CF News Flash - Januari 2019 deel 1

Alle feestdagen zijn weer achter de rug net zoals de eerste werkweek en dit betekent natuurlijk weer een kakelverse News Flash. De nieuwtjes vliegen ons om de oren. Wat natuurlijk komt doordat de meeste merken hun nieuwtjes hebben bewaard voor Carp Zwolle. Met nog iets minder dan drie weken opent de grootste karperbeurs zijn deuren weer, en dit al voor de 25ste keer. In een volgende News Flash zullen we weer een special doen met alle nieuwtjes over Carp Zwolle en de stands die je dus bezocht moet hebben. Kan of wil je geen drie weken meer wachten dan moet je volgende week zaterdag even je navigatie instellen naar Sliedrecht. Hareco organiseert voor de tweede keer de Hareco Carp Show. Met een oppervlakte van 3200 m2, 30 standhouders, veel bekende namen, gratis parkeren, eten en drinken zie ik geen reden waarom je niet even langs Hareco gaat. Binnenkort lees je meer over de Hareco Carp Show op onze website.

Baitstar Advanced plus & BaitThrower

Het eerste product van het jaar is weer eens iets anders dan anders. Ik had hem vorig jaar al gespot in een filmpje toen het nog een test versie was denk ik. We hebben het dan over de BaitThrower van Baitstar welke op hun nieuwe vlaggenschip de Baitstar Advanced Plus voerboot past. De BaitThrower doet exact wat je verwacht. Hij 'gooit' het voer uit de voerbak welke verkrijgbaar is in een 1 of 3 liter variant. Waar de traditionele voerbak een compacte voerstek maakt en een vijzel een spoor aanlegt zorgt de BaitThrower voor een grote voerplek. De BaitThrower is geschikt voor zowel boilies (tot 20mm) als partikels. Het voer kan verspreid worden in omtrek van maximaal 10 meter rond de boot, ideaal dus als je grote voerstek wilt maken op afstand. De Plus versie van de Baitstar Advanced onderscheidt zich in het feit dat deze is afgebouwd in Nederland met hoge kwaliteit onderdelen. Doordat er 2 ECO High power motoren inzitten kan je zelfs met de standaard accu's al tussen de 4 en 5 uur varen. Je kan de Baitstar Advanced Plus nog uitbreiden met diverse dieptemeters en een autopilot (Toslon). Met twee voerbakken die elk geschikt zijn voor 2.5 kg voer kan je compact voeren en met de extra BaitThrower er bovenop van 1 of 3 liter kan je ook nog gespreid voeren. Een erg mooie combinatie Bekijk zeker eens het gloednieuwe promofilmpje van deze voerboot en zie de BaitThrower in actie. Voor meer informatie kijk je op de website van Baitstar.

Misty Mornings Sub Surface Journal Leather Bookmark

Waar Misty Mornings al veelvuldig het laatste jaar voorbij zijn gekomen hebben ze nu ook een plekje gekregen in de eerste News Flash van het jaar. Ze hebben hun collectie uitgebreid met boekenleggers. Naast een Misty Mornings versie is er ook eentje van het Engelse Sub Surface Journal. Deze stoere boekenleggers zijn natuurlijk gemaakt van leer in de voor hun typische stijl. Voor meer informatie kijk je op de website van Misty Mornings.

Misty Mornings Sub Surface Journal Leather Bookmark

MAD Duo Head Hanger

Als je graag je hangers aanpast aan het feit of je met strakke of slappe lijnen vist dan moet je eens kijken naar de nieuwe Duo Head Hangers van MAD. Deze hangers hebben maar een gewicht van 7,5 gram en word geleverd met twee verschillende koppen. Namelijk eentje met kogelclips en eentje met gripclips, waar de laatste natuurlijk erg geschikt is als je met slappe lijnen wilt vissen. Ze worden compleet geleverd met een slangachtige ketting en zijn verkrijgbaar in groen, geel, rood, blauw en paars. Voor meer informatie kijk je op de website van MAD.

