CF News Flash - Januari 2019

De laatste News Flash is al weer even geleden, maar als jullie de artikelen hebben gelezen over de 'Cold Carp Carrousel' en de 'Hareco Carp Show' had je al gezien dat hier ook veel product nieuwtjes in verstopt stonden. Januari is natuurlijk ook de aanloop naar Carp Zwolle en de voorbereidingen gecombineerd met de andere bezoekjes was het lastig om er ook nog een News Flash uit te persen. Natuurlijk staan niet alle bedrijven op Carp Zwolle en bespreken we dus in deze New Flash deze nieuwtjes. Dit verklapt natuurlijk al dat er ook een Zwolle Special aankomt die door niemand minder dan Tim van Zanten is geschreven. Om je route voor Zwolle uit te stippelen moet je dus nog even wachten. In deze News Flash vind je onder andere nieuws van The Carp Specialist, Fresh Fishing Baits, Rig Marole, Enterprise Tackle en Kodex.

Rig Marole – Biodegradable Lead Clip

Het milieu in al zijn aspecten was de laatste tijd veelvuldig in het nieuws. Dit heeft Rig Marole doen besluiten om ook een steentje proberen bij te dragen in het meer milieu vriendelijk te zijn. Ze hebben dan ook besloten om een biodegradable lead clip om te markt te brengen. Waar de meeste leadclips van normaal plastic zijn gemaakt en dus erg lang in het milieu achterblijven is hun nieuwe leadlcip gemaakt van zogenaamd bio plastic. Dit wordt vervaardigd uit bijvoorbeeld maiszetmeel. Hierdoor zal hij al na een maand of acht beginnen te vergaan als hij in het water achterblijft na bijvoorbeeld een lijnbreuk. Ze zullen in het voorjaar op de markt komen en het design hebben van de free fall lead clip.

Enterprise Tackle

Net zoals Rig Marole gaat ook Enterprise Tackle hun range aanpassen door gebruik te maken van bio plastic. Enterprise Tacke ken je natuurlijk van allerlei imitatie aasjes en rig materialen. Ze gaan hun volledige range aanpassen naar bio plastic. Of het een item met bio plastic is zal zichtbaar zijn door het biodegradable logo op de verpakking. Hun producten zullen volledig zijn vergaan in minder dan 3 jaar waar het bij normaal plastic meerdere eeuwen duurt. Volgens Enterprise Tackle is het proces meer dan 200 keer sneller. Toch wel mooi om te zien dat de industrie dit zelf doet zonder dat er weer een wet of iets dergelijks voor nodig is. Kijk op de website van Enterprise Tackle voor meer informatie. 

Vlaams Vislijn Recyclage Project

Nadat wat vrijwilligers van de Local Independent Sea Anglers een behoorlijk succes boekte met het inzamelen en recyclen van gebruikt nylon vislijnen werd het in 2018 tijd om hier een goed vervolg aan te geven. De Anglers National Line Recycling Scheme was geboren en Sportvisserij Vlaanderen heeft hier nu een Vlaamse variant van opgericht en zorgen voor dat de ingezamelde vislijn netjes word gerecycled. Inmiddels kunnen nylon, spoelen en gevlochten lijn worden gerecycled. Met de inkomsten wordt nu onder andere ook gekeken of ze fluorocarbon en vliegvis lijnen ook kunnen worden gerecycled. Je kan je spoelen, nylon of gevlochten lijn onder andere inleveren bij onze vrienden van Attractive Baits. Check de website van Sportvisserij Vlaanderen voor meer informatie en inzamelpunten. Het is kleine moeite en je helpt om de wereld een beetje beter te maken.  

