale News Flash. Toch wil ik via deze kant nog een keer jullie bedanken voor het massale bezoek aan onze stand. Het was dus soms erg druk en hadden we als crew niet altijd de tijd om met iedereen een praatje aan te gaan. Alvast veel lees plezier met deze nieuwe News Flash met onder andere nieuws van The Forge, Holland Baits, TRB, Fresh Fishing Baits, Attractive Baits, Aqua en Poltergeist.

Rod Hutchinson Folding Camo Recovery Sling

Zelf ben ik een groot voorstander van een recovery sling, maar voor de goede order dan wel waar hij voor bedoeld is. Dan bedoel ik natuurlijk even de vis in sling terwijl je zelf even alles in paraatheid brengt om de vis te wegen en een foto te schieten. Er zijn natuurlijk al legio recovery slings op de markt welke allemaal zo hun eigen features hebben. Bij Rod Hutchinson hebben ze nu hun opvouwbare sling verbeterd door aan de zij- en onderkant hem volledig te voorzien van mesh. Hierdoor loopt het water natuurlijk een stuk gemakkelijker weg. Net zoals het vorige model is hij voorzien van dwarsbalken aan de bovenkant zodat het geheel goed openstaat. Het geheel is zoals de naam al zegt voorzien van een camo print en wordt geleverd in een draagtas. Voor meer informatie kijk je op de website van Rod Hutchinson

Rod Hutchinson Folding Camo Recovery Sling

Fresh Fishing Baits Expander Pellets

Het assortiment van Fresh Fishing Baits is behoorlijk aan het uitbreiden en ze hebben nu ook expander pellets in hun gamma in twee varianten. Beide zijn gebaseerd op vis- en krillmeel en van nature drijvend, maar eventueel met een pelletpomp zinkend te maken. De Expander Premium is verkrijgbaar in een 4,5 en 6 mm variant. De Expander Pro heeft extra toevoegingen zoals spirulina en is verkrijgbaar in 3 en 6mm. Voor meer informatie kijk je op de website van Fresh Fishing Baits

Fresh Fishing Baits Expander Pellets

The Forge Multi Tool

Het beloofd morgen een behoorlijk onstuimige dag te worden met windstoten boven de 100 km/h. Oppassen dus want een afgebroken tak boven op je knar lijkt me niet echt fijn. Wil je toch aan de waterkant vertoeven dan is je bivvy goed vast zetten natuurlijk het minste wat je moet doen. Even een ferme tik op de haringen met een hamer is dan wel aan te raden. Dit brengt me gelijk op het eerste nieuwtje van deze News Flash, namelijk The Forge Multi Tool. Deze multi tool herbergt maarliefst 13 functies, waar een hamer er eentje van is. Teven zit in de hamerkop ook een knip- en twee griptangen verwerkt. Andere features zijn een zakmes, schroevendraaier, zaagje en dergelijke. Hij wordt geleverd is een draagzak en is gemaakt van rvs met een fraai houten handvat. Al met al een behoorlijk compleet ding en vooral de hamerkop met zijn features lijkt me dit best een handige multi tool om je vistas te hebben zitten.Voor meer informatie kijk je op de website van Forge Tackle.

The Forge Multi Tool

Aqua Atom 10ft Hengels

Telescopische hengels zijn helemaal hot, wat ik volgens mij in een vorige flash ook al zei. Ook Aqua springt in op deze trend en komt in de Atom range nu ook met telescopische hengels welke voor het eerst te zien waren op Carp Zwolle. De Atom hengels hebben een lengte van 10ft en zullen verkrijgbaar zijn in drie testcurves, namelijk 3.25, 3.5 en 4.5 lb in zowel een duplon als kurk uitvoering. De Atom hengels zullen vanaf maart verkrijgbaar zijn bij de Aqua dealers. Houd de website van Aqua in de gaten voor meer nieuws rond de lancering van deze hengels.

Aqua Atom 10ft Hengels

HollandBaits Bait Booster

Je haakaas net dat beetje attractie geven is een veel gebruikte tactiek. Dit kan natuurlijk op legio manieren, maar het gemakkelijkst is toch wel een baitspray. Ook Holland Baits heeft nu een baitspray voor alle smaken in hun gamma. Deze wordt geleverd in een flesje van 75ml en is dus verkrijgbaar in de smaken Instant Project, Oriental Krill, Peach, Robin Red Garlic & Fish, Scopex Liver & Strawberry Sweet Sensation. Voor meer informatie kijk je op de website van Holland Baits.