MAD Duo Head Hanger

Bank BUG Spomb Scoop

Als je geen gebruik mag/kan maken van een (voer)boot ben je veelal aangewezen op een spod om je voer op afstand te krijgen. Zelf ben ik erg fan van de Spomb, maar zeker als je veel klein aas gebruikt is het soms irritant dat dit allemaal in het sluitingsmechanischme kruipt. Met de special ontworpen Scoop van Bank BUG is dit verleden tijd. Deze schep past exact op de Spomb en heeft een uitsparing voor de sluiting. Naast dat je sluiting niet meer vervuild kan je de Spomb nu ook een stuk sneller vullen. Doordat je Spomb ook taps toeloopt heeft de Scoop dit ook en dat maakt het leegschrapen van je emmer ook net wat makkelijker. Met De Scoop is verkrijgbaar in een Medium en Large variant welke natuurlijk dezelfde maat hebben als de bijbehorende Spombs. Voor meer informatie kijk je op de website van Bank BUG.

Bank BUG Spomb Scoop

Radical Angling Palm Pal

Je banksticks in de grond krijgen kan een vervelend klusje zijn als de ondergrond erg hard is. Door de Palm Pal over de bankstick te plaatsen kan je veel meer druk uitoefenen van bovenaf en zal het dus een stuk makkelijker gaan. De ergonomische vorm zorgt ervoor dat hij goed past in je handpalm . Simpel maar effectief. Ze zijn gemaakt van Black Acetal zodat ze mooi passen bij de bestaande range van banksticks en stormpoles van Radical Angling. De Radical Angling Palm Pal is te verkrijgen via M2 Bait and Tackle.

Radical Angling Palm Pal

Hybrid Tackle Pure Filth Tungsten Putty

Tungsten Putty is iets wat bijna iedereen wel gebruikt denk ik. Zeker in de koudere maanden zal menig een wel hebben gemerkt dat bij de meeste merken de eigenschappen van putty behoorlijk veranderen. Waar het in de zomer goed kneedbaar is en ook goed plakt lijkt het in de winter een stuk rubber geworden. Het even op je fluitketeltje leggen helpt een hoop, maar nadat je rig in water heeft gelegen komt het na een tijd toch vaak weer los. Hybrid Tackle claimt dat hun putty enorm plakkerig is en dit ook blijft tijdens de koudere maanden. De Hybrid Tackle Pure Filth Tungsten Putty is verkrijgbaar in groen en bruin welke samen in een verpakking zitten. Voor meer informatie kijk je op de website van Hybrid Tackle

Hybrid Tackle Pure Filth Tungsten Putty

Advance Fishing Flash 2.0

Als je de News Flash een beetje volgt zal je het Italiaanse Advance Fishing waarschijnlijk kennen van hun producten om op afstand te kunnen voeren, zoals de Spider en The Ball Maker. Dat ze bestaande producten dus goed bekijken om ze beter te kunnen maken is dus een feit, en bewijzen ze wederom met hun Flash 2.0. De Flash 2.0 is een quick release mechanisme voor op je bankstick/stormpole, waar de meeste toch een beetje instabiel zijn door speling in de koppeling hebben zij deze spellingloos gemaakt. De Flash 2.0 lijkt een beetje op een koppeling zoals je de ook ziet bij Coax kabels en heeft dus nauwelijks spelling. Uitgevoerd in RVS (look) en voorzien van het kleine Advance logo. Voor meer informatie kijk je op de website van Advance Fishing.

Advance Fishing Flash 2.0

Saber DPM Dial Scales 60LB

Camo is hot een dat heeft het Engelse Saber Tackle doen besluiten een nieuwe weegklok op de markt doen brengen die voorzien is van een DPM look. Met een bereik van 60 lb (net iets meer van 27 kg) zal hij bij de meeste vissers niet direct te kort schieten. Voorzien van een ophang haak en een fluorescerende naald een behoorlijk complete weegklok met een adviesprijs van net onder 30 euro.Voor meer informatie kijk je op de website van Saber Tackle.

Saber DPM Dial Scales 60LBVismeetlint Camo & Carp Fishing

Nu zullen de meeste van ons tegenwoordig een vis wegen en zelden nog meten, waar dit vroeger exact andersom was. Wil je jou vissen toch meten dan kan je natuurlijk zo'n geel (oprol)meetlint stelen uit de naaidoos van je oma (en ja ik heb die in mijn tacklebox liggen), maar dit kan natuurlijk een stuk stoerder tegenwoordig. Vismeetlint maakt allerlei meetplaten welke voornamelijk door roofvissers worden gebruikt, maar nu hebben ze er ook twee gemaakt voor de metende karpervissers. Namelijk een camo versie en eentje met een super gave opdruk. Voor meer informatie en bestellen kan je contact opnemen met ze via Facebook

Vismeetlint Carp Fishing

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.