Back Lead Holder

Het Duitse Teflon Scheiben heeft als hoofdproduct natuurlijk teflon slibschijven zoals je al kon raden. Inmiddels is het assortiment al behoorlijk uitgebreid met allerlei andere vooral molen upgrades. Ook hebben ze Back Lead Holder op de markt gebracht waar de clip is gemaakt van verenstaal welke is voorzien van een rubberen coating zodat je rodpod of bankstick niet beschadigd. Aan de clip zit een karabijnhaak waaraan je het oprol 'ding' van je backlead kan bevestigen. Hij is verkrijg in twee uitvoeringen, namelijk een medium variant voor 13 tot 17 mm en een large variant voor 20 tot 26 mm. De laatste is onder andere geschikt voor de Fox Ranger en Sky Pod. Kijk voor meer informatie op de website van Teflon Scheiben Markt.

Mivardi Base Camp

Het 'luxe' gaan vissen lijkt steeds populairder te worden. Althans als je alle producten op de markt moet geloven die de laatste tijd uitkomen in deze categorie. Ook Mivardi springt hier op in en komen met een Base Camp op de markt. Met zijn rechte wanden en een hoogte van 185 cm is hij natuurlijk vooral bedoeld als keuken of dagverblijf tijdens een lange sessie, maar er passen ook twee bedchairs in en je zou hem dus ook gewoon als bivvy kunnen gebruiken. De Base Camp is 225cm bij 225cm en heeft een raam in de zij- en voorkant. Wat misschien nog wel het meest opvalt aan deze Base Camp is de hood aan de voorkant. Check de website van Mivardi voor meer informatie. 

Nieuwe Webshop en uitbreiding Fresh Fishing Baits

Fresh Fishing Baits groeit als kool en daar hoort natuurlijk ook een nieuwe webshop bij om zo aan de vraag van de klant te kunnen voldoen en hun geplande nieuwe producten aan te kunnen. Ook hebben ze het aantal betaalmogelijkheden uitgebreid. Natuurlijk kon je al betalen met iDeal, maar nu ook met Creditcard, Mister Cash, paysafecard, Klarna en via een overschrijving. Inmiddels staan de eerste nieuwe producten ook al in hun webshop. Zo hebben ze nu ook diverse liquids, oliën, extracten en toevoegingen . Zoals bijvoorbeeld hennep olie, Krill Liquid, GLM Liquid en Squid poeder extract. Klik hier om hun nieuwe webshop te bezoeken.

Dikke uitzetting op Jurassik Carpe

Op het domein van Jurassik Carpe vind je drie wateren die beheerd worden door Guillaume. Deze beheerder investeert flink en zo heeft hij de laatste jaren de faciliteiten onder handen genomen en is er een extra 4 persoons Gite geplaatst. Maar nog veel belangerijker is natuurlijk het visbestand en deze heeft een behoorlijke 'upgrade' gehad. Deze winter heeft er namelijk een zeer dikke uitzetting plaats gevonden. Er zijn namelijk maar liefst 229 karpers uitgezet tussen de 10 en 24,7 kg, 115 graskarpers en nog 6 koi's. De koi's zwemmen hun rondjes op Jurassik Carpe 2 en de andere zijn verdeeld over alle drie de wateren. Check de video hieronder voor een impressie. Wil je meer weten over de uitzetting check dan even deze karperklets op de website van The Carp Specialist.

KODEX Intelligent Tackle Zig Beasts

De Kodex Zig Beasts zijn ontworpen om het vissen met zigs net wat gemakkelijker te maken. Dit door een soort vaste hair te maken aan een line aligner. Hierdoor weet je zeker dat het geheel de juiste hoek en afstand van de haak heeft. Het foampje fixeer je door een soort kapje welke er bij zitten in het zwart en wit. Hierdoor heb je gelijk twee kleuren op je hair, wat natuurlijk extra visueel is. De kapjes zijn tevens voorzien van wat uitsteeksels zodat ze een beestje imiteren. In de Zig Beats pack vind je 8 'hairs met line aligner', 8 foampjes in zwart, wit, rood en geel en 8 kaps om je foam te locken. De Zig Beastst zijn verkrijgbaar in een weerhaak en weerhaakloze uitvoering. Check de website van Kodex voor meer informatie. 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.