HollandBaits Bait Booster

Attractive Baits

Ik weet niet exact of de regels verschillen tussen Nederland en Belgie, maar ze worden in Belgie in ieder geval wel strikt gecontroleerd. Attractive Baits kreeg dan ook te horen dat diverse producten van Haith's niet meer zijn toegestaan in verband met een gebruikte kleurstof. Eerlijkheid en transparantie staat hoog in het vaandel van deze firma en ze hebben dan ook besloten om geen alternatief te zoeken aangezien dit toch de smaak en samenstelling zal doen veranderen. De ranges Asian Spice Red Fish Garlic en Seafood zullen dus uit het assortiment worden gehaald. Ze waren al bezig met een nieuwe boilie welke dus nu waarschijnlijk versneld zal worden ingevoerd. Ze hebben nog enkele restanten liggen van de ranges die er uit gaan. Zit je favoriete smaak er tussen moet je dus snel zijn om hiervan nog een voorraadje in te slaan voor komend seizoen. Check snel de website van Attractive Baits

Attractive Baits

Mivardi Carbo Stick Bannana XL

Een ander hot item zijn de werppijpen van carbon. Ook Mivardi heeft er nu eentje op de markt gebracht met een 3k gekruist geweven carbon voor extra sterkte. Wat deze werppijp net iets anders maakt is het feit dat deze volledig gebogen is. Hierdoor zal je boilie een hogere rotatiesnelheid halen waardoor je verder kan werpen. Hij weegt slechts 86 gram en heeft een binnendiameter van 29mm waar deze ook voor de grotere boilies te gebruiken is. De Mivardi Carbo Stick Bannana XL wordt geleverd in een neopropeen hoes. Voor meer informatie kijk je op de website van Mivardi.

Mivardi Carbo Stick Bannana XL

TRB Triple8'Tive Range Uitbreiding

De Triple8'Tive range is al jaren van vaste waarde binnen het gamma van TRB. Ze hebben dan ook besloten om deze range verder te gaan uitbreiden met twee nieuwe producten. Zo komt er nu een speciaal haakaas genaamd de Half & Half Hook-Baits. Deze is gemaakt van een 50/50 mix van Triple8'Tive Mix en Pop Up mix. Ze worden tijdens het draaien pas gemengd zodat er aan één kant de pop up zijde is en aan de andere kant de gewone mix. Als tweede nieuwe product komen ze met een Pop Up Stick. Je kan deze dan in alle vormen en maten snijden/afknippen die je zelf wilt. Ideaal natuurlijk als je eens iets anders wilt dan gewoon een standaard pop-upje. Kijk voor meer informatie op de website van TRB

TRB Triple8'Tive

Duracell Procell bij M2 Bait and Tackle

Wie wel eens wat goedkopere batterijen in zijn beetmelders of ontvanger stopt zal vast al gemerkt hebben dat niet iedere batterij het zelfde is. Het befaamde Duracell staat bekend om goede batterijen (of bij sommige om een druk roze konijntje :-) ), maar ook binnen het gamma van Duracell zijn er kwaliteitsverschillen. De Procell variant is dan ook een stuk beter dan de variant die je in de supermarkt normaal haalt. Deze batterijen zijn gemaakt voor de industrie en zijn dan ook een stuk krachtiger en gaan maar liefst 5x langer mee. Ideaal dus voor je beetmelder, receiver, hoofdlamp, zaklamp en dergelijke. Bij M2 Bait and Tackle zijn de AA, AAA en 9 volt blokken verkrijgbaar. Check de website van M2 Bait and Tackle voor meer informatie of om ze aan te schaffen.

m2baitandtackle Duracell ProCell

Poltergeist Distance Cord – Glow in the dark

Het gebruik van distance sticks is vooral in de UK heel gangbaar, waar in ons kikkerlandje natuurlijk veel vaker voer- en roeiboten zijn toegestaan. Toch gebruik ik ze ook nog regelmatig op wateren waar een boot verboden is. Zorg je er toch voor dat je zeker weet dat je exact goed ligt en ook niet je montage net in die rietkraag gooit. Het Engelse Poltergeist heeft nu een distance cord voor de distance sticks die licht geeft in het donker. Maakt het gebruik van je distance sticks net wart gemakkelijker. Deze is verkrijgbaar in een 10 en 12 ft variant. Check de website van Poltergeist om ze te bestellen. 

Poltergeist Distance Cord

Ridgemonkey ProCare

Als een vis beschadigd is tijdens de dril of daar voor is de wond behandelen natuurlijk een kleine moeite als hij op de mat ligt. Verschillende fabrikanten hadden hiervoor al iets in hun assortiment en het doet me deugd te zien dat ook Ridgemonkey dit nu doet. Hun nieuwe ProCare is net zoals de andere gebaseerd op Propolis. Propolis wordt onder andere ook in de koiwereld gebruikt om wonden te verzorgen en heeft een antibiotische werking en dicht deze ook af. ProCare is ontwikkeld in samenwerking met gerespecteerde visverzorgingsspecialisten, maar het is mij wat onduidelijk waar dit product zich onderscheid ten opzichte van de andere. Anyway, wel goed te zien dat ook dit soort fabrikanten er voor zorgen dat we stil staan bij de verzorging van de gevangen vissen.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.