CF News Flash - Januari 2018 deel 1

Na een weekje hoesten, proesten en neussnuiten zijn de meeste bacillen weer verplaatst naar een ander slachtoffer. Met andere woorden; ik voelde me niet echt topfit om het maar zo te zeggen en daardoor komt deze News Flash dus iets later dan gepland. Het aftellen naar Carp Zwolle is inmiddels begonnen en de volgende editie zal dus ook volledig in het teken staan van allerlei nieuwtjes met betrekking tot de beurs. Ondanks dat veel bedrijven hun nieuwe producten natuurlijk pas lanceren op de beurs hebben we toch weer een hoop nieuwtjes voor je verzameld.

M2 Bait and Tackle – Heavy Duty Clamshell Bag DPM

In de News Flash van November behandelden we al de Heavy Duty Peg Bag. In dezelfde range brengt M2 Bait and Tackle nu ook een Clamshell Bag uit. Natuurlijk ook gemaakt van 1000 denier Cordura en dus waterdicht en onverwoestbaar. De Clamshell heeft een inhoud van 80 liter en er past dus met gemak een slaapzak met bedchaircover in. Vouw je alles een beetje fatsoenlijk op dan waarschijnlijk ook nog wel je kussen. Ideaal dus om je spullen droog naar de waterkant te vervoeren. De Clamshell is voorzien van een zware rits en middels straps trek je het geheel mooi strak. Net zoals de Peg Bag wordt ook deze volledig met de hand gemaakt in Nederland. Kijk voor meer informatie  op de website van M2 Bait and Tackle.

M2 Bait and Tackle – Heavy Duty Clamshell Bag DPM

Nieuwe bestemming bij CarpSpots – Fishermen's Retreat

Speciaal voor karpervissers die (eventueel samen met hun gezin) bereidt zijn om net een stukje verder te rijden heeft CarpSpots nu exclusief voor Nederland, België en Duitsland Fishermen’s Retreat in hun programma opgenomen. Een uitermate luxueus en weldoordacht karperwater in de Limousin-regio. Luxueus vanwege de uitstekende faciliteiten, zoals een ingericht vakantiehuis met twee aparte slaapkamers, een prachtig groot overdekt terras met een buitenkeuken en bbq. Maar ook vanwege de netjes aangelegde stekken die je voldoende ruimte en comfort geven om daar met vier mensen te kunnen vissen. Het water is weldoordacht omdat er bewust aan wordt gewerkt om van dit meer een echt big fish water te maken, maar dan wel op een natuurlijke manier. De verwachting is dat nog dit jaar de eerste karpers de 25 kilo grens zullen doorbreken. Kijk voor meer informatie op de website van CarpSpots.

Fishermens Retreat, de nieuwe locatie van CarpSpots

Nashbait - Monster Crab boilies

Goed nieuws voor de liefhebbers van old school boilies, één van de best vangende attractors aller tijden is terug van weggeweest: Monster Crab! Er was bij Nash veel vraag naar een terugkeer van deze boilie en daar is gehoor aan gegeven. De Monster Crab is toegevoegd aan de Instant Action range die zich kenmerkt door een uitstekend verteerbare basismix en hoogwaardige ingredienten die snel uitlekken, waardoor jouw aas direct opvalt bij de karper. De Monster Crab boilies zijn het hele jaar inzetbaar en verkrijgbaar in zakken van 1, 2,5 en 5 kg. Een bijkomstig voordeel is de doorlopende actie bij de Instant Action range. Koop 2 zakken boilies en krijg de 3e gratis! Kijk voor meer informatie op de website van Nash.

De Monster Crab van Nash is terug van weggeweest

Baitstar Pro-X Camo

Baitstar heeft zijn gamma aan voerboten uitgebreid met de Pro-X Camo. Natuurlijk heeft deze, zoals de naam al doet vermoeden, een camouflage cover. De Pro-X Camo is een uiterst wendbare boot die wordt aangedreven door 2 700-serie motoren. Doordat hij ook een compact formaat heeft is hij dus ook goed te gebruiken in kleine ruimtes. Standaard wordt de Pro-X uitgerust met lithium accu's en dit zal dus bijdragen aan het feit dat hij wel een draagvermogen heeft van 2 kg. Rechtuit varen is geen probleem met deze boot, want hij is ook standaard voorzien van een kompas. Als opties kan je kiezen voor een GPS met autopilot en natuurlijk ook een dieptemeter. Een aardige boot voor een schappelijke prijs. Kijk voor meer informatie op de website van Baitstar.

Je ziet hem bijna niet: De gecamoufleerde Baitstar Pro-X

Strategy Outback Storm Chaser 2-man Dome

In de Outback range heeft Strategy nu een bivvy toegevoegd. De Storm Chaser heeft een oppervlakte van 245 bij 310 cm en is dus een zeer ruime 2-man. Zoals we gewend zijn van Strategy is alles netjes afgewerkt en van zeer degelijke kwaliteit. Door de hood aan de voorkant zal het ook niet snel inregenen en het uniek ontwikkelde Ground Sheet Systeem kan op eenvoudige wijze vastgeklikt worden. Doordat hij is voorzien van opstaande randen is de kans op ongedierte en wateroverlast in je tent een stuk kleiner geworden. Voor de Strategy Outback Storm Chaser 2-man Dome is ook een winterskin verkrijgbaar en natuurlijk wordt hij compleet geleverd met pegs in een stevige draagtas. Kijk voor meer informatie op de website van Strategy.

De nieuwe Storm Chase 2-man dome van Strategy

Raptorboats Quick-release

In de editie van November bespraken we al de Speed Release van het Duitse Poseidon. Ook Raptor heeft een quick-release systeem op de markt gebracht. Met slecht één hand maak je de boot los en ben je onderweg om de vis te gaan landen. De Quick-Release is voorzien van een geel drijflichaam zodat je hem bij terugkomst snel weer kunt vinden. Gemak dient te mens! Kijk voor meer informatie op de website van Raptor.

Raptor Quick Release

Gardner Tackle – Specialist Sharpened Hooks

Als haken in massaproductie gemaakt worden zijn de meeste haken al best scherp te noemen. Natuurlijk kan het altijd beter en zijn er veel mensen die hun haken zelf bijslijpen. Dit is een secuur werkje waar niet iedereen het geduld voor heeft. Voor deze mensen komt Gardner Tackle nu met hun meest populaire haken in een Specialist Sharpened uitvoering. Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze haken met de hand geslepen en dus vlijmscherp. Deze zullen verkrijgbaar zijn in de Mugga, Continental Mugga en Chod haken.

De speciale Specialist Sharpened lijn zorgt voor nog scherpere haken

Gardner Tackle – Curved Shank Rigga

Naast de Specialist Sharpened range komt Gardner Tackle ook met diverse nieuw haak designs op de markt. Waaronder ook de Curved Shank Rigga. De laatste is een doorontwikkeling van een haak die perfect te gebruiken is bij de populaire Ronnie Rig. Doordat het oog nog verder gebogen is zal deze uiterst agressief prikken. Kijk voor meer informatie op de website van Gardner Tackle.

Veel nieuws over haken bij Gardner Tackle

Pro Line – The NG Squid

Inktvis, oftewel Squid, is een smaak waar al veel karpers op gevangen zijn. Het mag gerust een killer genoemd worden. Nu is de wetenschap van boilies natuurlijk behoorlijk verbeterd en werd het dus tijd voor The Next Generation Squid. In deze bol van Pro Line is naast LT vismeel ook Green Lipped Mussel verwerkt, naast natuurlijk diverse smaakversterkers, aminozuren en eetlustopwekkers. Een bol dus die een heel hoog proteïne gehalte heeft. De NG Squid boilies zijn nu verkrijgbaar bij je lokale Pro Line dealer.

Pro Line NG Squid

De Tacklebox – Carp Care

Zoals De Tacklebox omschrijft “een product wat niet mag ontbreken in je vistas”. En eigenlijk ben ik het wel met ze eens. Het is een kleine moeite om de wonden even te verzorgen en dit kan natuurlijk een wondje zijn van de haak of een wond die hij elders heeft opgelopen. Zeker straks tijdens de paai kunnen ze zich soms lelijk verwonden. Natuurlijk zal het meeste wel genezen via de natuurlijke weg, maar waarom zullen we niet een handje helpen? Deze Carp Care is ontworpen door een Nederlandse koidokter en vindt zijn oorsprong dus ook in die markt. Kijk voor meer informatie op de website van De Tacklebox.

Carp Care

Korda Masterclass - Volume 5

Het is zo langzamerhand vaste prik geworden dat Korda een vette DVD uitbrengt aan het begin van het seizoen. Ook dit jaar is dat weer het geval en op 21 januari zal de 5e editie van Korda Masterclass worden gelanceerd op de website en YouTube pagina van Korda. De Masterclass video's staan garant voor veel kijkplezier en handige tips, dus wij raden hem zeker aan. Kijk je de film liever op je tv, maar heb je daar geen internet op? Dan raden we je aan om nog even tot februari te wachten, want dan zal de gratis DVD op te pikken zijn bij de beter gesorteerde Korda dealer ;)

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.